zrovna Ty veteráne nemáš komu co závidět,ale jinak díky za pochvalu,a Ty koukej zase popřemýšlet a pokuchtit,ať z Tebe vypadne dálší vychytaný receptík,na tu 7Pot svíčkovou už se mi sbíhají sliny,ale do riti podzim,v práci od nevidim do nevidim,kolem chaloupky práce až nad hlavu,takže na laboratorní práce s chilli musím počkat až přituhne a situace se zklidní,teď řeším jenom bezpracné rychlovky jako je chunanka od Tea,na víc není čas,jejda a včera jsem se hecnul a v noci jsem naložil prasečinu na sušení,výsledky hodím na forum tak v polovině listopadu,teď už jenom o víkendu zkosím mezisklizeň hotů a superhotů v chilli domku a pak bude na 14 dní klid...a vlastně ještě poslední kolo jemné pálivosti pod chaloupkou,ale to už je jenom taková dočesná,asi 35 kytek maďarů,Jalapeno,Damian,Kilian a podobné lehkopalky...takže chunan asi zvítězí
koniash 2018
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1548
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4844
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: koniash 2018
Naposledy upravil 1 dne koniash; celkem upraveno 4x.
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1548
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4844
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: koniash 2018
no tak to jalapeno mně právě napadlo jako jednodruhovka,ještě mám v chilli domku 3stromky Dewils Tongue White slušně obsypané,to by mohla být pěkná jednodruhovka,spoustu Haba,vyzkouším,a nebojte kolego,odložím nějaké vzorky hluboko do oblasti 51,zajímá mně chuť po delší doběTea Racer píše: ↑04 říj 2018 09:35Já už asi 3 roky experimentuji práve s jednoruhovými chunankami a lonska z Fatali White, je neskutečný mazec! Nejchutnější asi z Aji Amarillo. Pokud to vydržíš, nech to odležet aspon půl roku a uvidis, co umi pomalu a jiste bakterie z kvašení, je to fantasie!koniash píše: ↑03 říj 2018 23:37tak tu první oranžádu co má asi 10 nebo 14 dní už jsem testoval a nemá kaz,chce to se tomu nebránit a polykat sousta pomalu...je v tom spousta Habanero Orange a pal je na hranici únosnosti pro typizovaného bezmozka mého ražení,ale chuť je jako bych to pokosil přímo z kytky...nemá to chybu a u dalších verzí jsem v prudkém očekávaní,a speciálně jsem zvědavý na chunan z jalapenos
jinak díky za návod,jsem nadšen,jednoduché jak dvě facky,funguje to samovolně,prostě luxus
Ano, jednoduché, chutné a bez vaření... není zač.
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1548
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4844
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: koniash 2018
tak dnes jenom podvečerní sběr,pár hotů a superhotů narychlo okosených z kytek v chillidomku,nejsou síly,celý víkend tady pobíhali tesaři,pokrývači a tak,zimní domek pro chilli už má dosti jasné obrysy,teda zimní zahrada,to že to bude takové malé zimní stanoviště pro chilli velevtipná ještě netuší
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: koniash 2018
Hahaha, líbí se mi spojení typizovaný bezmozek.....a použiju ho. To by Tvá vážená a velevtipná by musela být bez mozku, aby netušila......nejspíš ví a to moc dobře, jak jinak by asi mohla v tvém případě skončit ,,zimní zahrada"?????
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1548
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4844
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: koniash 2018
no tak prapůvodní koncepce byla bylinky,květinky,léčivky a podobné nezajímavé záležitosti,lehkými a nenápadnými dezinformacemi a manipulacemi z toho míním vytvořit zimní chillenost...no pár místeček pro ty bylinky se tam snad najde
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1548
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4844
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: koniash 2018
dnes mi velevtipná nadělila nový hrnec na chilli omáčky,tak jsem ho hned prubnul,sice ne omáčka,ale bez chilli to nebylo ani omylem
nejdřív sádlo a cibule dvou barev
trochu kančího a srnčího,asi 4kg
něco bylinek od velevtipné ze zahrádky,česnek,jalovec a pár zkrojených superhotů
a teď už jenom 6 hodin velepomalu dusit až ke konečné radosti ze zvěřinového gulášku
nejdřív sádlo a cibule dvou barev
trochu kančího a srnčího,asi 4kg
něco bylinek od velevtipné ze zahrádky,česnek,jalovec a pár zkrojených superhotů
a teď už jenom 6 hodin velepomalu dusit až ke konečné radosti ze zvěřinového gulášku
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1548
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4844
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: koniash 2018
tak krátký raport z chilli domku,kytky si jedou vlastním tempem to své,jen zalévám protože momentálně na nic jiného není čas,
celkový pohled
Big Black Mama
Haba Red
Naga Morich
7Pot Apo
při večerech drtím chunan,nakládám,suším a přemýšlím co vše ještě z chilli vytunit,do toho přichází čas na sušení mas,potřeboval bych,aby měl den tak 48hodin a pak by se to možná dalo stihnout,jinak mi venku pod chaloupkou statečně jede další kolo jalapeno,asi 10 kytek,tak uvidíme
celkový pohled
Big Black Mama
Haba Red
Naga Morich
7Pot Apo
při večerech drtím chunan,nakládám,suším a přemýšlím co vše ještě z chilli vytunit,do toho přichází čas na sušení mas,potřeboval bych,aby měl den tak 48hodin a pak by se to možná dalo stihnout,jinak mi venku pod chaloupkou statečně jede další kolo jalapeno,asi 10 kytek,tak uvidíme
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů