Včera jsem obešel s bedýnkou zralé červené plody:
Něco zavařím, něco půjde na majdu. Je tam Diomar, italská peperoncina, don Padrón, Shishita, Ring of fire, Jalapeňa Telica a Chichimeca.
Čertova zahrádka
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9093
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čertova zahrádka
Ta rajčata sušíš jak presne? Horkovzdušná? Kolik teplota?
Já chci letos sušit v sušičce rajčata práve.
Já chci letos sušit v sušičce rajčata práve.
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Čertova zahrádka
Sušil jsem i v sušičce, ale už to nedělám. Těžko se to v ní hlídá, většinou jsem skončil s úplně suchými plátky a to je špatně. Správně usušené musí být gumové. Jinak rajčata nakrájím (steaková na silné plátky), trochu cukru, soli, oleje a oregána nebo česneku. Vrazím do trouby na 100-110 stupňů na pár hodin. Je potřeba to postupně probírat jak schnou.
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Čertova zahrádka
O víkendu jsem vařil další majdu, tentokrát žlutou.
Sebral jsem na ni rajčata KBX (ta velká, největší má 900g) a Sibirskyi malakhit (zelená zvenku i uvnitř):
K tomu jsem pobral nějaké sladké papriky, 7 pot Jonah yellow a Aji lemon drop:
Byly z toho 4 dl omáčky, zbytek rajčat padl na sugo:
Měl jsem strach, jak to bude pálit. Těch žlutých chilli jsem zrovna po ruce moc neměl, ale dopadlo to dobře. Nástup palu je pomalý, ale po chvilce už to pálí jako čert vzadu v krku a v břiše. Takže nakonec spokojenost, mám alespoň barevnou změnu.
Sebral jsem na ni rajčata KBX (ta velká, největší má 900g) a Sibirskyi malakhit (zelená zvenku i uvnitř):
K tomu jsem pobral nějaké sladké papriky, 7 pot Jonah yellow a Aji lemon drop:
Byly z toho 4 dl omáčky, zbytek rajčat padl na sugo:
Měl jsem strach, jak to bude pálit. Těch žlutých chilli jsem zrovna po ruce moc neměl, ale dopadlo to dobře. Nástup palu je pomalý, ale po chvilce už to pálí jako čert vzadu v krku a v břiše. Takže nakonec spokojenost, mám alespoň barevnou změnu.
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Čertova zahrádka
Tak jsem o víkendu vařil - zkusil jsem hořčičnou omáčku. Marně jsem někde hledal recept, pokud někdo má něco vyzkoušeného, budu rád za info. Namočil jsem přes noc semínka hořčice do bílého vína, druhý den rozmixoval i s chilli (haba) a ředil jsem to sladkokyselým nálevem na zavařování (to jsem vyčetl u jednoho receptu na hořčici). Nakonec jsem vše provařil a zavařil.
Chuťově je to dobré, ale šlo by to jistě vylepšit. Mixoval jsem to tyčovým mixérem, protože se mi nechtělo vytahovat velký. Ale byla to chyba - tyčák to nemohl utáhnout a omáčka není úplně krémová. No a měl jsem tam přidat kurkumu na barvu.
Mám rád tyhle hořčičné omáčky k zapečeným bramborám s hokaidem.
Chuťově je to dobré, ale šlo by to jistě vylepšit. Mixoval jsem to tyčovým mixérem, protože se mi nechtělo vytahovat velký. Ale byla to chyba - tyčák to nemohl utáhnout a omáčka není úplně krémová. No a měl jsem tam přidat kurkumu na barvu.
Mám rád tyhle hořčičné omáčky k zapečeným bramborám s hokaidem.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9093
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čertova zahrádka
Je to hezké, ale zkus horčici černou a nebo obe... pripadne kráte opražit a pak až mixovat, je to pak jiná dimenze.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 hostů