to Baronka: Fazolová pasta je výborná a přitom hrozně jednoduchá - jako snad u všeho existuje více variant a postupů. Základ je vždy tuk (olej či sádlo), cibule, sůl a uvařené fazole. Doplňkově lze přidat česnek, chilli nebo jen pepř. Nejvíc se na chuti ale projeví druh použitých fazolí (jak překvapivé, že ). Osobně mám nejraději pastu z černých fazolí.
Čaj z citronové travy jsem ještě neměl - musím si doplnit vzdělání
to BlueShark: To máš pravdu, když máme možnost někde nějakou natrhat, tak to tak taky děláme.. Ale od semínka to má taky své kouzlo Roste rychle, tak nám to neva.
Pražské peklo 2016
- oskar69
- Stálý člen
- Příspěvky: 759
- Registrován: 05 srp 2014 14:35
- Reputace: 808
- Obrázky: 0
- Bydliště: uherskohraďišťsko
Re: Pražské peklo 2016
tak a už vím co do žop přivezu, každý rok toho hromadu vyhazuju a nové rostlinky jsou pokopány motykou, takže letos nepokopu, ale odkopnu do kyblíkuBaron z Žop píše: Libeček - ten mi jde do háje, ten bych nutně potřebovala nový!!!
koriandr roste jako plevel, ja zase zbožňuju ten "odér ze zeleného listí" v zeleninových salátech - roste mi to různě po dvoře jako kopr
oregánem nechávám porůst kus zahrady, máta je neskutečnej plevel cpe se to všude mrcha jedna kolonizovala i kus trávníku - sekačka jí dala co proto. pažitky máme kolo v průměru 35 cm - je toho hromada ještě nasekaného v mrazáku, Bazalka sadím vždycky hromadu a víc druhů, tymián se mi snaží přezít - je furt venku, rozmarýn je na tom stejně a ještě se mi v rohu zahrady krčí medvědí česnek
Re: Pražské peklo 2016
Když jste tu nakousli ty fazole. Já miluju ty keříčkový zelený celý lusky.
Je tu někdo kdo doporučí nějakou odrůdu? Strakatou nebo fialovou atd...
Jsou krásné, ale nevím jak je to s chutí.
Jinak ta fazolová pasta, loupne sem někdo jak ji dělá nebo odkaz na podobnou?
Díky moc...
Je tu někdo kdo doporučí nějakou odrůdu? Strakatou nebo fialovou atd...
Jsou krásné, ale nevím jak je to s chutí.
Jinak ta fazolová pasta, loupne sem někdo jak ji dělá nebo odkaz na podobnou?
Díky moc...
Re: Pražské peklo 2016
Recept na fazolovou pastu - zde v češtině (nebo zde v angličtině).
Zkráceně (jak to děláme doma):
1) nechám fazole přes noc odpočinout ve vodě (jako čočku)
2) dám je vařit (bez soli!)
3) osmahnu si cibulku na sádle (či oleji)
4) přidám fazole na pánev k cibulce a začnu je pomalu šťouchat NEBO jednodušeji - rozmixuji je ještě před tím, než je přidám na pánev (s trochou fazolového vývaru)
5) ochutím - sůl. Někdo přidává česnek, mexické chilli nebo chipotle, případně lze přidat i drcený koriandr a pepř.
6) chvilku povařím, aby vznikla správná kašovitá konzistence
Pastu často používáme spolu s pico de gallo do tortilly nebo ochucenou variantu (česnek, koriandr, pepř) k nachos.
EDIT: Pico de Gallo je salát z rajčat, cibule, koriandru (listy), jalapenos a limetkové šťávy.
Zkráceně (jak to děláme doma):
1) nechám fazole přes noc odpočinout ve vodě (jako čočku)
2) dám je vařit (bez soli!)
3) osmahnu si cibulku na sádle (či oleji)
4) přidám fazole na pánev k cibulce a začnu je pomalu šťouchat NEBO jednodušeji - rozmixuji je ještě před tím, než je přidám na pánev (s trochou fazolového vývaru)
5) ochutím - sůl. Někdo přidává česnek, mexické chilli nebo chipotle, případně lze přidat i drcený koriandr a pepř.
6) chvilku povařím, aby vznikla správná kašovitá konzistence
Pastu často používáme spolu s pico de gallo do tortilly nebo ochucenou variantu (česnek, koriandr, pepř) k nachos.
EDIT: Pico de Gallo je salát z rajčat, cibule, koriandru (listy), jalapenos a limetkové šťávy.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Pražské peklo 2016
Zdravím Baronku z Žop! Výborný příspěvek
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Pražské peklo 2016
Díky, to je přesně dle mého gusta. VyzkoušímIgoVlk píše:Recept na fazolovou pastu ...
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1365
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3318
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Pražské peklo 2016
Óóóó Děkuji velice za libec. Na bazalku jsem zapomněla, tu sadím ze semínek, malou, velkou, fialovou, pak to stejně rozdávám, jako vše ostatní A medvědí česnek bych si taky přála, vím, že se to sadí před zimou, ještě jsem to nezkoušela, kupuji si sekaný sušený. U našich v okolí Břeclavi je vyhlášené místo s medvědím česnekem, asi jsem tam i byla, když mi bylo 10, ale to mě nějaká bylina nezajímalaoskar69 píše:tak a už vím co do žop přivezu, každý rok toho hromadu vyhazuju a nové rostlinky jsou pokopány motykou, takže letos nepokopu, ale odkopnu do kyblíkuBaron z Žop píše: Libeček - ten mi jde do háje, ten bych nutně potřebovala nový!!!
koriandr roste jako plevel, ja zase zbožňuju ten "odér ze zeleného listí" v zeleninových salátech - roste mi to různě po dvoře jako kopr
oregánem nechávám porůst kus zahrady, máta je neskutečnej plevel cpe se to všude mrcha jedna kolonizovala i kus trávníku - sekačka jí dala co proto. pažitky máme kolo v průměru 35 cm - je toho hromada ještě nasekaného v mrazáku, Bazalka sadím vždycky hromadu a víc druhů, tymián se mi snaží přezít - je furt venku, rozmarýn je na tom stejně a ještě se mi v rohu zahrady krčí medvědí česnek
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1365
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3318
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Pražské peklo 2016
Colostomizer píše:Zdravím Baronku z Žop! Výborný příspěvek
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů