Hm, to zní zajímavě. Teď jen který recept vybrat, bude jich max něco přes dvacet.Zrzek píše:Jestli se nepletu tak na první ročník Žopského vypalováku dovezl Proki Rocota udělaná jako Kvašáky a za mě to byla luxusní záležitost.
Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
- Zrzek
- Stálý člen
- Příspěvky: 1041
- Registrován: 19 říj 2014 22:11
- Reputace: 821
- Obrázky: 0
- Bydliště: Přerov 212m.n.m
Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
Tady je recept, sice to byly teda Jalapena, ale Rocoto je taky silnostěné, tak by neměl být problém. Snad Proki odpustí kopirování jeho receptu:
kvašané jala
• Výborným startérem je čerstvá syrovátka. Získáte ji snadno - vykapáním jogurtu. Nechte cca 12 a více hodin vykapat jogurt a nebo jiný základní kysaný výrobek, který neobsahuje nic než mléko či smetanu a kultury přes hustější plátno. Oddělí se vám syrovátka a hustější jogurt (dá se použít jako náhražka řeckého a nebo ještě pořádně vymačkat syrovátku a namazat coby domácí žervé). A právě syrovátka pak buď jako výborný iontový nápoj a nebo právě jako startér mléčného kvašení.jako startér se dá použít voda z domácího zelí nebo pokles solný roztok musí být 4% Poměr NÁLEV: 1.6 litru vody svaříme se 3 polévkovými lžícemi soli
Ingredience
jalapenos papričky
mrkev
cibule
česnek
voda
sůl
startér
oregáno, tymián, bobkový list
Svařte vodu se solí a bobkovým listem. Pokud budete používat sušené, svařte i bylinky. Nechte vychladnout. Vyvařte nakládací nádoby, očistěte a nakrájejte papričky a cibuli, oloupejte a mírně podrťte česnek. Naskládejte do kvasné nádoby, zalijte lákem, přidejte případný startér, zajistěte ponoření všech pevných částí, nechte zhruba týden při pokojové teplotě a posléze uchovávejte v chladu.
kvašané jala
• Výborným startérem je čerstvá syrovátka. Získáte ji snadno - vykapáním jogurtu. Nechte cca 12 a více hodin vykapat jogurt a nebo jiný základní kysaný výrobek, který neobsahuje nic než mléko či smetanu a kultury přes hustější plátno. Oddělí se vám syrovátka a hustější jogurt (dá se použít jako náhražka řeckého a nebo ještě pořádně vymačkat syrovátku a namazat coby domácí žervé). A právě syrovátka pak buď jako výborný iontový nápoj a nebo právě jako startér mléčného kvašení.jako startér se dá použít voda z domácího zelí nebo pokles solný roztok musí být 4% Poměr NÁLEV: 1.6 litru vody svaříme se 3 polévkovými lžícemi soli
Ingredience
jalapenos papričky
mrkev
cibule
česnek
voda
sůl
startér
oregáno, tymián, bobkový list
Svařte vodu se solí a bobkovým listem. Pokud budete používat sušené, svařte i bylinky. Nechte vychladnout. Vyvařte nakládací nádoby, očistěte a nakrájejte papričky a cibuli, oloupejte a mírně podrťte česnek. Naskládejte do kvasné nádoby, zalijte lákem, přidejte případný startér, zajistěte ponoření všech pevných částí, nechte zhruba týden při pokojové teplotě a posléze uchovávejte v chladu.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
Erben61 píše:Neboj se toho, je to pecka.
http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/ ... racha.html
Díky, te%d jse o to, co a kolik ještě stihne dozrát. Když tak inspirace na příští sezonu.Tea Racer píše:To je parádní, to jsem delal za posledni mesic 2x, dával jsem sem ten link.. Doporučuji, pokud más doma kolem 20 °C a méne kvas to o 2 dny déle a bude to neuveritelné!!!oskar69 píše:ale budu jen kvasit
Duo jiao 剁椒酱 - chu-nanská chilli pasta
http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/10/duo ... pasta.html
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
No, ty ale ještě jsou ve stavu květu. Moc jich nebude.... Ono ani těch Rocot nebude kvantum. Možná to stihnu sníst začerstva.matoha píše:nie je to škoda rocoto zavariť?na zaváranie stačia annuumky
- oskar69
- Stálý člen
- Příspěvky: 759
- Registrován: 05 srp 2014 14:35
- Reputace: 808
- Obrázky: 0
- Bydliště: uherskohraďišťsko
Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
mě to rocoto jako jedna z mála paprik nikterak neoslovilo
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
Tož jak říká jeden kamarád z hospody: "Každý tu hubu máme holt jinou". Já je ještě nekoštoval. Loni nerodily vůbec nic, jen ta jedna přezimovavší má letos druhým rokem pětadvacet plodů v různém stupni dozrávání, dva už jsou červené, a ještě i pár květů. Jsem na to zvědav. Dost lidí to tu chválilo tak jsem to taky chtěl vyzkoušet.oskar69 píše:mě to rocoto jako jedna z mála paprik nikterak neoslovilo
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů