Faboš zdraví milovníky radosti

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Tea Racer » 09 lis 2018 22:06

Faboš píše:
09 lis 2018 13:49


Ahoj já se tedy řídil receptem z tvého vlákna ze srpna 2017 a tam jsi psal, že pokud nemáš saké lupni tam vodku. Jsem tedy nyní minimálně maximálně zmaten :dunno:

Ale je rok 2018 a recept se vylepsil, respektive vrátil ke kořenům. Hlavne jsem to letos psal nekolikrát o tom saké. :-ú Ono se vše vyvíjí a původni recept není autentický. Pochopitelne to tak lze, ale když to jde delat lépe, proč to nedelat lépe? Z toho nebud zmatený...Saké není vůbec problém sehnat, na internetu, v prodejnách, nedávno bylo i v Lidlu pri asijském tydnu.... Kdybych neměl doma saké, ani kvalitní vino, jen vodku... nedával bych tam nic. Vodka to hooodne zabrzdí to kvašení. Kvasi to málo a pomalu, což nemusí uplne stačit aby to ochranilo pred nežádoucími vlivy.
Mám ve sklepě Chunan i přes 3 roky staré, nektere s vodkou, saké, bez niceho i s vínem. A jednoznačne chutove nejlepsi saké, vino, pak dlouho nic pak bez niceho a na posledním miste vodka.... takže si vyber sám. :-)


Co se týka sanitace, tak pochopitelně jako u vseho, je třeba všechny nástroje a hlavne sklenice vylít vroucí vodou...

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod koniash » 10 lis 2018 22:21

:tiphat: potvrzuji..čistota je na prvním místě..a pak není od věci koumat verze,Tea má zkušenost letitou,a rád ti odpoví na tvou zvědavost...jinak já jsem letos jel v chunan jen s vodkou(nebylo rýžové víno),a je famosní...ale to může být subject vision,a kvašení je opravdu velmi pozvolné :foods: ale je to dobré :foods: jak sviňa
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1675
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 5904
Obrázky: 0

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Faboš » 11 lis 2018 18:27

:tiphat: ahoj,
Další sklizeň a zpracování papriček. Vzhledem k tomu, že přes zahradu včera přejel traktůrek s pluhem je jasný, že venkovní sezóna opravdu končí :wavecry: .
Zatlačili jsme doma slzy a pustili se do výroby topidel na chladnější období :thumbup:

zavařeninky
54304

Tentokrát jsem se zamyslel nad zprávou od Tea Racera. Na saké to ještě nevyšlo, ale určitý posun tu je :thumbup: .
Zpracovali jsme 6 chunanek, z toho:
2 s vodkou ( směs - Bishop, Jamaican, Thai, Jolokia red ), ( Aji Lemmon drop, Habaněro orangeX ),
2 s Chardonay ( Jolokia yellow ), ( směs - Bulgarian carrot, HabaněroX, Jalapeňo, Bishop, Jamaican yellow, Aji lemmon drop )
2 s Dornfelderem ( Jolokia chocolate, Habaněro chocolate ), ( Jolokia red )
Oba se těšíme na výsledek našeho chunan snažení a jaký bude rozdíl v kvasu a chuti :angry1:

chunanka
54303

Mějte se a ať to hřeje :firy: .

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Tea Racer » 11 lis 2018 21:49

Tak to jsem také zvědav jak Ti to dopadne, ale nějak to dost plave ne? Nedal jsi tam hodně tekutého? Má to být fakt pasta, tohle vypadá jako omáčka spíš, ono to má veliky vliv na to kvašení ta struktura.

Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1675
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 5904
Obrázky: 0

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Faboš » 11 lis 2018 21:56

Tea Racer píše:
11 lis 2018 21:49
Tak to jsem také zvědav jak Ti to dopadne, ale nějak to dost plave ne? Nedal jsi tam hodně tekutého? Má to být fakt pasta, tohle vypadá jako omáčka spíš, ono to má veliky vliv na to kvašení ta struktura.
No to sem si taky říkal,že oproti minulým je to ridší. Nevím však proč. Udělal jsem a dávkoval vše stejně jako vždy.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Tea Racer » 11 lis 2018 22:13

Ona každá paprička má v sobě jiné množství vody, chce to fakt citovka. Nekdy stačí dát vice soli nebo cukru a už to pustí více štávy, no a pak hlavně mixovat či sekat papricky nahrubo.

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod koniash » 14 lis 2018 21:19

:tiphat: Fabošu,nic si z něho nedělej,všichni to máme řídké až běda,já jsem dostal od Tea taky čočku za konzistenci a přitom když naklopím sklenici,tak to neteče ale trhá se to :dunno: :dunno: :dunno:
příště to budeme na hrubo překousávat,aby to bylo košer,žádný mixer :thumbup: :thumbup: :thumbup:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Faboš zdraví milovníky radosti

Příspěvekod Tea Racer » 14 lis 2018 21:29

Kdepak čočku, ale doporučení, trvalo mi dlouho než jsem to uměl nasekat fakt nahrubo... :-)


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů