Sladkokyselý lák nejen na Aji Charapity
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2129
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2436
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sladkokyselý lák nejen na Aji Charapity
Ale no tak, čím to osladí ten, co nesmí cukr /třeba cukrovkář/? Sacharin já chápu jako sladidlo /obecně/. Co si budem povídat, sladidla nejsou zdravá žádná, ale kdo to používá v mega dávkách, aby ho poškodily? Cukr se taky nazývá "bílá smrt". Javorový cukr taky nic moc, kukuřičný jak by smet, palmový .....
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9093
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sladkokyselý lák nejen na Aji Charapity
Cukrovkář by sladit nemel vůbec
Jinak tu je stevie v mnoha podobách, naprosto prirodní a mnohem sladší. (proc cukrovkáře naprosto ideální)
Březový cukr, kokosový je naprosty luxus, jiné dalsí nerafinované cukry.
S tou bílou smrtí souhlasím, málo lidí si to uvedomuje, jeste horsi je práve apartam, sacharin apod.
Do nálevů je třeba velmi málo cukru, tak proč tam nedat neco, co je opravdu kvalitní, že? Když už tam dáváme papricky o které jsme se starali skoro celý rok.
Jinak tu je stevie v mnoha podobách, naprosto prirodní a mnohem sladší. (proc cukrovkáře naprosto ideální)
Březový cukr, kokosový je naprosty luxus, jiné dalsí nerafinované cukry.
S tou bílou smrtí souhlasím, málo lidí si to uvedomuje, jeste horsi je práve apartam, sacharin apod.
Do nálevů je třeba velmi málo cukru, tak proč tam nedat neco, co je opravdu kvalitní, že? Když už tam dáváme papricky o které jsme se starali skoro celý rok.
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2129
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2436
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sladkokyselý lák nejen na Aji Charapity
Stevii jesem měl zkušebně "na poli" - nechutnala, spíše je to o ní jen PR /ani do čaje, v kávě si to nedovedu vůbec představit, pro toho kdo sladí ... A to jsem zkoušel suchou i čerstvou. Ale pokud má být nálev sladko-kyselý, tak tam "něco" musíš dát.
Re: Sladkokyselý lák nejen na Aji Charapity
Mě zase chuť stevie vůbec nevadí (v čaji), v kombinaci s citronem, mňam
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9093
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sladkokyselý lák nejen na Aji Charapity
Asi záleží na druhu stevie, mně naopak prijde lahodnější než kokosový cukr o klasickém ani nemluvě. Naopak v aspartamu a sacharinu (dríve cukerýn) a citím tu nasládlou chemii a už bych ho nikdy neochutnal (to jsem jeste nevedel co to je za svinstvo). Ono je hodne variant stevie, nejen jako rostliny, ale jsou ruzne kapky, prášek... já používam sušenou rostlinu, tehdy jsem koupil kilo a vypadá to že to mam na 10 let asi . : - )
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2129
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2436
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sladkokyselý lák nejen na Aji Charapity
Žes něco neřekl, já jí dal na kompost Lovit z čaje, nebo kafe nějaký smetí, to by bylo tak na mně No do pravýho kafe by to nešlo, snad melta by to snesla, nebo žitovka ....
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9093
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sladkokyselý lák nejen na Aji Charapity
Spíš že jsi neco nerekl ty, mohl jsem ti privezt tu svojí proč smeti, pokud toj e dobre ususene, tak to i v hmoždiri je na prach a nic z toho nelovis ;-)
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů