sezona 2017

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Kubanos
Stálý člen
Příspěvky: 111
Registrován: 28 led 2016 23:03
Reputace: 57
Obrázky: 0

Re: sezona 2017

Příspěvekod Kubanos » 16 lis 2017 22:35

Zaujimavy recept. Čo za odrodu je tá oranžová? Takú by som chcel.

petr.polasek
Stálý člen
Příspěvky: 1727
Registrován: 21 pro 2016 12:53
Reputace: 2904
Obrázky: 0
Bydliště: Tlustovousy
Kontaktovat uživatele:

Re: sezona 2017

Příspěvekod petr.polasek » 17 lis 2017 09:53

Ta oranžová paprika je Aji Amarillo (C. Baccatum). Pořídím pro představu aktuální foto této rostliny.

petr.polasek
Stálý člen
Příspěvky: 1727
Registrován: 21 pro 2016 12:53
Reputace: 2904
Obrázky: 0
Bydliště: Tlustovousy
Kontaktovat uživatele:

Re: sezona 2017

Příspěvekod petr.polasek » 15 pro 2017 11:28

Takže máme nasušeno, zavařeno, nějaká omáčka by byla taky. Teď ještě dobýt semínka z plodů k tomu určených, rozeslat zájemcům a můžeme tuto sezonu ukončit. Foto bude co nejdříve jak produktů, tak i rostlin přesunutých do vnitřních prostor.

petr.polasek
Stálý člen
Příspěvky: 1727
Registrován: 21 pro 2016 12:53
Reputace: 2904
Obrázky: 0
Bydliště: Tlustovousy
Kontaktovat uživatele:

Re: sezona 2017

Příspěvekod petr.polasek » 01 led 2018 15:54

Tak tu máme poslední update tohoto vlákna. Papričky jsou částečně usušené, něco jsem zvařil, i omáčku se mi podařilo zplichtit. Fotorecept na ni najdete v předchozích příspěvcích.

Nasušené papričky
43992
Jsou zde Habaneros, Aji Amarillo, Bishop, Peperoncina, Chilli z Izraele, Cayeny
Jalapeno řezy
43993
Plody na osivo
43994
Semínka po vybrání, budou na hlavně na výměnu
43995
Pomocník odpočíval
43998
studoval
43997
a užíval si vánoční atmosféry
43996
Jsem rád, že některé z uživatelů tohoto fóra jsem mohl poznat osobně. Foto je z pražského Chilli festu
43183
Těším se na další setkání a díky za semínka

Končím sezonu 2017 a těším se na tu v roce 2018. Doufám, že bude stejně minimálně stejně úspěšná jako ta předchozí a to samé přeji i Vám
Naposledy upravil 1 dne petr.polasek; celkem upraveno 7x.

Uživatelský avatar
honzek86
Stálý člen
Příspěvky: 918
Registrován: 21 zář 2017 12:13
Reputace: 761
Obrázky: 0
Bydliště: Újezd u Uničova

Re: sezona 2017

Příspěvekod honzek86 » 03 led 2018 21:59

Tobě taky vše nej do 2008 :) k těm sušeným papričkám ... máš to moc hezky zmáknutý, ale raději bych je neskladoval ve skle, tam to může chytit plíseň (je to hezký jako dekorace, já vím :). Při tom tvém množství by to asi naštvalo, dal sis s tím práci. Osobně mám raději na sušené věci recyklovaný papír nebo plátěné pytlíky. Sklo neabsorbuje zbylou vodu a využijí ji jiné kultury. Suším hodně bylinky a houby a dávám je max. do skla s tím retro drátěným víčkem s gumovým těsněním. Ze šroubovacího bych měl strach ...
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html

petr.polasek
Stálý člen
Příspěvky: 1727
Registrován: 21 pro 2016 12:53
Reputace: 2904
Obrázky: 0
Bydliště: Tlustovousy
Kontaktovat uživatele:

Re: sezona 2017

Příspěvekod petr.polasek » 04 led 2018 09:23

díky za tip, něco s tím vyvedu

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: sezona 2017

Příspěvekod Kendy » 04 led 2018 11:40

honzek86 píše:
03 led 2018 21:59
Tobě taky vše nej do 2008 :) k těm sušeným papričkám ... máš to moc hezky zmáknutý, ale raději bych je neskladoval ve skle, tam to může chytit plíseň (je to hezký jako dekorace, já vím :). Při tom tvém množství by to asi naštvalo, dal sis s tím práci. Osobně mám raději na sušené věci recyklovaný papír nebo plátěné pytlíky. Sklo neabsorbuje zbylou vodu a využijí ji jiné kultury. Suším hodně bylinky a houby a dávám je max. do skla s tím retro drátěným víčkem s gumovým těsněním. Ze šroubovacího bych měl strach ...
Pokud dobře usušíš, tak není důvod to nemít ve skle. To je naopak výhodou. Nedovolí okolní vlhkosti přejít do sušeného a je inertní.

Je potřeba dobře usušit a neskladovat polousušené. Dobře usušené chilli poznáš tak, že když plod v ruce zlomíš, tak slyšitelně praskne. To je ta správná kvalita na skladování a i na pozdější mletí.

Držím usušené ve sklenicích s patentem. A jsem dlouhodobě spokojený.

Uživatelský avatar
honzek86
Stálý člen
Příspěvky: 918
Registrován: 21 zář 2017 12:13
Reputace: 761
Obrázky: 0
Bydliště: Újezd u Uničova

Re: sezona 2017

Příspěvekod honzek86 » 04 led 2018 11:51

Kendy: Jo, to souhlas, pokud tam fakt není zbytková voda, potom je to OK. Pokud patentovou sklenicí myslíš tu stejnou co já (takový ten pant, jako flašky od Bernarda :) ) tak ta je dobrá. Do šroubovací se právě vlhkost dostane a v tom skle se to potom všechno pěkně rozjede :)
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů