Zrzek 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Zrzek 2016

Příspěvekod Zrzek » 12 říj 2016 15:50

Pro srovnání po 5-ti dnech. Celkem rozdíl :-)
Před
35079
Po
35155

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Zrzek 2016

Příspěvekod OMO » 12 říj 2016 16:02

Zrzek píše:
OMO píše:
Zrzek píše: Dneska jsem jednu slupnul a jak jsem na jaře chtěl, že by to mohla alternativa k Bishopu, který se mi loni nepovedl, tak musím říct že svůj účel plní. Pálí tak, že se dá bez problémů a v pohodě pozřít a hlavně chuťově je úplně top co jsem měl, společně s Cherry Chocolate. Příští rok ji dám určitě znovu, semínka mám ještě z loňska. Velké a milé překvápko.
Já nevím co vám na tom nechutná :-)
Nevím, je to hnusné jak prdel Obrázek Ta červená se dá.
Pošlu ti vzorek jestli chceš, skoro si myslím, že jsme nejedli to samé :-)
Tuším, že semínka máš z mého plodu z Žop, tak asi nic nového v tom nenajdu :thumbup:
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Zrzek 2016

Příspěvekod Zrzek » 12 říj 2016 16:09

Tušíš správně. Tak to teda nechápu, já jsem z ní nadšen. Poku nic z obrázku (víše) nechceš, jdu s tím do bazaru.

Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Zrzek 2016

Příspěvekod Zrzek » 18 říj 2016 12:41

Tak Sriracha je po 14-ti dnech kvašení, přepasírovaná a hotová. Ocet jsem už nedával, protože kyselost nějakou měla, jen jsem přidal cukr a hotovo. Pověry o tom, že se o třetinu sníží pal se u mě nepotvrdily. Doporučuji všem vyzkoušet, luxusní záležitost.

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Zrzek 2016

Příspěvekod OMO » 18 říj 2016 12:49

Zrzek píše:Tak Sriracha je po 14-ti dnech kvašení, přepasírovaná a hotová. Ocet jsem už nedával, protože kyselost nějakou měla, jen jsem přidal cukr a hotovo. Pověry o tom, že se o třetinu sníží pal se u mě nepotvrdily. Doporučuji všem vyzkoušet, luxusní záležitost.
Včera jsem ji mixoval, tak teď jen čekat. Měl si ji otevřenou nebo s kvasnou zátkou ? Dávals nějaký startér (syrovátku nebo kvasnice) ? :tiphat:
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Zrzek 2016

Příspěvekod Zrzek » 18 říj 2016 12:59

Jenom jsem rozmixoval papriky, česnek, dal trochu cukru, trochu soli překryl papírovým ubrouskem, zatáhl gumičkou a nechal na tmavém místě v pokojové teplotě. Deně jsem promýchala a čekal. Přesně podle receptu Nuselské kuchty. Žádný startér jsem nedával.

Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Zrzek 2016

Příspěvekod Zrzek » 27 říj 2016 09:35

Dneska zpracovány poslední zbytky úrody. Žluté Cherry rajčátka a Squash Jamaica Yelow:
Žluté cherry rajčátka
Jamaiky žluté
1 větší mrkev
Jako koření čerstvý rozmarýn, mletý Badián, sůl, pepř.
Nechat podusit, rozmixovat a na dochucení, cukr, balsamiko ocet a na barvu trochu Kari. A aby trochu zatopila pod kotlem, tak 2 maličké (1cm velké) Žvýkačky (7Pod Bubblegum). Tak uvidíme :-)
A dle vzoru Erbena s pojmenováním jsem ji pojmenoval po barvě a použité paprice : Jamaican Sun


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů