jedna čistě technická: stát se to může až překvapivě často. Hodně záleží na konfiguraci sítě a detailech řešení na branách. Např. z mojí public ip né tak dávno psalo emaily minimálně 1000, spíše však tak 1500 lidí a přistupovalo na net odhadem tak 2500-3000 strojů. A to aniž by to byla ip z rozsahu pro Carrier Grade Nat. Ono symetrickou konektivitu v řádu více stovek Mb/s hravě odroutuje+odnatuje+zafirewaluje jedno běžné serverové pc s linuxem, na to netřeba žádný specializovaný hw.
Pravda je, že v poslední době to už bylo poněkud neúnosné, ipčko bylo každou chvíli někde zabanováno kvuli spamu, lidi mají domácí stroje i dnes poměrně zavšivené (byť už to není taková síla jako před pár lety). Takže jsme to nedávno rozdělili na tři kusy. Tudíž aktuálně má se mnou společnou public ip odhadem tak 250-400 lídí a řekněme 700-800 zařízeni Tím pádem by se u mne donedávna dalo (při znalosti topologie a blokové adresace návazných páteřních sítí) dle pouhého ip jakžtakž usoudit jen to že "asi taky z Prahy", teď by se dalo usuzovat na "asi taky ze stejné pražské čtvrti", nic více.
Druhá typická situace jsou pseudostatické ip u pár opravdu velkých poskytovatelů (desítky či malé stovky tisíc uživatelů). Tj. adresa je dlouhodobě stálá, pokud ovšem nedojde k restartu uživatelova routeru (při výpadku elektřiny, drahá polovice s luxem, atp.), v tu chvíli jí nafasuje úplně někdo jiný u stejného poskytovatele.
A pak jsou taky situace kdy lze přiřazení ip-osoba udělat poměrně jednoduše a snadno a s vysokou jistotou.
Z email hlaviček a server logů bývá vidět leckdy trošku více, anebo taky né, to už záleží... ;-)
Takže bych si dovolil apeloval na to, aby se při jakémkoliv vyvozování drastických závěrů při pokusu ztotožnit ip ke konkrétní osobě postupovalo velmi uvážlivě, detailně, a velmi zvolna. Pokud totiž člověk nedisponuje pravomocemi bezpečnostní složek aby si vytáhnul relevantní historické logy provozu na celé trase kudy zjištovaná data tehdy šla, tak je míra neurčitosti poměrně často až nepříjemně veliká.
P.S. Viděli už jste dneska vaše kytky? Venku je krásně, stojí zato se zvednou a jít si s nimi popovídat
World of chilli
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2491
- Registrován: 31 kvě 2017 22:15
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b
Re: World of chilli
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
Re: World of chilli
Prosím?
Trochu nechápu Tvůj komentář. Na co proboha screeny? A jako čeho? Já žádám akorát o fotky, kde se WOCH chlubí, že v červnu sklízí a následně prodává vlastní chilli ze svých foliovniků
Já sem myslel, že je toto diskuzní fórum. Ne že ho hned za otázku na to jak někdo dokáže vypěstovat ve dvou lidech takových tun paprik a ještě je zpracovat, hned vykosti až do morku. Následně hned hodi špínu na Jirku Kosinu, který za nic nemuze. A pak mi tu vyhrožuje? Tenhle Kendy asi nebude úplně normální
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: World of chilli
Je smutné, kam tato debata dospěla. Je nutno zdůraznit, že drtivá většina z nás pěstuje chilli pro své chuťové buňky, ale ne na full time. Nemám zkušenosti s podnikáním v této branži a většina z nás určitě taky ne. Proto těžko soudit, když se dostaneme my malopěstitelé do této polemiky, která vzbuzuje otazníky a rozpory. Dovolím si další - ve svém vyjádření holky z WOCH uvedly, že se Jirka Kosina spletl, že v květnu (nebo začátekem června ) nabízely plody Jalepenos, místo toho to byly plody odrůdy Pimientos De Padron. Myslím, že Jalapenos od Padronek rozená většina z Vás. Ale krásné srovnání nám nabízí Regulus. Pěstuje papričky ve zhruba stejné oblasti (projděte si jeho vlákna). On sám sklízí první plody (Padronek) v půlce května, ale vysévá už v lednu. Vracím se k rozhovoru - máme klid od listopadu do března............................................. Nevím, jak to chodí v takovémto byznysu, ale ať už je to tak nebo onak, mělo by platit, že poctivost je na prvním místě. Od kvality produktů, které konzumuji až po čistotu osiva, které vyseji. Z různých činností, které dělám, vím sám, že boj za poctivost je těžký, kolikrát si člověk sáhne hodně hluboko. A to se nejedná o aktivity, které mě živí. Kolikrát se pak člověk diví, kam až to může dospět.
Každopádně se odvolávám na svůj první příspěvek k této polemice. Nestojím na jedné ani na druhé straně. Snažím se jen poukázat na rozpory vzhledem k diskutovanému. Pravda je vždy jen jen jedna a ta se projeví vždy, dřív nebo později.
P.S. Chris má pravdu. Mrkněte se na kytky a plánujte další etapu letošního pěstování. Blíží se nám finální výsadba a počasí začíná přát. Ať Vám papričky rostou
Každopádně se odvolávám na svůj první příspěvek k této polemice. Nestojím na jedné ani na druhé straně. Snažím se jen poukázat na rozpory vzhledem k diskutovanému. Pravda je vždy jen jen jedna a ta se projeví vždy, dřív nebo později.
P.S. Chris má pravdu. Mrkněte se na kytky a plánujte další etapu letošního pěstování. Blíží se nám finální výsadba a počasí začíná přát. Ať Vám papričky rostou
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2128
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2430
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: World of chilli
Původně jsem myslel, že to už odeznělo. Ale nedá mi to - nejen na jakémkoli fóru, tak i v pracovním, nebo jiném kolektivu platí zásada loajality! A to nejen k majiteli fóra, ale i ke členům! Mod není vyjímkou! Nechápu, proč by se měl na tomto fóru dávat prostor /navíc bez předchozí konzultace s majitelem/ třetí osobě. Kdo s tímto základním pravidlem nesouhlasí - odejde a nekalí vodu, ledaže by sledoval vlastní zájem! Nehrajme si na soudce, který musí dát slovo i druhé straně - "dámy" nejsou součástí naší malé komunity a každý si může na ně udělat názor sám. Mně osobně jsou ukradený, nestojí za ta písmenka! Ono někdy snaha býti více "demokratický" je blbost.
Ještě doplním - Jirka má dost starostí a trochu nechal volnou ruku. Toho fóra by byla škoda, snad se mnou souhlasíte. Tak si to nekažme.
Ještě doplním - Jirka má dost starostí a trochu nechal volnou ruku. Toho fóra by byla škoda, snad se mnou souhlasíte. Tak si to nekažme.
Re: World of chilli
Pohledal jsem po internetu články obou holek z WOCH a opravdu to stojí za to! Děkuji za vyjádření a příspěvky všech v tomhle mým topicu.
Veřejné rozhovory a PR články WOCH na internetu.
17. květen 2019 vyjádření WOCH k pěstování.
„V žádné sezoně jsme neosazovaly všechny fóliovníky, jsme rády, že si půda odpočine, vždy je přeci dobré střídat plodiny nebo nechat půdu ladem. No a fóliovníky, které jsou ladem nepotahujeme a to z čistě ekonomických důvodů.“
„Tak a nyní troška matematiky. Letos máme osázeno 6 foliovníku, tedy 3000m2.“
„Ať tak či tak 6 x 1 800 = 10 800 rostlin“
(Facebookové stránky WOCH)
září 2018
„Alena s Hanou si udělaly výlet autem ještě jižněji na Moravu a hledaly fóliovníky k pronajmutí. U Břeclavi našly zahradníka, který právě uvažoval o konci podnikání. Pronajal jim pozemek vybavený 11 velkými fóliovníky“
„Letos papriky rostou na 3500 metrech čtverečních z celkové rozlohy 5500. I tak lze očekávat úrodu kolem pěti tun.“
(edit: pokud dobře počítám 3 500 m2 = 7 x 500 metrů = 7 fóliovníků)
Měsíčních profit 09/2018 – vydavatelství Mlada Fronta
15. únor 2019
„na jižní Moravě si pronajaly osm fóliovníků, kde ročně sklidí až tři tuny papriček, což občas ale i hodně bolí.„
„V létě vstávají už ve čtyři hodiny ráno, jedou sbírat do fóliovníků, které mají dohromady pět tisíc metrů čtverečních, a s dalšími dvěma brigádnicemi otrhávají 50 tisíc keřů.“
https://www.forbes.cz/world-of-chilli-n ... ik-omylem/
(edit: o rok později už je to 5 000 m2. Dle propagačního článku z roku 2018, sbírají chilli na rozloze 3 500 m2.)
(edit: s brigádnicemi otrhávají 50 tisíc keřů. Dle vyjádření ze 17.5.2019 pěstují v 6 fóliovnících 6 x 1 800 = 10 800 rostlin.
V roce 2018 pěstovali v 7 fólivonících 12 600 rostlin (v dalším z článku v 11 = 19 800 rostlin). Ani jedno nesedí.
12.05.2019
„Se spolumajitelkou firmy Hanou Polanskou Doležalová loni vypěstovala v 11 fóliovnících čtyři tuny chilli papriček, což z nich dělá největší české pěstitelky chilli. V Ladné na Břeclavsku jim roste přes 100 odrůd papriček.“
Většinu práce obě majitelky zastanou samy. "Je to náročná práce, vstáváme ve čtyři hodiny ráno, protože ve fóliovnících můžeme být jen do devíti, pak je tam přes 50 stupňů," řekla Doležalová. Na léto v době sklizně si najímají brigádníky, na podzim pak ve své výrobně papričky zpracují.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zajem ... ka/1754948
Vyvstává otázka proč tohle většina firem dělá? Nadhodnocuje sebe sama a vytváří tak dojem, že je nejlepší. Jde o to, že podnikání až tak dobře nefunguje?
Z čeho dokáží zaplatit brigádníky (oficiálně jsou na vše sami), když na ně nemají peníze je také s podivem. Když oficiálně mají čistý výdělek 13 tísíc. Při troše počítání, ze 4 tun vypěstovaných a zpracovaných papriček jde výdělek do miliónů korun.
Při tom čtení článků od WOCH jsem si v jednu chvíli připadal jako schizofrenik. Prostě čísla nečísla, hlavně, že jsme největší
Po rychlém hledání jsem našel topic, kde Regulus pěstuje Pimientos de Padron a sklízí 11.7., což není začátek května, ale skoro polovina července.
co-jsme-vypestovali-v-roce-2015-f124/topic3992-8.html
No ty kráso, ty Habanera jsou jasný Made in Hollandia!!!
Veřejné rozhovory a PR články WOCH na internetu.
17. květen 2019 vyjádření WOCH k pěstování.
„V žádné sezoně jsme neosazovaly všechny fóliovníky, jsme rády, že si půda odpočine, vždy je přeci dobré střídat plodiny nebo nechat půdu ladem. No a fóliovníky, které jsou ladem nepotahujeme a to z čistě ekonomických důvodů.“
„Tak a nyní troška matematiky. Letos máme osázeno 6 foliovníku, tedy 3000m2.“
„Ať tak či tak 6 x 1 800 = 10 800 rostlin“
(Facebookové stránky WOCH)
září 2018
„Alena s Hanou si udělaly výlet autem ještě jižněji na Moravu a hledaly fóliovníky k pronajmutí. U Břeclavi našly zahradníka, který právě uvažoval o konci podnikání. Pronajal jim pozemek vybavený 11 velkými fóliovníky“
„Letos papriky rostou na 3500 metrech čtverečních z celkové rozlohy 5500. I tak lze očekávat úrodu kolem pěti tun.“
(edit: pokud dobře počítám 3 500 m2 = 7 x 500 metrů = 7 fóliovníků)
Měsíčních profit 09/2018 – vydavatelství Mlada Fronta
15. únor 2019
„na jižní Moravě si pronajaly osm fóliovníků, kde ročně sklidí až tři tuny papriček, což občas ale i hodně bolí.„
„V létě vstávají už ve čtyři hodiny ráno, jedou sbírat do fóliovníků, které mají dohromady pět tisíc metrů čtverečních, a s dalšími dvěma brigádnicemi otrhávají 50 tisíc keřů.“
https://www.forbes.cz/world-of-chilli-n ... ik-omylem/
(edit: o rok později už je to 5 000 m2. Dle propagačního článku z roku 2018, sbírají chilli na rozloze 3 500 m2.)
(edit: s brigádnicemi otrhávají 50 tisíc keřů. Dle vyjádření ze 17.5.2019 pěstují v 6 fóliovnících 6 x 1 800 = 10 800 rostlin.
V roce 2018 pěstovali v 7 fólivonících 12 600 rostlin (v dalším z článku v 11 = 19 800 rostlin). Ani jedno nesedí.
12.05.2019
„Se spolumajitelkou firmy Hanou Polanskou Doležalová loni vypěstovala v 11 fóliovnících čtyři tuny chilli papriček, což z nich dělá největší české pěstitelky chilli. V Ladné na Břeclavsku jim roste přes 100 odrůd papriček.“
Většinu práce obě majitelky zastanou samy. "Je to náročná práce, vstáváme ve čtyři hodiny ráno, protože ve fóliovnících můžeme být jen do devíti, pak je tam přes 50 stupňů," řekla Doležalová. Na léto v době sklizně si najímají brigádníky, na podzim pak ve své výrobně papričky zpracují.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zajem ... ka/1754948
- v září v roce 2018 pěstovali na 3 500 m2 v 7 fóliovnících s předpokládanou úrodou 5 tun
- z článku z února 2019 pěstovali již v 8 fóliovnících o ploše 5 000 m2, kde sklidí až 3 tuny a otrhávají 50 tisíc keřů
- v květnu 2019 mají osázeno 6 fóliovníků tedy 3 000 m2 s 10 800 rostlinami
- v létě úrodu sklidí a na podzim ji zpracují. Papričky na zpracování pár měsíců vydrží
Vyvstává otázka proč tohle většina firem dělá? Nadhodnocuje sebe sama a vytváří tak dojem, že je nejlepší. Jde o to, že podnikání až tak dobře nefunguje?
Z čeho dokáží zaplatit brigádníky (oficiálně jsou na vše sami), když na ně nemají peníze je také s podivem. Když oficiálně mají čistý výdělek 13 tísíc. Při troše počítání, ze 4 tun vypěstovaných a zpracovaných papriček jde výdělek do miliónů korun.
Při tom čtení článků od WOCH jsem si v jednu chvíli připadal jako schizofrenik. Prostě čísla nečísla, hlavně, že jsme největší
petr.polasek píše: ↑19 kvě 2019 21:16Ale krásné srovnání nám nabízí Regulus. Pěstuje papričky ve zhruba stejné oblasti (projděte si jeho vlákna). On sám sklízí první plody (Padronek) v půlce května, ale vysévá už v lednu. Vracím se k rozhovoru - máme klid od listopadu do března
Po rychlém hledání jsem našel topic, kde Regulus pěstuje Pimientos de Padron a sklízí 11.7., což není začátek května, ale skoro polovina července.
co-jsme-vypestovali-v-roce-2015-f124/topic3992-8.html
No ty kráso, ty Habanera jsou jasný Made in Hollandia!!!
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: World of chilli
Grant: projeď si vlákno Regulus 2014, tam najdeš mnou citované období
Re: World of chilli
petr.polasek píše: ↑19 kvě 2019 23:13Grant: projeď si vlákno Regulus 2014, tam najdeš mnou citované období
Díky, našel jsem.
Chápu dobre, že do března mají holky odpočinek a v červnu sklízí. Hm. Regulus začal s výsevem Padronek o 3 měsíce drive a sklidil je od výsevu za 4 měsíce. Ale to už je asi úplně jedno, fotka nahoře vypovídá za vse. Splest Jalapeno s Pimientos de Padron je již trapný alibismus.
Škoda, že lidé nedokážou podnikat fér
- Maxim
- Stálý člen
- Příspěvky: 150
- Registrován: 23 zář 2011 23:00
- Reputace: 73
- Obrázky: 0
- Bydliště: España
Re: World of chilli
Madre meu! Ve Valencii když vyseju v březnu a dám to do skleníku, tak čekám tři týdny než něco vyleze. V dubnu je v noci taková zima, že to skoro neroste a od 15.kvetna teprve začínáme...a ve skleníku na Moravě příští týden sklízejí první jalapeña...
O
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti