Spomator sezóna 3

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
spomator
Stálý člen
Příspěvky: 117
Registrován: 26 bře 2015 08:26
Reputace: 163
Obrázky: 0

Re: Spomator sezóna 3

Příspěvekod spomator » 08 pro 2017 15:17

Krátce zhodnotím uplynulou sezonu. Od srpna už jsem nereportoval ani prakticky nefotil a jen sklízel, zavařoval, sušil, vařil....

Z toho co jsem letos jel mne nejvíc nadchly Datil (strašně chutné papričky co se hodí naprosto do všeho - do salátů, do polévky... bomba). Dále Habanero Chocolade které mi momentálně nejvíc vyhovuje pálivostí na běžný konzum za čerstva, k pečivu atd. A chuťově lepší než jiné Haba (Yellow, Red Savina i když ta je taky super, BMJ...). Dále musím zmínit Naganero F3, taky velká paráda, ale pro mne na přímý konzum už moc hot. Z většiny jsem nadělal koření a něco zamrazil na vaření. Potěšila mne TSM kterou jsem zkoušel prvně, 2 kytky a měly se k světu. Na grilovačce jsme s partou zkusili ochutnat každý cca 3mm čtvereční a brečeli jsme 10 minut. Nadělal jsem z toho koření a to je paráda. Stačí troška do jídla a ta chuť je top.

Zklamala mne chuť Rocota Yellow, výnos taky slabý ale to bude podmínkama co jsem jim dal. Nechutnala mi Aji Pervuvian i když jinak baccatum můžu. Na druhou stranu výnos té Aji byl monstrózní.

Jinak klasika jalapeno na kyselo, plná špajzka. Vařil jsem taky nějaké omáčky a trochu experimentoval. Špatné to není ale nedá se to srovnat s tím co jsem měl možnost ochutnat např. z chilli krámků. Kdyby měl někdo nějaký osvědčený recept na omáčku (rajčatová, švestková,...) tak sem s tím. Ideálně něco jednodušího na přípravu ).

Díky všem kdo jste mi radili a četli tohle vlákno. Díky OMOvi za semínka. Na příští sezonu jsem nachystaný. Přišel jsem na nějaké věci co jsem letos neudělal ideálně (moc dlouho ve výsevním substrátu,...) takže je co zlepšovat a na co se těšit. Tak ať se daří v roce 2018.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů