Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1010
- Registrován: 01 bře 2015 20:51
- Reputace: 643
- Obrázky: 0
- Bydliště: kajsik v Goralii
Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
Souhlas pokud to je nějaký druh může být špatný ale když se to stane X lidem u Y druhů tak už může být něco špatně... seminka-chilli jsou takové rozporuplnné celkově. Někdo na ně nadává a někdo je vychvaluje
Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
Mám toho od nich relativně dost (od seminka-chilli). S klíčivostí jsme měl problém jednou (zmíněný El Oro..).
Jednou se mi stalo, že z nakoupených semínek Italských pepperoncin mi vyrostlo jedno opravdu Italské pperoncino, jedno co se hodne podobalo Pepperoncinu Etna a z posledního semínka vylezl podivný mutant. Velký keř, slušný výnos, chuť průměrná, ale Italské pepperoncino to rozhodně nebylo.
Na druhou stranu tohle by se už nemělo stávat. Četl jsem, že od podzimu prodávají jenom semínka z vlastních rostlin pěstovaných v oddělených prostorách. Jestli je to pravda zjistím letos
Jednou se mi stalo, že z nakoupených semínek Italských pepperoncin mi vyrostlo jedno opravdu Italské pperoncino, jedno co se hodne podobalo Pepperoncinu Etna a z posledního semínka vylezl podivný mutant. Velký keř, slušný výnos, chuť průměrná, ale Italské pepperoncino to rozhodně nebylo.
Na druhou stranu tohle by se už nemělo stávat. Četl jsem, že od podzimu prodávají jenom semínka z vlastních rostlin pěstovaných v oddělených prostorách. Jestli je to pravda zjistím letos
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1010
- Registrován: 01 bře 2015 20:51
- Reputace: 643
- Obrázky: 0
- Bydliště: kajsik v Goralii
Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
Když si tady nakousnul Pepperoncino jaký je mezi nimi rozdíl? Já jsem myslel že je jen jedno Pepperoncino jinak taky jsem vyměnil semínka (seminka-chilli) tak můžu taky poreferovat jak jsem dopadl. Každopádně dostal jsem 4 semínka a všechna rostou a zatím se podobají na co mají
Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
Bullets píše:Když si tady nakousnul Pepperoncino jaký je mezi nimi rozdíl? Já jsem myslel že je jen jedno Pepperoncino jinak taky jsem vyměnil semínka (seminka-chilli) tak můžu taky poreferovat jak jsem dopadl. Každopádně dostal jsem 4 semínka a všechna rostou a zatím se podobají na co mají
To vlevo jsou opravdu Italská pepperoncina (Italian Pepperoncini). Větší plody, rostou dolů. Moc dobré. Přiměřené pálivé, ale dají se jíst k čemukoliv. Střední tloušťka stěny. Za mě veliká spokojenost. Taková univerzální paprika. Dobrá syrová, dobrá k zavaření/naložení, dobrá k vaření. Nechal jsem jednu kytku přezimovat (a krásně roste). Další jsem nasadil ze semen z tohoto konkrétního keře.
To vedle (vpravo), mělo být to stejné, ale je to určitě hodně šmrncnuté Etnou
http://www.chilli-farma.cz/eshop/?5,etna-peperoncino
Menší plody (ani ne poloviční). Plody rostou v trsech nahoru. To moje byl určitě hybrid. Keř vyrostl veliký (jako u Italských), ale plody vypadaly jako od Etny. Chuť horší, nižší pal. Na tom mém obrázku to až tak není vidět. Ale plody na kytce vlevo ještě rostly a zvětšovaly se, kdežto na té kytce vpravo už se moc nezvětšily. Ale bylo jich hodně.
Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
Ahoj. Omlouvám se, že do toho vstoupím. Etnu jsem měl. Hezká paprika - velmi dekorativní, ale dle mého soudu vhodná do koření (maximálně). Slabá stěna, plno semínek a chuťově nic moc. Ale pal měla jako blázen, rychlý nástup a krátké trvání.Kendy píše:To vedle (vpravo), mělo být to stejné, ale je to určitě hodně šmrncnuté Etnou
http://www.chilli-farma.cz/eshop/?5,etna-peperoncino
Menší plody (ani ne poloviční). Plody rostou v trsech nahoru. To moje byl určitě hybrid. Keř vyrostl veliký (jako u Italských), ale plody vypadaly jako od Etny. Chuť horší, nižší pal. Na tom mém obrázku to až tak není vidět. Ale plody na kytce vlevo ještě rostly a zvětšovaly se, kdežto na té kytce vpravo už se moc nezvětšily. Ale bylo jich hodně.
Edited by Kendy: Upraveno formátování (chyběl začátek formátu citace).
Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
Jo. Určitě je to tak.
To moje byl hybrid. Psal jsem, že to není čistá Etna. Ale něco Etnou poznamenané (podle tvaru a způsobu růstu plodů). Jíst se to dalo, ale v mém případě hrozně nevyrovnaný pal a chuť taková nanicovatá. Jeden plod pálil jak čert a další tři prakticky vůbec. Namixoval jsem je s jinými druhy a zavařil. Ono se to v tom nálevu tak nějak zprůměrovalo a nálev tomu dal lepší chuť, takže to až tak špatné nebylo.
Ale ta Italská mě opravdu moc chutnala. Pal nijak extrovní, ale na druhou stranu vyvážený. Plody pálily +- stejně. Paprika relativně velká. Bylo do čeho kousat.
To moje byl hybrid. Psal jsem, že to není čistá Etna. Ale něco Etnou poznamenané (podle tvaru a způsobu růstu plodů). Jíst se to dalo, ale v mém případě hrozně nevyrovnaný pal a chuť taková nanicovatá. Jeden plod pálil jak čert a další tři prakticky vůbec. Namixoval jsem je s jinými druhy a zavařil. Ono se to v tom nálevu tak nějak zprůměrovalo a nálev tomu dal lepší chuť, takže to až tak špatné nebylo.
Ale ta Italská mě opravdu moc chutnala. Pal nijak extrovní, ale na druhou stranu vyvážený. Plody pálily +- stejně. Paprika relativně velká. Bylo do čeho kousat.
Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
Já četl, že to byl nějaký "kříženeček", ale jen jsem si říkal, že dám fotku etny a své zkušenosti s ní.
Mně takhle chutná ta moje "mexico", co mi dovezl kamarád jako jalapeno z mexica. Silná, šťavnatá stěna, super chuť a pal proti jalapeno tak 3x takový. Fakt dobrota. Dělal jsem z toho popers (napůl jalapeno a mexico) a musím říct, že oboje byly super.
A děkuju za úpravu.
Mně takhle chutná ta moje "mexico", co mi dovezl kamarád jako jalapeno z mexica. Silná, šťavnatá stěna, super chuť a pal proti jalapeno tak 3x takový. Fakt dobrota. Dělal jsem z toho popers (napůl jalapeno a mexico) a musím říct, že oboje byly super.
A děkuju za úpravu.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5417
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9086
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.
Já bych to nerad spustil nejaký flame
Jen jsem kostatoval že proste z 9 semínek se u 4 druhů neujalo ani jedno. Z této firmy bylo bráno vice (asi 15 druhů chilli) a tam kličivost 99 %.u Tech cca 10 až 11 druhů...
POdmínky stejné, teplota naprosto konstatní - mám množárnu nastavení po 1 °C. u Tech cca 10 až 11 druhů...
Třeba se zadari priste, vyseji zbytek a uvidíme... stejne dopestovavám doma, tady na horách venku jde máloco
Jen jsem kostatoval že proste z 9 semínek se u 4 druhů neujalo ani jedno. Z této firmy bylo bráno vice (asi 15 druhů chilli) a tam kličivost 99 %.u Tech cca 10 až 11 druhů...
POdmínky stejné, teplota naprosto konstatní - mám množárnu nastavení po 1 °C. u Tech cca 10 až 11 druhů...
Třeba se zadari priste, vyseji zbytek a uvidíme... stejne dopestovavám doma, tady na horách venku jde máloco
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů