Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Marinády na nakládání kuřecího, vepřového, rybího masa
koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod koniash » 27 zář 2018 19:21

honzek86 píše:
27 zář 2018 13:15
Koniash lupnul k Erbovi do vlákna recept na vepřovku, tak to s dovolením přidám sem, ať je to na jednom místě. Co vám budu povídat, dělám to kvůli sobě :D chci to zkusit ukuchtit, tak ať to mám v jednom vláknu:

Koniash:
nic složitého,žádný plazmový reaktor...na zavaření vybírám kvalitní kýtu od prověřeného zdroje,přidám tak 1/5plecka aby to nebyla sušenka,nakrájet na malé kostky 3-4cm, na sklenici 325ml 2ks Haba Red Savina rozpůlené,pár kuliček pepře,1 koule nového koření,posolit čuně,ne příliš,a po natlačení do sklenic dvojnásobná strilizace po 24hodinách...jo a před uzavřením do každé sklenice 0,5dcl vody,zbytek pustí masisko....jinak jsem zkoušel i přidat bylinky různých druhů a nikdy to nedopadlo zle,je to trochu pokus při každém závaru,ale ten základ je asi takto :tiphat:
já nepřidávám česnek z prostého důvodu,dělám verzi 325ml s chilli a 725 bez chilli,to používá velevtipná jako záložní zdroj,když dostane chuť na zapečené brambory nebo výpečky a doma není žádné čuněcí,vyklopí ze sklenice a dochutí podle toho,k čemu to použije,Erbovo recept s česnekom a kůžema je jasná klasika,tak nějak to dělala moje bába a pak už stačila jenom cibule a pecen chleba,vlastně hotový výrobek,to moje je takový polotovar na další úpravu :tiphat:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet


Zpět na „Marinády na nakládání masa“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti