Ahoj, tak už je sklizeno tak dvě kila Habaner.
každý den sklizeň a šup do mrazáku nějak jsem to zamrazil i se šťopkami, tak to snad nevadí...
Red Savina jede a chutná... ale už je to celkem peklo
Karlos Balkon 2017
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2122
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2411
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karlos Balkon 2017
Nevím jak ostatní, ale já bych to do mrazáku necpal. Mráz ti potrhá pletiva paprik a bude z toho potom srajda. To je už lepší je usušit, tam se to na kvalitě projeví minimálně. Ale nic nevnucuju. Plody máš pěkný.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 305
- Registrován: 07 úno 2016 20:05
- Reputace: 208
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
Re: Karlos Balkon 2017
Vše pujde do omáček. Sušení až další rok Mám toho letos na sušení ještě "málo" a chci se pustit do nějakýho kšeftu dokud jsou ty chilli omáčky furt díra na trhu
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Karlos Balkon 2017
možno si to mohol vypitvať viac by sa ti toho zmestilo.tiež budem mraziť a variť z toho až na rok keď budú dobré ceny ostatných ingrediencií na trhu od babiek.sušiť len toľko koľko spotrebujem mletého plus na ochutnávku čo ešte nepoznám.a pár fliaš nálev.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5407
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9067
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karlos Balkon 2017
U mne je zamražení poslední varianta, nepoužívám, jak psal Gandalf.
Nejlepe co to nejmene zpracovat, uprednostnuji lehce kvasenou nevarenou Chu Nan Pastu, nebo jiné omacky, srirachu, nasušit, nebo lehce zavarit - spiše zalít lákem o teplote 80 °C... ale chápu že zamrazit trva pár vteřin práce, pokud toho máš moc.
Nejlepe co to nejmene zpracovat, uprednostnuji lehce kvasenou nevarenou Chu Nan Pastu, nebo jiné omacky, srirachu, nasušit, nebo lehce zavarit - spiše zalít lákem o teplote 80 °C... ale chápu že zamrazit trva pár vteřin práce, pokud toho máš moc.
Re: Karlos Balkon 2017
Pokud z toho chceš vařit, tak ti potrhaná pletiva nevadí. Já část úrody mrazím. Pak je používám do guláše, do omáček, do kovbojských fazolí, chilli con carne...Tea Racer píše: ↑28 srp 2017 22:15U mne je zamražení poslední varianta, nepoužívám, jak psal Gandalf.
Nejlepe co to nejmene zpracovat, uprednostnuji lehce kvasenou nevarenou Chu Nan Pastu, nebo jiné omacky, srirachu, nasušit, nebo lehce zavarit - spiše zalít lákem o teplote 80 °C... ale chápu že zamrazit trva pár vteřin práce, pokud toho máš moc.
Re: Karlos Balkon 2017
Ja take mrazil, ale bez stopek a bez seminek. Pak se to da krasne pridavat a nemusi to uz clovek resit.
Re: Karlos Balkon 2017
v receptu na Chu Nan pastu jsem našel toto co mohu použít místo rýžového vína? rád bych jí prubnul jenom ze sríracha člověk žít nemůže
300 g červených chilli papriček
50 g čerstvého zázvoru
50 g česneku
50 ml rýžového vína případně nějakého čirého, chuťově nevýrazného destilátu.
50 - 100 g cukru
20 g soli
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti