Jalapeno druhy
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: Jalapeno druhy
MilousP83:
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jalapeno druhy
Prakticky všechny Purple odrůdy zrají z fialové (vypadá jak černá) do červené. Tvých Jala nevyjímaje
Re: Jalapeno druhy
Díky, já jsem to už hledal všude možně, jen vždy jsem nenašel žádný závěr, protože někteří tvrdí, že dozrávají od zelené po temně fialovou do červené. A já se divil, že je mám hned temně fialové a červené. Purple je vyjímka a konzumuje se , až v plné zralosti a to červené? Takže černé plody vyhodit, když chci rostlině ulehčit, když má hodně plodů ? Já mám tento rok Jalapeno poprvé, tak mám nedostatky ve vědomostech
Re: Jalapeno druhy
Jala dozrávají rychle. Pokud se objeví první příznaky strupovitosti, tak jsou už určitě v technické zralosti a můžeš je jíst.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2236
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3660
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: Jalapeno druhy
Nic nevyhazuj, ona to utáhne. Už vůbec bych netrhala ty mladé plody, pokud jí budeš chtít ulehčit, tak seber ty nejvíce zralé, jalapeňa zrají fakt rychle.MilousP83 píše: ↑28 črc 2017 11:52Díky, já jsem to už hledal všude možně, jen vždy jsem nenašel žádný závěr, protože někteří tvrdí, že dozrávají od zelené po temně fialovou do červené. A já se divil, že je mám hned temně fialové a červené. Purple je vyjímka a konzumuje se , až v plné zralosti a to červené? Takže černé plody vyhodit, když chci rostlině ulehčit, když má hodně plodů ? Já mám tento rok Jalapeno poprvé, tak mám nedostatky ve vědomostech
Bacula
Re: Jalapeno druhy
Ahoj, mám dotaz na vás odborníky. Letos poprvé pěstuju papričky. Trochu jsem se vyřádila v extrémech jako Scorpio Moruga nebo Aji Charapita, až jsem úplně zapomněla na jalapena, která vlastně používám nejvíce. Počítám s nimi na příští rok, ale tak nějak jsem se ztratila v těch všech dostupných druzích.
Jsem zvyklá na zelené plody (kupuji v konzervě). A používám je pouze na plnění/smažení. Máte tip na druh, který by se hodil nejvíce?
Díky
Leela
Jsem zvyklá na zelené plody (kupuji v konzervě). A používám je pouze na plnění/smažení. Máte tip na druh, který by se hodil nejvíce?
Díky
Leela
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jalapeno druhy
Za mě Senorita, Hercules a Maylon. Ale chce to vyzkoušet. Každý poradí něco jiného co pěstoval.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Re: Jalapeno druhy
Mám telicu, chichimecu a numex pinaty. Mají menší tendenci ke strupovitosti (i když to je vlastnost všech jala a není na škodu, jenom blbě vypadá). Telica i chichimeca má nízký pal (jako většina jala), Numex pinaty jsou jedny z nejostřejších jala.
Nech je dozrát (když to půjde). Zelená jala jsou nedozrálá (ale jíst se samozřejmě dají). Dozrálá do finální barvy mají lepší chuť.
Ale jak napsal OMO. Jala je nespočet druhů a každý má své oblíbence. Všechny (nebo snad skoro všechny) mají tlustší stěnu, takže se dobře hodí na plnění/smažení/grilování. Já je miluju zavařená.
https://www.seminka-chilli.cz/chilli-re ... -papricky/
Nech je dozrát (když to půjde). Zelená jala jsou nedozrálá (ale jíst se samozřejmě dají). Dozrálá do finální barvy mají lepší chuť.
Ale jak napsal OMO. Jala je nespočet druhů a každý má své oblíbence. Všechny (nebo snad skoro všechny) mají tlustší stěnu, takže se dobře hodí na plnění/smažení/grilování. Já je miluju zavařená.
https://www.seminka-chilli.cz/chilli-re ... -papricky/
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů