Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
Re: Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
Je možný že ohříváš sklenice bez víček???Nemělo by se to "zavařovat" už s víčkem???
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
Taky to zavařuji s víčkem..wiseman píše:Je možný že ohříváš sklenice bez víček???Nemělo by se to "zavařovat" už s víčkem???
- Chilli.tk
- Stálý člen
- Příspěvky: 226
- Registrován: 08 kvě 2011 22:35
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
Ahoj,
Ano s klasickým narážecím víčkem možná, ale zkušenost u těchto skleniček hovoří o tom, že když je vařím tak se skleničky teplem roztáhnou a po zavření v horkém stavu a vychladnutí se vytváří podtlak ve skleničkách...
Navíc myslím že i ze sušených papriček a ingrediencí při vaření odchází vzduch a je vhodné nechat ho uniknout:-)
ad: Olivový vs slunečnicový olej je na každém z nás, ale osobně vždy raději olivový, pokud na tom nechci smažit a i tam kdyby na to byly kačky by se dal používat zdravěji než jeho kamarádi.
Celkem dobrý článek na téma chuti olivového oleje je zde: http://www.vinaextra.cz/extra-virolivoil/" onclick="window.open(this.href);return false; a pokud někomu nevyhovuje chuť olivového oleje, pak doporučuji vyzkoušet olivový olej " PURE", který typickou chuť postrádá
Chilli.tk
Ano s klasickým narážecím víčkem možná, ale zkušenost u těchto skleniček hovoří o tom, že když je vařím tak se skleničky teplem roztáhnou a po zavření v horkém stavu a vychladnutí se vytváří podtlak ve skleničkách...
Navíc myslím že i ze sušených papriček a ingrediencí při vaření odchází vzduch a je vhodné nechat ho uniknout:-)
ad: Olivový vs slunečnicový olej je na každém z nás, ale osobně vždy raději olivový, pokud na tom nechci smažit a i tam kdyby na to byly kačky by se dal používat zdravěji než jeho kamarádi.
Celkem dobrý článek na téma chuti olivového oleje je zde: http://www.vinaextra.cz/extra-virolivoil/" onclick="window.open(this.href);return false; a pokud někomu nevyhovuje chuť olivového oleje, pak doporučuji vyzkoušet olivový olej " PURE", který typickou chuť postrádá
Chilli.tk
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 67
- Registrován: 23 srp 2012 09:27
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kuřim u Brna
Re: Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
1) diky za tip
2) i tyhlety "sroubovaci" vicka zavaruji zavreny .. imho z nich vzduch unikne ... cestu si najde ... na zaver to jenom dotahnu. Teda zatim jsem zavaroval v pare, ale priste do hodim do vody - je lip videt z kterych a jak moc unika ten prebytecny vzduch
TW
Tip: onehda se mi jedna sklenicka z asi 10 "nechytila" ... vicko se po zchladnuti nevtahlo dovnitr a hlavne zvuk byl spatnej .. poklep na vicko nevydal pekne ostry zvuk (OK) ale takovej ten tupej .. jak jsem se vytocil, tak jsem tu sklenicku strcil do mikrovlnky a pustil na MAX (750 W) na cca jednu minutu - uvnitr vypuklo peklo ... zacalo se to vsechno uvnitr varit, bublinky litaly jak sileny a s i troskou nalevu se dokazaly protlacit prez zatazene vicko ven .. po minute jsem to hodil do studene vody a vicko se nadherne pritahlo - jak Vetrelec na ksicht .. Asi to nebyl uplne "koser" zpusob jak zavarovat, ale na tu nouzi to drzelo jak sileny ..
2) i tyhlety "sroubovaci" vicka zavaruji zavreny .. imho z nich vzduch unikne ... cestu si najde ... na zaver to jenom dotahnu. Teda zatim jsem zavaroval v pare, ale priste do hodim do vody - je lip videt z kterych a jak moc unika ten prebytecny vzduch
TW
Tip: onehda se mi jedna sklenicka z asi 10 "nechytila" ... vicko se po zchladnuti nevtahlo dovnitr a hlavne zvuk byl spatnej .. poklep na vicko nevydal pekne ostry zvuk (OK) ale takovej ten tupej .. jak jsem se vytocil, tak jsem tu sklenicku strcil do mikrovlnky a pustil na MAX (750 W) na cca jednu minutu - uvnitr vypuklo peklo ... zacalo se to vsechno uvnitr varit, bublinky litaly jak sileny a s i troskou nalevu se dokazaly protlacit prez zatazene vicko ven .. po minute jsem to hodil do studene vody a vicko se nadherne pritahlo - jak Vetrelec na ksicht .. Asi to nebyl uplne "koser" zpusob jak zavarovat, ale na tu nouzi to drzelo jak sileny ..
- Chilli.tk
- Stálý člen
- Příspěvky: 226
- Registrován: 08 kvě 2011 22:35
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
Jak vetřelec na ksicht
Ahoj, není zač, když mohu tak si přece nebudu syslit informace pro sebe, na to jsou na světě jiní experti.
A díky za tip ohledně mikrovlnky, ale asi bych se do podobného pokusu nepustil a raději to sežral jako testovací produkt:-))))
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 191
- Registrován: 02 úno 2014 11:45
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slovenská republika
Re: Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
Dakujem za inspiraciu , a dufam ze sa mi podari vypestovat dajaku urodu a nasledne urobit par flias takychto pikantnych dobrôt
-- 19 úno 2014 12:50 --
Dakujem za inspiraciu , a dufam ze sa mi podari vypestovat dajaku urodu a nasledne urobit par flias takychto pikantnych dobrôt
-- 19 úno 2014 12:50 --
Dakujem za inspiraciu , a dufam ze sa mi podari vypestovat dajaku urodu a nasledne urobit par flias takychto pikantnych dobrôt
- vavy.p
- Stálý člen
- Příspěvky: 457
- Registrován: 13 úno 2014 17:18
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Bydliště: Velká Bíteš
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
Běžně v mikroboude zavaruji kaple, miluji je syrový, ale např na chlebíčky jsou lepší zavařený, den dopředu koupím naložím na nudle a druhy den jsou použitelné. Akorade pozor na to následně utahování pravidelně všechny přesáhne, jedna sklenka nebo spíš víčko to nedalo a byla vymalováno půlka kuchyně, na červeno-olejovo-octovou.....Chilli.tk píše:Jak vetřelec na ksicht
Ahoj, není zač, když mohu tak si přece nebudu syslit informace pro sebe, na to jsou na světě jiní experti.
A díky za tip ohledně mikrovlnky, ale asi bych se do podobného pokusu nepustil a raději to sežral jako testovací produkt:-))))
Re: Jak nakladat chilli do olivoveho oleje?
vavy.p píše:
Běžně v mikroboude zavaruji kaple, miluji je syrový, ale např na chlebíčky jsou lepší zavařený, den dopředu koupím naložím na nudle a druhy den jsou použitelné. Akorade pozor na to následně utahování pravidelně všechny přesáhne, jedna sklenka nebo spíš víčko to nedalo a byla vymalováno půlka kuchyně, na červeno-olejovo-octovou.....
O tom bych mohl psát příběhy...třeba jak jsem lisoval černej rybíz a po explozi lisovacího koláče následně osekával omítky nebo jsem marmeládu pro změnu z černýho rybízu otočil po zavaření víčkem dolů a zase osekával omítky...nějak to nešlo přemalovat. Na černej rybíz jsem odborník
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti