Vodka?lahoda píše: ↑29 srp 2017 12:19v receptu na Chu Nan pastu jsem našel toto co mohu použít místo rýžového vína? rád bych jí prubnul jenom ze sríracha člověk žít nemůže
300 g červených chilli papriček
50 g čerstvého zázvoru
50 g česneku
50 ml rýžového vína případně nějakého čirého, chuťově nevýrazného destilátu.
50 - 100 g cukru
20 g soli
Karlos Balkon 2017
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: Karlos Balkon 2017
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Re: Karlos Balkon 2017
mám jenom slivovici nebo rum capitan bucanero ?
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9098
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karlos Balkon 2017
2 Karlos: Vodku neochucenou....
2 Kendy: Tak to já radeji sušená a pak predem namočená je pro mne lepsí volba, mně vadí ta rozplizlost a částečná ztráta chuti pri rozmražení.
2 Kendy: Tak to já radeji sušená a pak predem namočená je pro mne lepsí volba, mně vadí ta rozplizlost a částečná ztráta chuti pri rozmražení.
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2129
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2439
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karlos Balkon 2017
Já dávám vodku a je to dobrý /není tam znát, je chuťově neutrální - tak to myslím/. Dnes jsem poprvé ochutnal letošní pastu - je to naprostá bomba! Vřele ji doporučuji /a stále děkuji kolegovi z Horní Plané/ Jen musíte odolat pokušení při tom mixování přidat vodu - ta tam nepatří, ani kapka!! Musí se to dělat pomalu, pokud to mixujete stále to šťouchat k nožům /pochopitelně to v té chvíli vypnete/. Jak se vytvoří šťáva, tak potom to už jde jako po másle. Halvně to ničím "nevylepšujte", ani olej, ani zahřívat. Nejprve pod celofán v teple a potom čisté víčko a do chladničky. Čím je starší, tím se ty chutě a aroma více propojí. Letos jsem dělal skoro z 1/2 kila chilli a to je pro mně tak dávka na rok /stejně část rozdám na "propagaci" chilli/.
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2129
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2439
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karlos Balkon 2017
Slivovicí, nebo rumem to zkazíš - ten alkohol tam nesmí kazit přirozené aroma. Nedovedu si představit, že by to mělo smrdět po nějakém ovocném destilátu /někomu sice voní, ale do pasty nepatří/!
Naposledy upravil 1 dne gandalf; celkem upraveno 29x.
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2129
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2439
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karlos Balkon 2017
Do příští várky šoupnu i galgant - je to taky původní koření z oblasti Asie. Bude to ještě ostřejší a chytne i drsnější aroma /dávám ho do omáček/.
Re: Karlos Balkon 2017
běžím pro vodku
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 681
- Registrován: 14 lis 2012 09:21
- Reputace: 422
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
Re: Karlos Balkon 2017
Taky koukám, že bych mohl zkusit, už nevím co ještě z toho všeho dělat
Pálí, pálí, to to pálí
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů