Sušené maso s chilli

Ostatní recepty s chilli
pavi
Stálý člen
Příspěvky: 121
Registrován: 02 bře 2020 09:47
Reputace: 435
Obrázky: 0
Bydliště: Praha-východ, 236 m n.m.

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod pavi » 20 dub 2021 07:52

MartinS píše:
19 dub 2021 11:34
Deje se vam to co me? Uriznete maso, druhy den na tom rezu jsou krystalky soli.
Ono i ten samy den kdyz se chvili pocka.
Je zvlastni ze i treba panenka, co byla v soli sotva jeden den, je takto prosolena.

Budu si s tim solenim muset dat bacha, zda se mi totiz presolene prakticky vsechno. Krome bucku.
A to nic nebylo v soli vice nez 2 dny.
Jakoze solim dost a stejne proste subjektivne pro me je to fakt za hranou.
Mě se to zatím nestalo, ale zasypávám směsí soli a cukru. Sůl obyčejná kamenná jemná a cukr krupice. Pragandu nepoužívám.
Těch 12 hodin se mi zdá docela málo, aby prošla sůl až do středu masa. Bude hodně záležet na velikosti masa. Pokud to budou menší kousky, tak to snad bude stačit. Každopaádně jsem zvědavá na výsledek pokusu. Držím palce ať se podaří.

Uživatelský avatar
lazar
Stálý člen
Příspěvky: 922
Registrován: 11 srp 2020 12:38
Reputace: 2991
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod lazar » 20 dub 2021 08:17

Dnes jsem konečně rozmotal můmiáka po 3. týdnech, sušeno při cca 12 - 14°C u pootevřeného okna :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno:
>>> link na vytvoření můmie

72842
72843
Konzistence dobrá...
72844
Chuť i slanost optimální... pálivost krakena velice vyvážená :thumbup:
72845

Dělám to nerad, ale musím se pochválit... :rolleyes:
Každé sousto je lepší než to poslední.. :angry1:
> foto 2021 < - > foto 2022 <
> foto 2023 < - > foto 2024 <

pavi
Stálý člen
Příspěvky: 121
Registrován: 02 bře 2020 09:47
Reputace: 435
Obrázky: 0
Bydliště: Praha-východ, 236 m n.m.

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod pavi » 20 dub 2021 09:01

Chvála je na místě, vypadá to luxusně. :thumbup: Sbíhající se sliny jsem zahnala pár loky čaje, nic jiného po ruce nemám. :(

Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1675
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 5904
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Faboš » 29 dub 2021 17:08

Zdar, po pěti týdnech sem rozbalil můmijáky. No nebudu to protahovat....propadák. 2 ze 3 plíseň a ten neplesnivej chuťově hnus... :dunno: Už sem to konzultoval s místním guru a ten že můmijuje jen cez zimu, aby se mu to nestalo a druhý místní guru můmijuje kdykoliv si vzpomene zima... léto je to fuk a nikdy se mu to nestalo...
No tak teď si vyber ... :dunno:

Foto je víc než tisíc slov

Jedinej cajk byl v soli 2 dny
73083

Tyto 2 v soli den..
7308473085730887308673087

Krom té soli vše ostatní probíhalo úplně stejně.
Nějaký nápad, či myšlenka čím by to mohlo být? Ale nemyslím si že doba prosolení by měla mýt vliv na povrchovou plíseň.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3661
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 29 dub 2021 17:21

Ja osobne proto nemumijuji. Nechavam i v boxu foukat vetrak. Nefouka primo na povesene maso ale honi se vzduch
Nemohlo znasobit sanci na plisen ten rozmaryn v celku?


Uplne jsem zapomnel napsat. V pondeli jsem dal marinovat do potravinove folie a lednicky dva kusy hoveziho valecku - inspirace receptu podle Jendy z lesa.

Je to dohromady 840g masa, pouzil jsem 18g hrubozrnne soli a cca 6g Pragandy + muj pepr mix s chilli + italske bylinky.

Necham marinovat do vikendu a pak to povesim do lednicky na vino. Dostanu ji zitra k 40. narozkam :-) , tak snad bude fungovat.

Jedno maso omeju a nakorenim provensalskym + suseny cesnek + trocha drceneho kminu
Druhe maso nebudu vubec oplachovat a povesim ho tak jak je.

Jsem zvedav na rozdily. Hlavne ted je pouzito 3% soli. Hrubozrnnou jsem spolu s Pragandou a korenim trochu nadrtil v hmozdiri. A maso kazdy den obracim. Rozhodne to ted nebude presolene jako moje prvni pokusy, spis se bojim opaku.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3661
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 29 dub 2021 17:24

lazar píše:
20 dub 2021 08:17
Dnes jsem konečně rozmotal můmiáka po 3. týdnech, sušeno při cca 12 - 14°C u pootevřeného okna :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno:
>>> link na vytvoření můmie

72843
Jako to je dobrej cernoch, takova hulka :-D

Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1675
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 5904
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Faboš » 29 dub 2021 18:02

To mě se tam taky honí vzduch. Přirozenej průvan seno, sláma nikdy žádná plíseň. Naprosto suchá hůra.


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů