Nerad Ti kazím plány, ale takhle se zcela jistě během několika týdnů zkazí ... Papričky patří do oleje jenom sušené včetně přísad (česnek, koření, atd.), sic to v závislosti na okolní teplotě začne během několika dní až týdnů nekontrolovaně kvasit, v horším případě hnít. Teoreticky se to dá omezit tím, že papriky zaliješ horkým olejem (75-80 stupňů), nicméně ani to ke konzervaci nemusí stačit. To bys musel papriky ještě krátce povařit a to by byl rázem konec s křupavostí. Navíc základním pravidlem nakládání do oleje je nepřítomnost vzduchu ... a v paprikách jaksi není vakuum, že Takže bys je musel ještě napůlit.lobo píše:Mám hodně plodů Zimbabwe bird a jakéhosi Hybrida, který měl být původně Twilight ale pálí asi třikrát víc a plody rostou vzhůru jako svíce , tak mě napadlo je dát do menších sklenic společně namíchat a zalít extra virgin olivovým olejem, a uložit do temna.
Nevím ale zda se nezkazí i když předpokládám že olivový olej to zakonervuje ? nemáte někdo zkušenost ?? Sušit papričky moc nechci, moc mi nešmakujou chybí mi u nich ta šťavnatost.
Já Zimbabwe Bird především suším, ale pokud Ti to nešmakuje můžeš je:
1) zkvasit (mléčná fermentace) - spíše jako dodatek do směsi s jinými paprikami (jalapeños)
2) zavařit - tomu já moc nefandím (výsledek stejný jako po fermentaci, ale je tam tepelná úprava)
3) zmrazit - dobrá alternativa k sušení, možná budou i trochu křupat
4) zomáčkovat - ve směsi s pálivějšími paprikami (klasické nebo fermentované omáčky)
5) vyudit - pouze teoreticky, u těchto drobků prakticky moc nepřichází v úvahu