Zavařoval jsem málopálivky ve sladkokyselém nálevu (část normální, část kalňákový od Loba). Roztřídil jsem je do sklenic podle druhů a takové Peito de mocca vypadají moc pěkně - krásné červené lampionky. Ty budou na rozdávání ideál. Snad teda budou i chutnat
Jinak dnešní mráz asi ukončil život několika rostlinám, uvidím odpoledne. Včera jsem stihl ještě posbírat BBG7xAji jobito - bleeding calyx se bohužel moc nekonal, na vaření jsem neměl oblíbený mošt, tak jsem splácal něco s nashi, mrkví a jablky. Ale pal tedy pro mě na hranici snesitelnosti. Tohle budu dávkovat hodně opatrně.
padr - Čertova zahrádka 2018
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: padr - Čertova zahrádka 2018
To je dobre, vyuzij to pocasi na maximum
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: padr - Čertova zahrádka 2018
Slavkov u Brna,tam to musí růst až do ledna safriš,onehdá jsem tam byl s velevtipnou na koncertě Jethro Tull a je to pěkná země....a teplá....a vůbec to tam máte...takové jižnější
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: padr - Čertova zahrádka 2018
V sobotu proběhla poslední letošní sklizeň ve skleníku.
Spousta plodů, většinou sladké papriky, ale je tam i dost chilli. Takže něco ještě povařím s dýní a ze zbytku nadělám chunan. Celkem jí přicházím na chuť - po odležení ubývá zázvoru a derou se vpřed lepší chutě. Zatím ji používám do jídel, na jídlo za syrova si musím udělat slabší variantu. Ale ta konzistence - pořád to mám tekuté, to by mě TeaRacer nepochválil. Rozhodně ji ale zkusím jen s nějakým slabším alkoholem a ještě zvažuji, že ho tam přidám až po kvašení (alkoholové stejně za den nevznikne a mléčnému bude alkohol zase bránit). No uvidím, jak to dopadne.
Spousta plodů, většinou sladké papriky, ale je tam i dost chilli. Takže něco ještě povařím s dýní a ze zbytku nadělám chunan. Celkem jí přicházím na chuť - po odležení ubývá zázvoru a derou se vpřed lepší chutě. Zatím ji používám do jídel, na jídlo za syrova si musím udělat slabší variantu. Ale ta konzistence - pořád to mám tekuté, to by mě TeaRacer nepochválil. Rozhodně ji ale zkusím jen s nějakým slabším alkoholem a ještě zvažuji, že ho tam přidám až po kvašení (alkoholové stejně za den nevznikne a mléčnému bude alkohol zase bránit). No uvidím, jak to dopadne.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: padr - Čertova zahrádka 2018
začal jsem pokusně do chunan přidávat portské a zatím dost dobré,první verze už je v chladu a nevypadá věru zle
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: padr - Čertova zahrádka 2018
To se to přidává, když máš kde brát Já mám obavy, že by zmizelo než bych umyl a nafikal suroviny.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: padr - Čertova zahrádka 2018
to tady nehrozí,velevtipná je na piváky,víno obchází obloukem,takže portského je tak akorát na všechny způsoby použití
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů