Faboš zdraví milovníky radosti

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1675
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 5904
Obrázky: 0

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Faboš » 04 pro 2018 15:28

Tea Racer píše:
11 lis 2018 21:49
Tak to jsem také zvědav jak Ti to dopadne, ale nějak to dost plave ne? Nedal jsi tam hodně tekutého? Má to být fakt pasta, tohle vypadá jako omáčka spíš, ono to má veliky vliv na to kvašení ta struktura.
No tak moc dobře to nedopadlo. Jak ty s vínem tak s vodkou všechny zůstaly strašně slaný. Jako chuť by byla fajn, ale ta sůl je peklo. Vůbec netuším co se stalo špatně. Přesolení při výrobě vylučuji. Vše jsem vážil a dávkoval jako vždy.
Nemáš s tím zkušenost cože se mi v těch sklenicích mohlo posrat??

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Tea Racer » 04 pro 2018 21:44

At to je jakékoliv, nikdy jsem to neměl slané, to je divné. Kolik jsi dával té soli? Já někdy dávám i více, ale slané to není.

Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1675
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 5904
Obrázky: 0

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Faboš » 06 pro 2018 16:44

No vypadá to na přesolení při výrobě. To víš, po pár várkách chunan si už musím recept pamatovat...Tak šup tam 50g soli. No ale včera koukám na recept a ejhle 20g..
No člověk není nikdy dost chytrej. Taková blbost jako pár gramů navíc a 6 várek je na odpis.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Tea Racer » 06 pro 2018 22:20

Na odpis určitě ne, zkusil bych, navysit množství cukru aspon u části a uvidis, jestli to začně kvasit...

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3658
Obrázky: 0

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod MartinS » 07 pro 2018 00:49

A nebo to pouzivat jako dochucovadlo kdyz budes varit jidlo. Tam se to ztrati a uz nemusis solit nicim jinym.
Dovedl bych si predstavit i marinovane maso v te omacce. Neboj to se spotrebuje :-)
Nebude to klasicka omacka kterou si postrikas cele jidlo ale jako dochucovadlo pri vareni podle me proc ne?

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Tea Racer » 07 pro 2018 09:06

Akorát kdyby to neprokvasilo a ta sůl to dost zabrzdila, asi bych to dal do chladu, jelikož kvasinky to nekonzervují když tam nejsou a zase soli tam je málo na to, aby to konzervovala..

Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1675
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 5904
Obrázky: 0

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Faboš » 07 pro 2018 13:59

Tea Racer píše:
06 pro 2018 22:20
Na odpis určitě ne, zkusil bych, navysit množství cukru aspon u části a uvidis, jestli to začně kvasit...
Tak přecukrováno a uvidíme co to udělá.

Uživatelský avatar
padr
Stálý člen
Příspěvky: 359
Registrován: 29 črc 2015 10:13
Reputace: 653
Obrázky: 0
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod padr » 11 pro 2018 12:35

Do přesolené polévky funguje vložená syrová brambora - stáhne sůl do sebe. Ale jestli by to fungovalo i v tomhle případě ví bůh.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů