Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)

Příspěvekod Jacopo.F. » 14 říj 2016 10:26

Zrzek píše:Jestli se nepletu tak na první ročník Žopského vypalováku dovezl Proki Rocota udělaná jako Kvašáky a za mě to byla luxusní záležitost.
Hm, to zní zajímavě. Teď jen který recept vybrat, bude jich max něco přes dvacet. :dunno:

Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)

Příspěvekod Zrzek » 14 říj 2016 10:32

Tady je recept, sice to byly teda Jalapena, ale Rocoto je taky silnostěné, tak by neměl být problém. Snad Proki odpustí kopirování jeho receptu:

kvašané jala
• Výborným startérem je čerstvá syrovátka. Získáte ji snadno - vykapáním jogurtu. Nechte cca 12 a více hodin vykapat jogurt a nebo jiný základní kysaný výrobek, který neobsahuje nic než mléko či smetanu a kultury přes hustější plátno. Oddělí se vám syrovátka a hustější jogurt (dá se použít jako náhražka řeckého a nebo ještě pořádně vymačkat syrovátku a namazat coby domácí žervé). A právě syrovátka pak buď jako výborný iontový nápoj a nebo právě jako startér mléčného kvašení.jako startér se dá použít voda z domácího zelí nebo pokles solný roztok musí být 4% Poměr NÁLEV: 1.6 litru vody svaříme se 3 polévkovými lžícemi soli


Ingredience

jalapenos papričky
mrkev
cibule
česnek
voda
sůl
startér
oregáno, tymián, bobkový list

Svařte vodu se solí a bobkovým listem. Pokud budete používat sušené, svařte i bylinky. Nechte vychladnout. Vyvařte nakládací nádoby, očistěte a nakrájejte papričky a cibuli, oloupejte a mírně podrťte česnek. Naskládejte do kvasné nádoby, zalijte lákem, přidejte případný startér, zajistěte ponoření všech pevných částí, nechte zhruba týden při pokojové teplotě a posléze uchovávejte v chladu.

Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)

Příspěvekod Jacopo.F. » 14 říj 2016 11:11

Erben61 píše:Neboj se toho, je to pecka.
http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/ ... racha.html
Tea Racer píše:
oskar69 píše:ale budu jen kvasit
Duo jiao 剁椒酱 - chu-nanská chilli pasta
http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/10/duo ... pasta.html
To je parádní, to jsem delal za posledni mesic 2x, dával jsem sem ten link.. Doporučuji, pokud más doma kolem 20 °C a méne kvas to o 2 dny déle a bude to neuveritelné!!! :angry1:
Díky, te%d jse o to, co a kolik ještě stihne dozrát. Když tak inspirace na příští sezonu. :-)

Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)

Příspěvekod Jacopo.F. » 14 říj 2016 11:14

matoha píše:nie je to škoda rocoto zavariť?na zaváranie stačia annuumky
No, ty ale ještě jsou ve stavu květu. Moc jich nebude.... Ono ani těch Rocot nebude kvantum. Možná to stihnu sníst začerstva.

Uživatelský avatar
oskar69
Stálý člen
Příspěvky: 759
Registrován: 05 srp 2014 14:35
Reputace: 808
Obrázky: 0
Bydliště: uherskohraďišťsko

Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)

Příspěvekod oskar69 » 15 říj 2016 07:32

mě to rocoto jako jedna z mála paprik nikterak neoslovilo

Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)

Příspěvekod Jacopo.F. » 17 říj 2016 07:18

oskar69 píše:mě to rocoto jako jedna z mála paprik nikterak neoslovilo
Tož jak říká jeden kamarád z hospody: "Každý tu hubu máme holt jinou". Já je ještě nekoštoval. Loni nerodily vůbec nic, jen ta jedna přezimovavší má letos druhým rokem pětadvacet plodů v různém stupni dozrávání, dva už jsou červené, a ještě i pár květů. Jsem na to zvědav. Dost lidí to tu chválilo tak jsem to taky chtěl vyzkoušet.

Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)

Příspěvekod Jacopo.F. » 21 říj 2016 08:03

Rocota začínají dozrávat:

35280


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů