Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)

Příspěvekod Jacopo.F. » 14 lis 2018 13:29

Ještě dozrávají, ale už je otrhám a usuším.
:chilli11:
54338

Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)

Příspěvekod Jacopo.F. » 15 lis 2018 11:41

Tea Racer píše:
07 lis 2018 09:59
Poslední kousky co dozrály padly do Chunanské pasty...
Mě ta chunanka ňáko nejde. Tak nevím, jestli mám tuhlectu poslední sklizeň na to vyplácat s opět nejistým výsledkem.......

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)

Příspěvekod Tea Racer » 15 lis 2018 11:42

To je asi na Tobě, mozná zkusit jiné ingredience, jiný česnek, sůl, zázvor... saké..

chris
Stálý člen
Příspěvky: 2491
Registrován: 31 kvě 2017 22:15
Reputace: 3908
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b

Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)

Příspěvekod chris » 15 lis 2018 17:35

A v případě použití vodky nezapomeň zohlednit % alkoholu a upravit množství, afaik má saké cca 18-24%, zatímco vodka 40+%.

Navic moje loňská zkušenost říká že optimální sladění chuti nastává až tak za 2,5-3 měsíce od výroby. Dělal jsem loni docela velkou várku s koncem sezóny (použita vodka) a minimálně do vánoc z ní chuťově zázvor dost čouhal a přebíjel ostatní chutě. Pak někdy během ledna se to parádně propojilo a od tý doby čím je starší čím je lepší, poslední loňské skleničky si vyloženě šetřím :-)

Btw, ta úprava množství dle síly platí i pro česnek, loni jsem měl nijaký činsky mizerný krámský a letos poctivý domácí česky. Brutální rozdíl :-)
Já jsem dost česnekožrout takže jsem letos dával jen o trochu méně (loni mi to furt přišlo trochu málo česnekové :-) ale bráno jen dle síly bych býval měl dát tak maximálně 1/3 loňského množství.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů