bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Naše chilli papričky v roce 2018
koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1420
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4121
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod koniash » 24 lis 2018 21:24

:tiphat: mno...aspoň že nejsem postižený sám :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

chris
Stálý člen
Příspěvky: 2491
Registrován: 31 kvě 2017 22:15
Reputace: 3908
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod chris » 25 lis 2018 22:10

Hezká práce :-)
S tím kimchi jsi me předběhl, já se na něj chystám začátkem prosince, takže pozitivní i negativní zkušenosti z výroby velmi vítány :-)

A díky za motivační fotky srirachy, ta barvička je opravdu parádní.
Já jsem po letošku sice zcela spokojen z chutí mojí verze, ale když vidím tu tvojí fotku tak musím vzít při plánování příští sezóny trošku zohlednit nejen předpokládanou chuť ale i barevnost odrůd, čtyři z mých letošních šesti várek sice chutnají fantasticky, ale mají poněkud UHO barvu, jak jsem cíleně míchal žluté, červené a hnědé odrůdy.

Uživatelský avatar
bobarňa
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 31 pro 2016 13:48
Reputace: 958
Obrázky: 0
Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod bobarňa » 26 lis 2018 09:54

Děkuji všem za pozitivní reakce a hodnocení. :thanx:
@chris - po 14 dnech je kimchii chuťově hodně podobné zkvašenému zelí s výraznější chutí zázvoru, proto nechávám kvasit dál / předpokládám stejný efekt jako u chunanky /. Navíc jsem kimchi mírně přiostřil chilli šťávičkou, ale jinak bych na postupu i ingrediencích nic neměnil a už teď zázvor nezázvor náplň ve sklenici postupně mizí.
ad chunanka - měl jsem s ní stejný problém jako padr. V návodu na přípravu https://www.zkvaseno.cz/2014/10/duo-jia ... pasta.html se totiž píše nechat prokvasit 3-4 dny a pak dát do chladu. Při tomto postupu se získá pasta s výraznou chutí zázvoru, která mi moc nechutnala / použil jsem rýžové víno /. Jak ale píše Tea Racer a chris, je opravdu nutné nechat pastu déle prokvasit. Teď už věřím jejich tvrzením / chris 2,5-3 měsíce /, že čím déle kvasí, tím je pasta chutnější. protože po 1,5 měsíci v místnosti nad 20st C intenzivní příchuť zázvoru mizí a nějak podezřele často chodím pastu promíchávat :foods: a jenom lituji, že jsem na základě výše zmíněných důvodů jesm naložil jen 0,5l . Ponaučení pro příští rok.
:respect:

Uživatelský avatar
padr
Stálý člen
Příspěvky: 359
Registrován: 29 črc 2015 10:13
Reputace: 653
Obrázky: 0
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod padr » 26 lis 2018 13:16

No na kimchi jsem zvědavý. Já se již jednou pokoušel, ale recept byl mnohem složitější (začínalo se nasolením zelí, které se pak postupně umývalo,...) Každopádně já to nakonec vyhodil, tak jsem zvědavý na tuto variantu.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů