Sušené maso s chilli

Ostatní recepty s chilli
Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod OMO » 17 kvě 2019 11:01

Tady je pěkný návod, kdyby se někdo nudil

https://www.zahrada.sk/magazine/ako-vyu ... nu-susicku

Obrázek
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod koniash » 17 kvě 2019 23:20

:tiphat: tak kdyby ...čistě teoreticky, by mi mrdlo a risknul bych takovou věc dotáhnout domů a vpašoval bych to přes bránu,při kompletaci by mně asi velevtipná vykostila jako rejnoka několikerým táhlým řezem.....to by se u nás vyjímalo jako jaderný reaktor u Inuitů :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
JanaK
Stálý člen
Příspěvky: 219
Registrován: 02 srp 2018 08:41
Reputace: 613
Obrázky: 0
Bydliště: Prostějov

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod JanaK » 18 kvě 2019 09:25

V tomhle provedení by mi to na zahradu taky nesmělo :tiphat: ale moc se mi líbí ten princip. Docela si dovedu představit solární sušičku přilepenou zády třeba k udírně :thumbup:

chris
Stálý člen
Příspěvky: 2491
Registrován: 31 kvě 2017 22:15
Reputace: 3908
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod chris » 18 kvě 2019 10:30

@JanaK: Design s prouděním vzduchu do tvaru S, zdvojená záda tvoří komínový tah, sušící sloty se osazují z boku. Např. tady: https://www.youtube.com/watch?v=8XID-nxU5K0

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod koniash » 30 kvě 2019 22:32

:tiphat: a to je pro všechny,chris je totiž milovník technologií,ale nebojte se chilli ho pálí stejně jako nás staromilce,ještě tak pár let a bude zalívat kytky doma z chladící vody domácího plutoniového reaktoru,svítit jim bude vlastním satelitem pomocí odrazu 24h denně,sklízet to bude robotická balkonová ruka,ale jak přijede mezi běžné chilližrouty na nějaký srázek,tak vyměkne a bude naprosto stejný chillenec jako ostatní :dance2: :dance2: :dance2:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
honzek86
Stálý člen
Příspěvky: 918
Registrován: 21 zář 2017 12:13
Reputace: 761
Obrázky: 0
Bydliště: Újezd u Uničova

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod honzek86 » 08 říj 2019 17:59

Tak mě to jednou zase chytlo :angry1: jdeme na to! :thumbup:
(schválně, jestli Martina zase rozeslintám v tramvaji, jako vždycky, když suším maso :wave: )

6212862127
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3658
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 24 čer 2020 22:29

Panove a damy. Nasel jsem alespon pro sebe dokonale jednoduchy recept na marinadu.

Na 2-3kg veprove krkovicky bez kosti.

Oplachnout, mrazak na 4 h, nakrajet na 1-2cm platky.

Marinada je pouze pulka pullitrove sojovky svetle s nizsim obsahem cukru
Jedno baleni pepre 4 barev
Chilli paricky cca 3cm dno sklenice.
Pepr a papricky susene do mixeru
Vmichat do sojovky
V sojovce postupne omachat vsechny platky z obou stran a zavrit do potravinove nadoby.
Idelane najit velikost nadoby aby byla masa plna.

V lednice protrepat a obratit dnem vzhuru, kdyz si vzpomenete. Marinovat 24-48h

Horkovzduch
Suseni 80°C hodina, 50°C dalsich 12 hodin
Na poslednich 12 hodin cca pulku casu idelane mit v dvirkach trouby varecku aby prebytecna vlhkost byla pryc.

Maso je dokonale. Krkovice me chutna ze vsech mas nejvice. I vice nez hovezi.

Je to lepsi varianta nez s grilovacim korenim.
Jen pepr, chilli, sojovka.


Nepaliva varianta pro deti je, nalozit maso do sojovky + grill koreni bez soli na 3 dny.
Po trech dnech normalne oplachnout a ususit.
Marinada v masu zustane, nebojte se ani poradneho proplachnuti.

66467
66466

Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1363
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3313
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Baron z Žop » 23 led 2021 09:24

Je taky potřeba si něco nasušit..
70863
70864
70862
70865
Můmijáky sem nakládal 14 zpětně a zitra budu motat zase!!

A já úplně zapoměl dát fotku véélikýho šperku --- marinuju Guanciale.
70870
Je to veliká delikatesa, marinovaný a následně sušený ovar. Cena v Práglu hodně přes 1000kč a ještě ho furt stejně nemají...


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti