*** OMO 2017 *** (Rok kukačky)

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
chris
Stálý člen
Příspěvky: 2491
Registrován: 31 kvě 2017 22:15
Reputace: 3908
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b

Re: *** OMO 2017 *** (Rok kukačky)

Příspěvekod chris » 15 říj 2017 20:03

ad nálev: zrovna jsem dozavařil můj první pokus. A na kytce mne čeká materiál na druhou várku během pár dní.
U tebe vidím mimo chilli i nějakou tu cibuli, a v nálevu, pokud mne zrak neklame, tak i bobkový list, hřebíček, hořčičné semínko a snad i něco dalšího. Jaká je prosím tvoje varianta receptu, že bych druhý pokus udělal dle tvojí varianty a porovnal co mi šmakuje více.

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: *** OMO 2017 *** (Rok kukačky)

Příspěvekod OMO » 15 říj 2017 20:43

chris píše:
15 říj 2017 20:03
ad nálev: zrovna jsem dozavařil můj první pokus. A na kytce mne čeká materiál na druhou várku během pár dní.
U tebe vidím mimo chilli i nějakou tu cibuli, a v nálevu, pokud mne zrak neklame, tak i bobkový list, hřebíček, hořčičné semínko a snad i něco dalšího. Jaká je prosím tvoje varianta receptu, že bych druhý pokus udělal dle tvojí varianty a porovnal co mi šmakuje více.
No dělal jsem takto, ale bez záruky. Ještě jsem to nechutnal :foods: čekám cca týden od uvaření až se to naleží.

800ml vody
1dcl jablečný ocet
1,5dcl klasický ocet
hrstka třtinového cukru
sůl od oka
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
80 kuliček horčice přesně :thumbup:
20 kuliček koriandru
curry od oka
pepř od oka
plátky cibule a plátky česneku podle chuti
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

chris
Stálý člen
Příspěvky: 2491
Registrován: 31 kvě 2017 22:15
Reputace: 3908
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b

Re: *** OMO 2017 *** (Rok kukačky)

Příspěvekod chris » 15 říj 2017 22:48

Díkes.
A jj, taky čeká mne minimálně 1 týden odříkání než to koštnu a předpověd vypadá tak, že bych mohl druhou várku/variantu zpracovávat někdy tak út/st. Takže se zabejčím, a i druhý variantě dám týden, tj. první bude mít cca 10 dní. Dýl s ochutnávkou čekat nedokážu :-)

Btw, třtinový cukr: od tý chvíle co jsem dělal první pokus o kečup "pečenáč", tak co se týče cukru, tak aplikuju přístup: 2/3 klasického řepného bílého (alias výplň/konzervant) a 1/3 tmavého melasového třtinového (alias chuťovka) a nemůžu si to vynachválit.

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: *** OMO 2017 *** (Rok kukačky)

Příspěvekod OMO » 28 říj 2017 22:00

Dneska jsem kompletně zlikvidoval venek, sladkých bude nakonec taky dost. Sklizeny krosy Kappa F1 x Nagabrain choco a Kukunity mustard x Nagabrain Choco, hybrid Pepperoncina a Sukari nestihl dozrát, tak třeba příště. Skleník je z 90% sklizený a možný něco málo ještě dojde. Teď už to jen vše nasušit, zavařit a zpracovat.

43537
43536
43535
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Krajinka
Stálý člen
Příspěvky: 335
Registrován: 16 úno 2017 20:20
Reputace: 311
Obrázky: 0

Re: *** OMO 2017 *** (Rok kukačky)

Příspěvekod Krajinka » 29 říj 2017 06:56

Nádhera, ta rozmanitost je dechberoucí. To se tedy "uzpracuješ" haha. :foods: :firy: :cooking: :thumbup:
Náhoda je matka všech proměn.

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: *** OMO 2017 *** (Rok kukačky)

Příspěvekod OMO » 09 lis 2017 19:24

Něco málo zavařeno, dneska doobíraný skleník, ten zelený zbyteček už to asi nestihne. Venek porytý, skleník zlikviduju po prvních mrazech. I přes problémy s Forestinou tak letos paráda.

43652
43651
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů