Strato3 _ 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Strato3 _ 2016

Příspěvekod Strato3 » 31 črc 2016 18:43

Dobrý den! :tiphat:

Na rostlině se mi objevili takovéto „nafouklé“ mšice.

33082

Jsou větší než normálně a většina již má na zadečku vykousaný otvor po vosičce.
Možná je to všeobecně známo, ale takovouto mšici neodstraňovat.
Má li někdo zájem, tak sledujte 24:25 +.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1065 ... 220400017/

PS: Pořad bohužel uvádí 3,14čus Filip Čapka. (číslem 3,14 je logicky myšleno Pí)

Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Strato3 _ 2016

Příspěvekod Strato3 » 18 zář 2016 16:45

Dobrý den přátelé ! :tiphat:
Poslední dva teplé a slunečné týdny přispěli k tomu že i v Liberci bylo co sklízet.

Doposud to bylo jen takové paběrkování k okamžité konzumaci.

Tohle je úroda za poslední týden.(+- 4,5 kg. na fotce není vše)
Bohužel toho mám ještě minimálně dvakrát tolik před dozráním a tak se modlím za sluníčko.

34748

A protože tu bylo tento víkend nehezky, vrhl jsem se do zavařování a vaření.

34749

Omáčky jsou zatím jen Habanerová, švestková, nektarinková a T.M.S. plus sušená rajčata.
(Ta poslední je dle mého naprosto dokonalá)
Kašlala a kýchala celá rodina.

Ještě plánuji nějakou z dýně Hokaido atd.

34750

Mám ještě nějaké přebytky, tak možná nasuším, nebo zamrazím.

34751

V loňském roce jsem zavařoval a omáčkoval směs různých druhů chilli.

Letos je vše jedno druhové. Proto postupně přidávám do mrazáku Aji pine... a lemon drop a až jich bude dostatek uvařím něco jen z nich.

Během roku jsem nakupoval všelijaké octy, protože nechci chuť Aji zatlouct nějakým obyč. kvasným lihovým.

Jen by se ty Aji mohli nějak domluvit a dozrávat najednou a né že obden seberu jeden až dva plody.

Přeji Vám bohatou úrodu!!!

Strato3

Uživatelský avatar
wlasta1
Stálý člen
Příspěvky: 579
Registrován: 07 led 2015 05:35
Reputace: 266
Obrázky: 0
Bydliště: Hradec Králové

Re: Strato3 _ 2016

Příspěvekod wlasta1 » 18 zář 2016 16:52

Až se zima zeptá...
Pěkná sbírka na přežití zimy... :respect:

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Strato3 _ 2016

Příspěvekod Tea Racer » 18 zář 2016 21:10

Parádní, já to delam postupne a už mam toho také na kila, můj balkon je nazýván místními "džungle" :-)

Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Strato3 _ 2016

Příspěvekod Vasjis » 19 zář 2016 07:43

Skvělá práce sušene rajčata to je taky domaci ? Popripade jak na to ?

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Strato3 _ 2016

Příspěvekod Erben61 » 19 zář 2016 07:58

Ahoj a paráda.
34749
Jelikož jsem se letos taky hoooodně vrhnul na výrobu omáček je každý příspěvek o nich pro mě inspirativní. Vzal jsem si s dovolením ,z Tvého asi dvě podstatný věci, možná tři.... za prvé nebazírovat na důsledném pasírování omáčky, semínka která ty tam máš vypadají v nich docela dobře, za druhé ta věc s těmi octy. Používám jen klasický a ať tedy chci nebo ne ten všem omáčkám vtiskne stejnou stopu. A tedy za třetí....na tom jednodruhovém podílu chilli taky něco bude.
A ještě jedna věc mě napadá, která mě zaujala a kterou zkusím. Koupím pár rajčat, protože domácího přebytky už jsem propásl, nasuším a zkusím jako ingredienci, protože sušený rajčata jsou bezesporu bombový. Takže dík a SUPER :thanx: :angry1: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Strato3 _ 2016

Příspěvekod Strato3 » 19 zář 2016 18:23

Vasjis píše:Skvělá práce sušene rajčata to je taky domaci ? Popripade jak na to ?
Erben61 píše:Ahoj a paráda.

Jelikož jsem se letos taky hoooodně vrhnul na výrobu omáček je každý příspěvek o nich pro mě inspirativní. Vzal jsem si s dovolením ,z Tvého asi dvě podstatný věci, možná tři.... za prvé nebazírovat na důsledném pasírování omáčky, semínka která ty tam máš vypadají v nich docela dobře, za druhé ta věc s těmi octy. Používám jen klasický a ať tedy chci nebo ne ten všem omáčkám vtiskne stejnou stopu. A tedy za třetí....na tom jednodruhovém podílu chilli taky něco bude.
A ještě jedna věc mě napadá, která mě zaujala a kterou zkusím. Koupím pár rajčat, protože domácího přebytky už jsem propásl, nasuším a zkusím jako ingredienci, protože sušený rajčata jsou bezesporu bombový. Takže dík a SUPER :thanx: :angry1: :tiphat:

Dobrý den přátelé! :tiphat:

Sušená rajčata jsou kupovaná. Zkoušeli jsme je kdysi doma i sušit, ale už to dělat nebudu.( Nakrájet a jak z nich kape šťáva tak na pečící papír a do trouby na 40 st. Pak do sušičky a ta jela snad dva dny než to vypadalo k světu. Pracnost a spousta energie. Pro mě se to nevyplatí)
Když jsou v akci, tak kupuji 100g sušených rajčat za 30-35kč a jsou fakt dobrá (z Itálie na slunci sušená)

Sušená rajčata s chilli, solí a olejem a možná ještě nějakým kořením přinesl na grilovačku švagr a bylo rozhodnuto. Musím zkusit.(přesný recept neznal, protože to taky někde dostal)

Omáčky taky mixuju a pasíruju spíše výjimečně. Mám rád ten kontrast když cítíš že kousneš do papričky, hned potom do koření (třeba hořčičné semínko) a pak kousek rajčete, cibule atd.

Spíše než pasta nebo omáčka která má tu chuť tak nějak danou. (spíše takové CHUTNEY-čatní)

Letos jsem zkoušel vařit hodně do sladka.
Jako inspiraci jsem měl tohle: palive-omacky-a-ostatni-ohnive-pochutin ... t4472.html

Tahle originál TESCO během grilovačky jen mizela.

A co se octů týče to není z mojí hlavy, ale v nějaké diskusi (mimo toto fórum)o rajčatech a kečupech se použití různých druhů octů probíralo.

A dám ruku do omáčky z T.M.S., že to proběhlo i zde na fóru. Někdo ze zkušených zde psal o podpoření specifické chuti určitého druhu chilli právě určitým druhem octa. (PŘIZNEJ SE AUTORE)

P.S.: a ještě k té T.M.S. se sušenými rajčaty. Je v ní i kápie, vlastní čerstvá rajčata (sušená vypila moc vody, tak pro doplnění tekutiny) cibule, cukr, víno, balsamicový ocet, skořice, čerstvé oregano, hořčíčné semínko a kdo ví co ještě. Fantazii se meze ...

Na světě je tolik chutí a my se necháváme kočírovat jen tím, na co jsme naučeni a co nám který výrobce nasrvíruje.
(To neplatí jen o jídle)

Už tolikrát jsem něco pos*al jen proto, že jsem to chtěl zkusit první. No ale nějakej blbec přece musí ostatním říci, že tudy cesta nevede. :dunno:

Zkoušejte a podělte se !!!

Hezký den! Strato3

Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Strato3 _ 2016

Příspěvekod Strato3 » 19 zář 2016 19:04

Dobrý den ! :tiphat:

Ještě dvě fotky z dneška.

Hot Fish:
34767

34768

Moc hezká rostlina i plody, chutná paprička, ale výnos nic moc. (příští rok ji oželím)

Hezký den.
S3


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů