Neřešte prachy ... Těch se v životě ještě nařešíte.
Recept si tisknu a určitě vyzkouším. Díky
Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů
Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů
Bože.. Ty vážně neznáš jiného Bobika, než ze čtyřlístku?
A vážně mně chceš tvrdit, že ti kilo masa bude stačit na 6 půlkilových sklenic? Když v návodu píše "..sklenice nadusal masem.." No jak myslíš. Až to budu zkoušet, tak si toho masa asi přece jenom koupím trošku víc.
Víš.. on ten článek, co si sem postnul je docela starý. Když byly ceny ještě někde jinde. Hledej "Kadlíkova masová konzerva". Stačí se podívat a zjistíš, že z těch 6 kilo základních surovin (co si tam napsal) se má vyrobit 14 sklenic. I když se budeš držet hodně nízko, nepočítat vlastní práci, tak se dostaneš minimálně na dvojnásobek toho co si napsal.
Nicméně ten recept si někdy určitě zkusím (s přídavkem chilli) a děkuji ti za něj.
A vážně mně chceš tvrdit, že ti kilo masa bude stačit na 6 půlkilových sklenic? Když v návodu píše "..sklenice nadusal masem.." No jak myslíš. Až to budu zkoušet, tak si toho masa asi přece jenom koupím trošku víc.
Víš.. on ten článek, co si sem postnul je docela starý. Když byly ceny ještě někde jinde. Hledej "Kadlíkova masová konzerva". Stačí se podívat a zjistíš, že z těch 6 kilo základních surovin (co si tam napsal) se má vyrobit 14 sklenic. I když se budeš držet hodně nízko, nepočítat vlastní práci, tak se dostaneš minimálně na dvojnásobek toho co si napsal.
Nicméně ten recept si někdy určitě zkusím (s přídavkem chilli) a děkuji ti za něj.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů
Parááda vyzkouším...mohu ty povařené kůže umlít ??Erben61 píše:Ahoj přátelé. Sice jsem tenhle receptík i povídáním obšlehl z Facebooku ,ale je to z mého oboru a je to tak dobrý, že mi to nedalo to sem nepřidat.Ostatně chilli je tam také zmíněno a je tam také zmínka evokující jistého barda zde!!!!
Kadlíkova vepřová pochoutka
..........
Naposledy upravil 1 dne Holu; celkem upraveno 15x.
Důvod: S dovolením jsem zkrátil citaci, aby to bylo přehlednější.
Důvod: S dovolením jsem zkrátil citaci, aby to bylo přehlednější.
Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů
Já tomu prostě nerozumím, proč do háje řešíte nějaké peníze na kolik vyjde sklenička? Nejsme na matematickém fóru. Mě osobně nezajímá, jestli mě vyjde sklenička na 5, 22 nebo 100 Kč. Recept se mi líbí a vyzkouším ho. Koho to bude zajímat, tak si to spočte, ale je absolutně nemístné tady jeden druhého popichovat o tom, že to tak je nebo není. Trošku nadhledu borci. Pokud Vás to bude svádět dál, tak údaj o ceně/sklenička prostě smažu a ty komentáře s tím spojené taky.
To jsem si fakt nemyslel, že se tady budete hádat s prominutím o takovéhle wolovině.
To jsem si fakt nemyslel, že se tady budete hádat s prominutím o takovéhle wolovině.
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů
Dr.Pedr píše:Parááda vyzkouším...mohu ty povařené kůže umlít ??Erben61 píše:Ahoj přátelé. Sice jsem tenhle receptík i povídáním obšlehl z Facebooku ,ale je to z mého oboru a je to tak dobrý, že mi to nedalo to sem nepřidat.Ostatně chilli je tam také zmíněno a je tam také zmínka evokující jistého barda zde!!!!
Kadlíkova vepřová pochoutka
..........
Za mě osobně můžeš, jsou tam vlastně kvůli kližnatosti a umel je hodně najemno.Je to v podstatě stejný princip jako u sulce neboli huspeniny. Přidával jsem najemno umleté kůže, kdysi, když se vyráběla domácí šunka v takové té lisovací nádobě.
Naposledy upravil 1 dne Erben61; celkem upraveno 16x.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- wlasta1
- Stálý člen
- Příspěvky: 579
- Registrován: 07 led 2015 05:35
- Reputace: 266
- Obrázky: 0
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů
Vystihl jsi to úplně dokonale. Nehadat se, nepočítat, prostě jen si to vychutnat...Holu píše:Já tomu prostě nerozumím, proč do háje řešíte nějaké peníze na kolik vyjde sklenička? Nejsme na matematickém fóru. Mě osobně nezajímá, jestli mě vyjde sklenička na 5, 22 nebo 100 Kč. Recept se mi líbí a vyzkouším ho. Koho to bude zajímat, tak si to spočte, ale je absolutně nemístné tady jeden druhého popichovat o tom, že to tak je nebo není. Trošku nadhledu borci. Pokud Vás to bude svádět dál, tak údaj o ceně/sklenička prostě smažu a ty komentáře s tím spojené taky.
To jsem si fakt nemyslel, že se tady budete hádat s prominutím o takovéhle wolovině.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1365
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3318
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů
Pánové, jelikož v článku padlo i mé jméno, tak za mě můžu slíbit že na příští sraz ať už se bude konat kdekoliv vemu pro účinkující sklenici zavařenýho chilli maska vytuněnýho Omovým JPGS a můžeme debatovat na kolik korun výjde jedna sklenice...
- honzek86
- Stálý člen
- Příspěvky: 918
- Registrován: 21 zář 2017 12:13
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
- Bydliště: Újezd u Uničova
Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů
Koniash lupnul k Erbovi do vlákna recept na vepřovku, tak to s dovolením přidám sem, ať je to na jednom místě. Co vám budu povídat, dělám to kvůli sobě chci to zkusit ukuchtit, tak ať to mám v jednom vláknu:
Koniash:
nic složitého,žádný plazmový reaktor...na zavaření vybírám kvalitní kýtu od prověřeného zdroje,přidám tak 1/5plecka aby to nebyla sušenka,nakrájet na malé kostky 3-4cm, na sklenici 325ml 2ks Haba Red Savina rozpůlené,pár kuliček pepře,1 koule nového koření,posolit čuně,ne příliš,a po natlačení do sklenic dvojnásobná strilizace po 24hodinách...jo a před uzavřením do každé sklenice 0,5dcl vody,zbytek pustí masisko....jinak jsem zkoušel i přidat bylinky různých druhů a nikdy to nedopadlo zle,je to trochu pokus při každém závaru,ale ten základ je asi takto
Koniash:
nic složitého,žádný plazmový reaktor...na zavaření vybírám kvalitní kýtu od prověřeného zdroje,přidám tak 1/5plecka aby to nebyla sušenka,nakrájet na malé kostky 3-4cm, na sklenici 325ml 2ks Haba Red Savina rozpůlené,pár kuliček pepře,1 koule nového koření,posolit čuně,ne příliš,a po natlačení do sklenic dvojnásobná strilizace po 24hodinách...jo a před uzavřením do každé sklenice 0,5dcl vody,zbytek pustí masisko....jinak jsem zkoušel i přidat bylinky různých druhů a nikdy to nedopadlo zle,je to trochu pokus při každém závaru,ale ten základ je asi takto
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host