Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Ty BOC to mozna stihnou, pokud bude pocasi prat, dej jim sanci, pripade muzes rostlinu seriznout a nechat je dozrat doma na vetvi
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
No doufám, že ten skleník to ještě aspoň tak 2 týdny udrží, když dám pozor na ranní mrazíky a podle předpovědi tak když tak nějak zatopim.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
ve skleníku budou slastně chrochtat ještě měsíc...ne li déle...já měl včera ráno v chilli domku 16C..venku bylo 5C....navíc babí léto jistě zaútočí a rozjasní naše chillitváře
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Tak jsem předevčírem a včera vařil. Napřed samy švestky. Asi 4 litry i s peckama jich původně bylo. Po rozvaření a přecezení přes haluškovač a zredukování toho bylo asi 1,75 - 2 litry. Přidal jsem Morugy, ale nějak jsem to přehnal. Přišlo jich tam asi 16. Je to samá Moruga překrývající švestku. Tak nic. Chybami se člověk učí. Bude se to používat holt jako koncentrát. Nakonec jsem tam ještě přidal limetkovou šťávu, hnědý cukr, trochu kardamonu, skořice, římského kmínu a muškátového ořechu. Ještě to dnes zredukuju, nacpu to do skleniček a případně to někomu nepříjemnému podstrčím jako že to jsou povidla.
Včera jsem k tomu vařil zeleninové pyré (cibulka, kořenovka, divoké koření). Míchal jsem to ve dvou poměrech švestka:zelenina - 1:1 a 1:4. Ta druhá je vysloveně skoro svíčková omáčka s příchutí švestky a chilli. Jen přidat výpek a smetanu. Ta první mi ovšem při sterilaci vyběhla ze skleniček do kastrólu. Tak nic.
Včera jsem k tomu vařil zeleninové pyré (cibulka, kořenovka, divoké koření). Míchal jsem to ve dvou poměrech švestka:zelenina - 1:1 a 1:4. Ta druhá je vysloveně skoro svíčková omáčka s příchutí švestky a chilli. Jen přidat výpek a smetanu. Ta první mi ovšem při sterilaci vyběhla ze skleniček do kastrólu. Tak nic.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Hele, já do omáček dal maximálně 6 superhotů a i tak je to bolest. Aby to chutnalo, tak 1-2 jsou ideál.
Jen k těm morugám. Jinak super, že jsi se do toho pustil.
Jen k těm morugám. Jinak super, že jsi se do toho pustil.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
dobrá omáčka musí mít více tváří,a je jen na tom,kdo ji vaří,jak k tomu přistoupí,ideální je vychytat chuť prvotní suroviny,pal a nosný prvek do rozumného kompromisu,s tím mám třeba já mega problém,protože prvotní surovina jde jakžtakž rozeznat,na nosný prvek nezbude prostor a pal je velmi přísný,spíš ukrutný...zajímavé že se to bez tak vždy všechno sežere
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
No, to co mi vyšlo teď z toho zbytku švestek, tak mám dojem že nosným prvkem je cukr spolu s palem. Nějak se vytratily ty švestky. Nějak jsem se spletl v odhadu, že ten cukr ty švestky vytáhne. Nevytáhl.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 hostů