bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
bobarňa
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 31 pro 2016 13:48
Reputace: 958
Obrázky: 0
Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod bobarňa » 01 lis 2018 21:43

Tak o víkendu jsem zlikvidoval chillenky i ve skleníku.
Smutný pohled :wavecry:
54202

Tohle není o moc veselejší. Co s nimi? Sterilátů je už mraky, rovněž omajd / slivoňová, dýňová a hrušková / i kořeníčka. Takže zbývá ještě Sriracha do zásoby a extrakt.
54205

Technická zralost - extrakt
54204

Botanická zralost - Sriracha
54203 54199

Superhoty
54207

Aji Jobito
54195

Aji Charapita
54194

Takže kvasíme- sklenice 2x2l / tmavá varianta sice nevypadá moc lákavě, jen do té doby, než si po promíchání člověk olízne lžičku :angry1:
54206

Duo Jiao -0,5l - nemá sice předpisovou konzistenci, ale chuť určitě
54196

Zelené plody prohnány odšťavňovačem - získáno 5l extraktu. Barva sice strašná, chuť neutrální, ale pálí to :jalapeno: Připaluji si tím čaj, už i kávu, nebo si jen tak cucnu. Je to už závislost, nebo ještě pálivý apetit ? :dunno:
54200 54197

Zbyla ještě nějaká Rocota na Rellenos.
54201

Letos mám v plánu ještě Caribbean Pepper Sauce, chilli pastu .. no a můžu začít sestavovat seznam chillenek na příští rok. :jalapeno:
Závislost to určitě není, ale pro jistotu si jdu cucnou chilli šťávičky do ledničky :thumbup:

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1422
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4121
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod koniash » 01 lis 2018 22:32

:tiphat: je to běžný stav..nejsi v tom sám :thumbup:...a určitě to nemá žádné příznaky závislosti,to zcela určitě neééé :dunno:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2189
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 2978
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod OMO » 02 lis 2018 08:47

Konečně pořádný "burčák". Zásoby na zimu je třeba nadělat.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Uživatelský avatar
bobarňa
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 31 pro 2016 13:48
Reputace: 958
Obrázky: 0
Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod bobarňa » 04 lis 2018 19:21

Děkuji všem za pozitivní hodnocení a reakce. :thanx:
Včera proběhlo další zpracování Rocot dle receptu na Rellenos... a musím uznat, že to Peruánci vymysleli moc dobře. :foods:
Rocoto Manzano Amarillo a Rocoto Canario Yellow
54252

Naplněno stejným způsobem - viz příspěvek ze 13.10. - mleté maso + směs sýrů + mozzarella + eidam + dekl
54249

Rovněž dvě varianty / bílá - mléko,smetana,vajíčko,strouhaný sýr; červená - domácí kečup, česnek,bazalka / ....175st. na 1 hod.
54250 54251

Výborné :angry1:
54248

Po dobrém jídle jsem se vrhnul na Caribbean pepper sauce v Pedrově modifikaci / řapíkatý celer + bazalka / - měl jsem velké oči a dala jsem nakonec jen jednu BBM :veryhot:
54247

Výsledkem bylo 5x0,16l, 1x0,33l a malá sklenička
54246

Zbývá ještě dokvasit Sriracha, dosušit a pomlít superhoty a bude opravdu definitivní konec sezóny. :wavecry: ... ale začne plánování sezóny 2019 :dance:
Mějte se. :wave:

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1422
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4121
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod koniash » 04 lis 2018 20:50

:tiphat: velmi slušná práce kolego,to zapečené Rocoto ve mně vzbudilo silné nutkání si dát něco papričkového,pro začátek to spravila lžíce habachunan a nyní se odebéřu dumat co dál :dunno: :thumbup:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
bobarňa
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 31 pro 2016 13:48
Reputace: 958
Obrázky: 0
Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod bobarňa » 19 lis 2018 21:24

Máme tu poslední zpracování chillenek letošní sezóny, takže když k tomu připočtu 42 sklenic /37x0,7l a 5x0,9l / lobových kalňáků, pár litrů omáček, zmražené 3l chilli šťávičky, tak si myslím, že zimu přežiji bez abstinenčních příznaků. :shutup:
Namleté kořeníčko ze superhotů - 0,5l , zbylé zatím usušeny a ponechány vcelku.
54372

Sriracha překvašena, přepasírována a uložena do chladna.
54373

Hezká barvička
54374

Browningovky přeneseny
54375

Zakoupeny nahaté špekáčky, ihned utopeny do klasického nálevu / zastudena / a lehce přiostřeny jednou Velkou červenou mamkou. Měl jsem strach dát více :veryhot:
54376 54377

No a jelikož jsem dostal k narozeninám sadu na kvašení od Tescomy / 5l sklenice, víčko a 3x těžítko /, tak jsem podle přiloženého receptu naložil Kimchi, vylepšené chilli šťávičkou. Jestli to bude tak hodně chutnat, jak to hodně smrdí, tak to bude bohovské. Ještě týden to ale musím/e/ v baráku vydržet. :cookh:
Tady je recept:
https://www.tescoma.cz/blahodarne-kvase ... ovy-rozmer

Nakrájeno
54369
Kořenící směs
54370
Smícháno a kvasíme / 3. a 4. den to málem odneslo víčko a nestíhal jsem odebírat tekutinu, teď už to víčko stíhá a 2x jsem dolíval /
54371

Mějte se a jak už někde psal OMO, ještě se párkrát vyspíme a budeme zase klíčit :jalapeno:
Keep chilling. :respect: :tiphat:

Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1362
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 4515
Obrázky: 0
Bydliště: Hrušovany u Brna

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod Faboš » 19 lis 2018 21:36

Buď zdráv a vesel.
Naprosto luxusní prácička :respect: . A zima může přijít :thumbup:
:firychil: Chilli překonává hranice a spojuje národy :firychil:

Krajinka
Stálý člen
Příspěvky: 335
Registrován: 16 úno 2017 20:20
Reputace: 310
Obrázky: 0

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod Krajinka » 23 lis 2018 20:39

:tiphat: :foods: :firy: Fantazie!!
Náhoda je matka všech proměn.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti