bobarňa - 2018 - 2.sezóna
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2491
- Registrován: 31 kvě 2017 22:15
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
Hezká práce
S tím kimchi jsi me předběhl, já se na něj chystám začátkem prosince, takže pozitivní i negativní zkušenosti z výroby velmi vítány
A díky za motivační fotky srirachy, ta barvička je opravdu parádní.
Já jsem po letošku sice zcela spokojen z chutí mojí verze, ale když vidím tu tvojí fotku tak musím vzít při plánování příští sezóny trošku zohlednit nejen předpokládanou chuť ale i barevnost odrůd, čtyři z mých letošních šesti várek sice chutnají fantasticky, ale mají poněkud UHO barvu, jak jsem cíleně míchal žluté, červené a hnědé odrůdy.
S tím kimchi jsi me předběhl, já se na něj chystám začátkem prosince, takže pozitivní i negativní zkušenosti z výroby velmi vítány
A díky za motivační fotky srirachy, ta barvička je opravdu parádní.
Já jsem po letošku sice zcela spokojen z chutí mojí verze, ale když vidím tu tvojí fotku tak musím vzít při plánování příští sezóny trošku zohlednit nejen předpokládanou chuť ale i barevnost odrůd, čtyři z mých letošních šesti várek sice chutnají fantasticky, ale mají poněkud UHO barvu, jak jsem cíleně míchal žluté, červené a hnědé odrůdy.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- bobarňa
- Stálý člen
- Příspěvky: 177
- Registrován: 31 pro 2016 13:48
- Reputace: 958
- Obrázky: 0
- Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
Děkuji všem za pozitivní reakce a hodnocení.
@chris - po 14 dnech je kimchii chuťově hodně podobné zkvašenému zelí s výraznější chutí zázvoru, proto nechávám kvasit dál / předpokládám stejný efekt jako u chunanky /. Navíc jsem kimchi mírně přiostřil chilli šťávičkou, ale jinak bych na postupu i ingrediencích nic neměnil a už teď zázvor nezázvor náplň ve sklenici postupně mizí.
ad chunanka - měl jsem s ní stejný problém jako padr. V návodu na přípravu https://www.zkvaseno.cz/2014/10/duo-jia ... pasta.html se totiž píše nechat prokvasit 3-4 dny a pak dát do chladu. Při tomto postupu se získá pasta s výraznou chutí zázvoru, která mi moc nechutnala / použil jsem rýžové víno /. Jak ale píše Tea Racer a chris, je opravdu nutné nechat pastu déle prokvasit. Teď už věřím jejich tvrzením / chris 2,5-3 měsíce /, že čím déle kvasí, tím je pasta chutnější. protože po 1,5 měsíci v místnosti nad 20st C intenzivní příchuť zázvoru mizí a nějak podezřele často chodím pastu promíchávat a jenom lituji, že jsem na základě výše zmíněných důvodů jesm naložil jen 0,5l . Ponaučení pro příští rok.
@chris - po 14 dnech je kimchii chuťově hodně podobné zkvašenému zelí s výraznější chutí zázvoru, proto nechávám kvasit dál / předpokládám stejný efekt jako u chunanky /. Navíc jsem kimchi mírně přiostřil chilli šťávičkou, ale jinak bych na postupu i ingrediencích nic neměnil a už teď zázvor nezázvor náplň ve sklenici postupně mizí.
ad chunanka - měl jsem s ní stejný problém jako padr. V návodu na přípravu https://www.zkvaseno.cz/2014/10/duo-jia ... pasta.html se totiž píše nechat prokvasit 3-4 dny a pak dát do chladu. Při tomto postupu se získá pasta s výraznou chutí zázvoru, která mi moc nechutnala / použil jsem rýžové víno /. Jak ale píše Tea Racer a chris, je opravdu nutné nechat pastu déle prokvasit. Teď už věřím jejich tvrzením / chris 2,5-3 měsíce /, že čím déle kvasí, tím je pasta chutnější. protože po 1,5 měsíci v místnosti nad 20st C intenzivní příchuť zázvoru mizí a nějak podezřele často chodím pastu promíchávat a jenom lituji, že jsem na základě výše zmíněných důvodů jesm naložil jen 0,5l . Ponaučení pro příští rok.
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
No na kimchi jsem zvědavý. Já se již jednou pokoušel, ale recept byl mnohem složitější (začínalo se nasolením zelí, které se pak postupně umývalo,...) Každopádně já to nakonec vyhodil, tak jsem zvědavý na tuto variantu.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů