Sušené maso s chilli

Ostatní recepty s chilli
Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Pedro » 06 bře 2021 15:01

vsezved píše:
03 bře 2021 12:45
S tou solí to je tak, že já mám rád slané véci. K takto slanému by to ale chtělo ještě zakusovat chlebem, nebo jíst pomaličku. Když je to ale taková dobrota.
:jalapeno: :angr: :naga:
Ahoj. Povedlo se Ti to skvěle! :thumbup:
S tou slaností...já dávám na dva dny jen do cukru a pak na den-dva do soli. Jak jsi to mixnul sůl s cukrem, tak se to vlastně v soli naložilo na 4dny. To je moc...tedy za mne. Proto jsem Ti psal můj postup už předtím. Ale ono je to tak, že jsem to vyladil asi až na pošesté. Jednou to bylo moc slané, pak zase moc "sladké"... Tak jak jsem to popsal je to pro mne ideálně slané.

A pro Martina...mám to vždy 2 dny v cukru a pak 2 dny v soli....no a sundávám někdy za 12-14 dní od pověšení. Ale naposledy to tam viselo 2,5 měsíce a to byla pecka! Sice fakt sušenka, ale ta chuť!
Ono je to tak, že čím dýl to nechám na garnýži, tak tím je to vysušenější. Mně to vyhovuje v tom rozmezí 12-14 dní od pověšení.
No a na závěr s Tvým způsoben sušení při nízké teplotě nemám žádnou zkušenost.

@bůček lze vykostit hrozně lehce, jen odstraníš z masa žebra. Za 5 minut není co řešit. A žebra dáš upéct ke kuřeti 😉

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3658
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 06 bře 2021 21:36

Diky za tip s buckem. Maso sundam pristi vikend.
To kolisani teploty je ted tak 2-12°C Je tam porad pruvan a mam tam odvlhcovacku.

No jako jsem nalomenej jit do male vinoteky, prave kvuli suseni. + par lahvi vinka.

Pedro kdyz to mas nalozene, umejes to a nakorenis pred susenim? Nebo to das susit tak jak to vyndas? Predpokladam ze tu prebytecnou sul sundas na sucho nebo omyjes a pak okorenis a povesis?

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Pedro » 06 bře 2021 23:13

MartinS píše:
06 bře 2021 21:36
Diky za tip s buckem. Maso sundam pristi vikend.
To kolisani teploty je ted tak 2-12°C Je tam porad pruvan a mam tam odvlhcovacku.

No jako jsem nalomenej jit do male vinoteky, prave kvuli suseni. + par lahvi vinka.

Pedro kdyz to mas nalozene, umejes to a nakorenis pred susenim? Nebo to das susit tak jak to vyndas? Predpokladam ze tu prebytecnou sul sundas na sucho nebo omyjes a pak okorenis a povesis?
Omyju to a osuším, tedy já to nechám na talíři okapat. Pak obalím do suché směsi koření bez soli. A následně zabalení mumie, která se pověsí.
Bůček by mohl být taky fajn...no uvidím.
Apropos Barone...co ten Tvůj špek Guanciale? :angry1:

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3658
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 07 bře 2021 09:44

Mumie se dela z jakeho duvodu?
Nikde jsem se to nedocetl.
Aby do toho nesel hmyz? Neopadalo koreni?
Nebo pak aby se to dobre prenaselo, skladovalo?
Nebo je to lepsi pak na poveseni? Na to hak je asi take ok kdyz maso propichnu...

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Pedro » 07 bře 2021 14:28

MartinS píše:
07 bře 2021 09:44
Aby do toho nesel hmyz? Neopadalo koreni?
Tak hmyslím si, že z těchto důvodů. Taky obvaz "vytahuje" vlhkost z masa a nekape to na zem... To je co mi říká selský rozum. ALe jsou tady jiní profíci...viz Baron a Koniash.

Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1363
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3313
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Baron z Žop » 10 bře 2021 20:01

Zdar Pedro!!!
Ohledně Tvého dotazu na Guanciale tak hoď oko...
71915
71916
Apropó Guanciale není špek, ale sušený ovar kteří Taloši milují, jen pasta carbonara je právě z Guanciale který musí zrát minimálně 3 měsíce, nejlépe však půl roku. Proto je to taky ranec když si ho chceš tady u nás koupit...K nám do práce jezdí z technyckýma plynama týpek z Linde nějakej origo Ital Luka co je tady ženatej a dal sem mu kus loni ochutnat a prý kde sem byl v Itálii? Říkám nikde, tohle sem dělal já tady doma a nechápal...
Sou tam fotky z obou stran,na straně kůže je na spodu trochu více soli což je i vidět..
https://www.cuketka.cz/?p=13316

Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1363
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3313
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Baron z Žop » 10 bře 2021 20:04

Tady fotka když sem dělal v komoře pořádek a potřeboval sem dát mumijáky chvilku bokem...
71918
Obvaz se dává k vůli tomu že vytahuje vlhkost a zároveň chrání před hmyzákama...
Letos sem našel mumijáka starýho přes 2 roky starýho a letěl do koše! Chuť masa už nikde a byla to jen slaná hmota, Oskar a Lazar potvrdí...
Zítra pokud vše klapne tak bude na řadě vepřová panenka a z ní něco kouzlit.

petr.polasek
Stálý člen
Příspěvky: 1727
Registrován: 21 pro 2016 12:53
Reputace: 2904
Obrázky: 0
Bydliště: Tlustovousy
Kontaktovat uživatele:

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod petr.polasek » 10 bře 2021 21:01

Ty jedeš :respect:


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti