Pražské peklo 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1367
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3321
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Pražské peklo 2016

Příspěvekod Baron z Žop » 18 úno 2016 21:00

IgoVlk píše:to Baronka: Fazolová pasta je výborná a přitom hrozně jednoduchá - jako snad u všeho existuje více variant a postupů. Základ je vždy tuk (olej či sádlo), cibule, sůl a uvařené fazole. Doplňkově lze přidat česnek, chilli nebo jen pepř. Nejvíc se na chuti ale projeví druh použitých fazolí (jak překvapivé, že :D). Osobně mám nejraději pastu z černých fazolí.
Čaj z citronové travy jsem ještě neměl - musím si doplnit vzdělání :)

to BlueShark: To máš pravdu, když máme možnost někde nějakou natrhat, tak to tak taky děláme.. Ale od semínka to má taky své kouzlo ;) Roste rychle, tak nám to neva.
Vyzkůšáme, děkujeme :-D

Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Pražské peklo 2016

Příspěvekod Strato3 » 28 úno 2016 18:10

Dobrý den přátelé! :tiphat:

Fazolová pasta dle předpisu pana Vlčáka Iga a né paní Barónky.

28725
Jednoduchá a fakt dobrá. Na obrázku je verze 2.0 a verze 3.0. (dle surovin).

Verze 1.0 je v koši, protože jsem fazole neuhlídal :sleeping: a na sporáku doslova sfajrovali.

Díky za tip.
S pozdravem Strato3.
Naposledy upravil 1 dne Strato3; celkem upraveno 29x.

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Pražské peklo 2016

Příspěvekod Colostomizer » 28 úno 2016 19:25

Vypadá parádně. Jaké fazole jsi použil?


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Pražské peklo 2016

Příspěvekod Strato3 » 28 úno 2016 19:48

Původně jsem nechal shořet takové velké, dobré, bílé a protože jsem to potřeboval ochutnat už dnes, (jsem nějakej rozežranej. Drží mě to od vánoc) vzal jsem to jediné co doma bylo. Malé, taky bílé.
Ale recept jsem si trochu upravil. Před Baronkou ani muk. Tymián, curry, uzená paprika, česnek, kmín....

Zítra mažu na topinku.

Hezký den Strato3

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Pražské peklo 2016

Příspěvekod Colostomizer » 28 úno 2016 19:54

Dík! Jasně, mlčím jako hrob, Baronka se nic nedozví ;)

Já mám fazole moc rád, mám doma pořád zásobu několika druhů po kilech, s tím by se dala přežít i atomová válka. Na pomazánky taky vždycky používám velké bílé, ale zrovna včera jsem vyráběl fazolový salát s chilli a cibulí z černých fazolí a to bylo moc dobrý, abych se taky pochválil :D


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1367
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3321
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Pražské peklo 2016

Příspěvekod Baron z Žop » 29 úno 2016 09:26

Hoši, hoši, já tu nedávala žádný recept na fazole !!! :bumbl: Ale pšššššt :-D

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Pražské peklo 2016

Příspěvekod Erben61 » 29 úno 2016 10:41

IgoVlk píše:Bazalka a pažitka jsou letos kupované. Šalvěj uprostřed si vypiplala žena od miminka, resp. jako jediná přežila letošní hrůzostrašnou zimu :D Ještě nám tam klíčí (za tím teploměrem) majoránka, koriandr a petrželka + se plánuje tymián... inu, občas si tu připadám i jako babka bylinářka :)

Jinak si z té ztráty nic nedělej - nejsi sám. Tuhle zimu jsme to taky nějak nedali a skoro všechno vzalo za své..

Milý IgoVlku, moc pěkný čtení tohle vlákno i když není moc o chilli :-) :-D. Tímto příspěvkem jsi rozpoutal zajímavou rozpravu o bylinkách, fazolích a produktech. Fazole moc nemusím, bylinky sice nepěstuju ,ale mám je od mámy a to je věc, bez které je vaření a experimenty s výrobečkama o ničem. No a díky paní Baronce získalo vlákno další skvělou dimenzi . :thanx: Asi půjdu do té fazolově pasty-rychlé, levné , výživné. Zdravím a dík za inspiraci :jalapeno: :respect: :tiphat:

PS. Dík i panu Strato3 za inspirativní fotečku :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Pražské peklo 2016

Příspěvekod Strato3 » 29 úno 2016 17:02

Dobrý den přátelé! :tiphat:

Srdečně se omlouvám :surrender: panu Vlčákovi Igo, ale příspěvek oslavující paní Baronku jsem psal o víkendu a navíc po konzumaci šípkového vína vlastní výroby. Tak se holt drobná chybka vloudila. Pardon.

Proto musím editovat svůj první příspěvek v tomto tématu.

A ještě jedna věc: Moje manželka :cooking: je také vášnivá bylinkářka (likéry, tinktury, masti, mýdla, šťávy, sirupy......) a když jsem jí nechal přečíst příspěvek paní Baroky o bylinkách a o tom jak s panem Baronem válčí o V.I.P. místa, prohlásila že u nás je to jako přes kopírák. (chudinka moje utlačovaná)

A teď mi navíc ještě připomněla, že ačkoliv máme dvoupatrovou pěstírnu a ona ještě nezačala s výsevem svých rajčat a bylinek, už kvůli mému chilli není kam to dát.

A proč má paní Baronka ve svém příspěvku smajlíka s kyjem ??? (ani recept nedá)

Tak jestli by si holky neměli udělat svoje holčičí fórum a tohle by mělo zůstat klučičí.
:cooking: (Jak ty baby držej při sobě) :cooking:

Ach jo! Já to vždycky myslím dobře, ale ve finále všechny nase*u. :dunno:

P.S.: Vážení přátelé, berte to prosím všechno s rezervou.

Hezký den Strato3


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů