Podľa vzhľadu to vyzerá veľmi veľmi ako tá naga jolokia, ale pálivosťou to myslím nie je také silné. Ťažko sa mi to hodnotí, nie sme až takí pojedači papričiek - a tie veľmi pálivé nejedávame vôbec. Vyššie som to ohodnotila ako cca stredne štipľavé . Ale porovnali sme to dnes - doma máme "Etnu" sušené papričky - to bol náš pevný odrazový mostík, vygooglila som, že Etna má cca 50 000 SHU. A toto naše nebolo ani výrazne menej ani výrazne viac pálivé (EDIT: dnes ráno - na druhé ochutnanie - naša páli menej ako Etna). Takže na naga jolokia to nemá. Podľa pálivosti to vyzerá ozaj na nejakú cayen odrou. Damián je tiež cayen? Aký pálivý je Damián?Palko píše: ↑14 říj 2018 12:43Bylo by fajn popsat tu chuť, nebo alespoň v první řadě pálivost. Podle vzhledu mě osobně to připomíná asi tuto odrůdu, ale jak řiká Bacula, může to být cokoliv
https://www.seminka-chilli.cz/naga-jolokia-pc1-59.html
Čo sa chuti týka, tak tie naše papričky (odhliadnuc od pálivosti) chutia celkom dosť "paprikovo" - teda majú jednoznačnú príjemnú chuť ako paprika (ale znovu to nemám veľmi s čím porovnať, lebo veľa druhov chilli som ešte nejedla).