Sušené maso s chilli

Ostatní recepty s chilli
MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3217
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 2826
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 12 dub 2021 22:08

Tak jsem neodolal a nariznul jinej kus bucku. Je to mnohem lepsi.
Tento bude na jidlo a ten hodne tucnej pod maso/ vajicka

72732

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 640
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 1855
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod vsezved » 13 dub 2021 07:41

U tý soli bych se možná ještě držel hrubozrnné soli. Přeci jen se nerozpustí naráz a když jí používám klasicky na jídlo, tak s ní nemusím šetřit a není to přesolené.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

Uživatelský avatar
lazar
Stálý člen
Příspěvky: 585
Registrován: 11 srp 2020 12:38
Reputace: 1905
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod lazar » 13 dub 2021 07:53

Faboš píše:
12 dub 2021 17:26
Marťas, vypadá to dobře. Co se týká krájení, co dycky říkal Baronek?.... krájet na plátečky tenký jak papír...
No já ty svoje můmijáky sundám o víkendu, čili po 3 týdnech můmijení...
Jsem zvědav.
Tak původně jsem chtěl mumíáka rozpárat už po 14. dnech >>> link na vytvoření můmie
Zdál semi ale ještě měkký, tak dám ještě týden...
Každé sousto je lepší než to poslední.. :angry1:
> foto 2021 < - > foto 2022 <

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 640
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 1855
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod vsezved » 13 dub 2021 11:56

vsezved píše:
12 dub 2021 14:22
Dnes jsem sundal poslední mumiáky. 2x hovězí a jednou bůček. Po asi 1,5 měsíci už to moc krájet nožem nejde a tak je potřeba použít elektrický kráječ.
Chuťově hovězí na tenko v pohodě. Do bůčku nesmím dávat jalovec, nebo alespoň tak velké množství, ten jalovec z toho vystrkuje hrozně chuť tuku (asi opravdu patří spíše do divočiny).
Příští dávka bude v cukru jen 1 den (namísto dvou). 1 den v soli je tak akorát. Žena vrčí, že je to moc sladké.
Musím přehodnotit svůj názor. Včera jsem nakrájel 1)hovězí s chilli, 2)hovězí s pepřem, 3)vepřovou krkovičku.
Všude byl základ jalovec a 2 dny v cukru. Včera byl jalovec velmi výrazný (u vepřového až moc) vše bylo hodně sladké. Ochutnával jsem po vyndání z lednice. Po nakrájení jsem dal plátky do mikrotenového sáčku a vložil do batohu. Dnes jsem ochutnal a nevěřil jsem té chuti. Jalovec se umírnil i v krkovičce a najednou nic není přeslazené, prostě tak akorát.

Jako zákusek po obědě je to super a i kolega si pochrochtává.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3217
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 2826
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 15 dub 2021 07:01

Vcera jsem si delal michana vajicka.
Tak jsem jako zaklad pouzil ten hodne tucny suseny bucek, asi tak 10x1mm platku spolu s cibulkou a muzu rict, ze je to bomba. Takze ani ten hodne tucny se neztrati :-)

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 1964
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 3572
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Pedro » 16 dub 2021 00:45

Tak dnes sundán mumiják. Krkovička visela od 28.3. a chuť super. Chutnala nám víc než kotleta, takže další pokus bude následovat. Chuť bylinek je také vyvážená a slanost akorát. Opravdu ty dva dny cukr apak dva dny sůl je ideál. Tedy pro nás. Směs na obalení si zkusím udělat do zásoby, protože tohle se fakt povedlo.
72793
72794

Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1367
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 4529
Obrázky: 0
Bydliště: Hrušovany u Brna

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Faboš » 16 dub 2021 01:03

Hezky ty to máš :angry1:
:firychil: Chilli překonává hranice a spojuje národy :firychil:

Uživatelský avatar
lazar
Stálý člen
Příspěvky: 585
Registrován: 11 srp 2020 12:38
Reputace: 1905
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod lazar » 16 dub 2021 07:48

No luxusně to vypadá :thumbup:, a chutnat to musí náramně :jalapeno:
Každé sousto je lepší než to poslední.. :angry1:
> foto 2021 < - > foto 2022 <


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti