Tej soli sa dal veľa . stačí kopcovitá polievková lyžica na 1 l vody.JurassicChilli píše:Tak kvašáky už sú hotové. Trochu som improvizoval podľa lobovho a francovho receptu. Okrem uhoriek som tam dal kôpor, mladé, zelené plody koriandru, čierne a nové korenie, list čiernej rýbezle, bobkový list, cesnak, tri kúsky chilli Volante F1 a jeden Beros. Nechcel som ich spraviť moc pálivé, pretože ich budú jesť aj iní členovia domácnosti. Do tej veľkej fľašky (neviem koľko má objem asi 4,5 alebo 5L) išlo 1,5L nálevu do ktorého som rozmiešal trochu viac než tri plné lyžice soli. Bolo to slané ako šľak, tak snáď to tak bude dobre. Teraz už len vydržať kým to zkvasí.
Tak mi napadlo... Myslíte, že by týmto spôsobom išlo nakvasiť aj mladé cuketky, kukuričky, alebo napríklad karfiol (květák)?
Kvasiť sa dá naozaj skoro všetko ako povedal aj rak102, ale nie všetko aj chutí. Po mojich pokusoch a nezdaroch som ostal pri kvasených uhorkách a potom pickles: biela kapusta(zelí) najemno nastrúhaná, mrkva najemno nastrúhaná, čerstvé čili nadrobno nasekané, soľ a nastrúhaný čerstvý chren. Druhá moja oblúbená kombinácia je cvikla nahrubo nastúhaná, čili ,chren a soľ. Len u pickles to nezalievaš vodou ako uhorky, ale natlačíš to do zaváraninovej fľaše alebo najlepšie do špeci súdka na pickles a zaťažíš to. po 2 týždňoch máš užasnú chuťovku.