Ahoj. Povedlo se Ti to skvěle!
S tou slaností...já dávám na dva dny jen do cukru a pak na den-dva do soli. Jak jsi to mixnul sůl s cukrem, tak se to vlastně v soli naložilo na 4dny. To je moc...tedy za mne. Proto jsem Ti psal můj postup už předtím. Ale ono je to tak, že jsem to vyladil asi až na pošesté. Jednou to bylo moc slané, pak zase moc "sladké"... Tak jak jsem to popsal je to pro mne ideálně slané.
A pro Martina...mám to vždy 2 dny v cukru a pak 2 dny v soli....no a sundávám někdy za 12-14 dní od pověšení. Ale naposledy to tam viselo 2,5 měsíce a to byla pecka! Sice fakt sušenka, ale ta chuť!
Ono je to tak, že čím dýl to nechám na garnýži, tak tím je to vysušenější. Mně to vyhovuje v tom rozmezí 12-14 dní od pověšení.
No a na závěr s Tvým způsoben sušení při nízké teplotě nemám žádnou zkušenost.
@bůček lze vykostit hrozně lehce, jen odstraníš z masa žebra. Za 5 minut není co řešit. A žebra dáš upéct ke kuřeti