Erbovo pokročilé chillenství 2018

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 05 srp 2018 04:22

Dík Koniáši. :respect: To vzniklo kdysi jako z nouze ctnost.Nebyl po ruce květník. V tomhle džbánu jsem měl dva roky předtím, tedy dva roky tam trčelo jedno sprsklý Jalapeňo. Někde v galerii je obrázek. Tohle konkrétně je Naganero a uvidíme jestli dá přezimování tedy jakože v podstatě stále poroste přes zimu, jen ho před jarem zredukuju . Mohlo by, další akvizice ve džbánu je loňský Haba Capucino a ještě mám JPGS, to byl takovej chcípáček, ted se chytla, nic moc kytka ale kvete, času dost když budou píč škorpíci na Tři krále paráda.Další džbán mám připraven dá li kořeny řízek Morghulise........ Jelikož jsem abstinent, do džbánů dávám z nostalgie kytky. :dunno: :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 06 srp 2018 21:34

Tak zdravím czechoslovak chilliheads. V rámci přípravy na Vypalovák jsem zmáknul třetí omáčku a čtvrtou chystam uvařit do konce týdne. Abych nevyšel ze cviku a protože jsou broskve za pusinku a patří k mým oblíbeným ovocům...zítra chci zmáknout broskvové chutney a protože to není žádná prča, tak jsem dnes utratil 4 kila za koření v jedné značkové prodejně+v neznačkovým plesku. Tím jsem pro letošek s kořením asi o.k.
Tak vám chci přátelé nastínit pomocí obrázků omáčku č.3 a čtvrtá bude ostružinová s broskví, mrkví, jablky a pomerančem. :dunno: :angry1:
Tak jsem si dnes natrhal pár vražd a i s těmi co se mi už všudemožně v mých prostorech válí a potřebují zpracovat to bude fajn. Drže mi palce, vařím všemožně a rád, ale to chutney bude premiera a prubířský kámen, prostudoval jsem několik receptů, vyloučil něco koření, zredukoval pár ingrediencí a přidal dvě tři věcičky a uvidíme zda mám cit i pro ,,marmelády". :-D :-D :thumbup: Takže foto a čusssík :wave: :tiphat:
51325513265132751328513295133051331
na zítra
51332
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Pedro » 06 srp 2018 21:43

No ty jsi taky šílenec, skoro jako já :-)
Já dějal chutney z mirabelek...recept jsem dal na forum. Pecka. Broskvová je taky parádní, dělal jsem loni.

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod koniash » 06 srp 2018 21:59

:tiphat: tak sauce bych i prubnul,opět skvělá práce Erbe :tiphat:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 07 srp 2018 12:48

:dunno: :dunno: :dunno: J O ! ! Š Í L E N E C !!!!!!!! :dunno: :dunno: :dunno:

51343

51342

:megalol:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 07 srp 2018 21:21

Nojono na blbinky vás koukám užije.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

chris
Stálý člen
Příspěvky: 2491
Registrován: 31 kvě 2017 22:15
Reputace: 3908
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod chris » 08 srp 2018 01:27

Tedy, musím říct, tvoje barvy omáček jsou naprostá parádá, "spot-on". I při komerční výrobě s použitím chemie a barev se to málokdy vidí takhle přesně odladěné k typu omáčky, natožpak čistě přírodně. To si pak pochutná nejen papula, ale i oko a tak to má být. :tiphat:

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 08 srp 2018 11:08

To je jednoduchý.....když máš surovinu která má výraznou chuť a barvu, musíš se snažit ji nepřebít. Což by se u meruňky stalo raz dva, narozdíl od višně nebo ostružiny. Dalším faktem je, že pokud nemáš nějakou takovouhle výraznou surovinu většinou z toho co se dává do valné většiny omáček vznikne ZRZKA o kterých se sice říká, že jsou vášnivý, leč měl jsem kdysi dávno jednu, o té to neplatilo, možná nedostatek zkušenostíííí. :-D Ale vážně, někdy je to věda a nemyslím si, že bych byl až takovej borec....samotnýho mě to často překvapí jak se barva omáčky nebo výrobku vařením a sterilem změní. Viz malá ukázka. Náhodička....včera vytvořené chutney, ruku do ohně dám za chuť ale ta barva...... a všimněte si i vizuálního rozdílu jaké dělá světlo a víčko sklenky. Tak tedy rozpačitý počin.....

Chutney - broskve, papriky, jablka, rozinky, višně. Volume dost....:-D

513715136951370

faktem je, že mi moc chutnalo čatný od Vaška ,,Fendy" Vasjise který dělá vymakaný cibulový chutney a chtěl jsem si to vyzkoušet.
Bylo by to na dlouhý povídání o omáčkách a výrobcích, faktem je že všechno je nejen o receptu, ale hlavně o pokusech a praxi. :dunno:
:angry1: :angry1: :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů