Holu 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Uživatelský avatar
matoha
Stálý člen
Příspěvky: 1321
Registrován: 21 čer 2016 17:16
Reputace: 564
Obrázky: 0
Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)

Re: Holu 2016

Příspěvekod matoha » 13 říj 2016 20:05

podľa mňa áno.len to asi nie je o kvantite a veľkosti ale o skúsenostiach a vášni.
keď sa niekedy dostanem do našej botanickej záhrady opýtam sa či tam vôbec niečo také ako divoké chilli majú.
2019 2018
2017 2016
ak mi niekto chce napísať poprosím radšej klasickú správu lebo čet cez mobil nevidím a cez pc tu skoro nechodím.ď ;)
:rollbaby:

Holu
Moderátor
Příspěvky: 1224
Registrován: 02 led 2015 15:59
Reputace: 1027
Obrázky: 0

Re: Holu 2016

Příspěvekod Holu » 13 říj 2016 20:15

Vasjis píše:Vyplatí se to vůbec pěstovat ? nebo je to o nervy asi to má plodů dost ale mikro a pal asi kolem 50tis nebo 100nevím ale jinak pěkná kytka
O tom, jestli se to vyplatí nebo ne je věc subjektivní. Já nepatřím a asi nikdy nebudu patřit mezi Vás, ostřílené borce, kteří si dávají jednu milionovku za druhou. Jo, taky jsem si dal půlku Morugy, od té doby jsem těch milionovek taky ochutnal dost, ale nikdy nebyly celé. Ochutnal jsem je proto, že mi je borci odtud poslali a já chtěl vědět, jak to chutná. Vypreparoval jsem semínka, jestli je někdo bude chtít. Zbytek šel vždycky do omáček, protože za syrova jsem nebyl schopný všechno tohle zkonzumovat. Sám jsem tu nedávno psal, příští rok přesedlávám o stupeň níže. Nenašel jsem se v tom, abych pojídal milionovky.

Já nepěstuji věci, protože se vyplatí. Já pěstuji protože mi to baví.


Jo a jinak pro zajímavost ta Aji Charapita je nejdražší paprička na světě. Dají ti za ní i 25 000 dolarů/kilo v těch ***** restauracích oceněných Michelinskými hvězdami. Takže "vyplatit" se mohou takové divošky taky, i když je potřeba skoro plantáž.. ;) A tohle je to, co mi na tom baví. Zjišťovat si ty podrobnosti, zajímavost, zkoumat ty papričky. Ne, že bych opovrhoval nad vyšlechtěnými druhy, ale ta pravá "historie" tomu chybí.

Doufám, že jsem ti alespoň trošku odpověděl. :-)

Uživatelský avatar
matoha
Stálý člen
Příspěvky: 1321
Registrován: 21 čer 2016 17:16
Reputace: 564
Obrázky: 0
Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)

Re: Holu 2016

Příspěvekod matoha » 13 říj 2016 20:24

to s tými 25tis.dolármi za kilo som zľahka zaregistroval aj ja ale nechce sa mi tomu veriť.je to fakt pravda?tu na domácom webe sa dajú kúpiť semienka za pár drobných a vypestovať z toho kilo či dve v skleníku nebude veľký problém :-)
2019 2018
2017 2016
ak mi niekto chce napísať poprosím radšej klasickú správu lebo čet cez mobil nevidím a cez pc tu skoro nechodím.ď ;)
:rollbaby:

Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Holu 2016

Příspěvekod Vasjis » 13 říj 2016 20:25

Holu píše:
Vasjis píše:Vyplatí se to vůbec pěstovat ? nebo je to o nervy asi to má plodů dost ale mikro a pal asi kolem 50tis nebo 100nevím ale jinak pěkná kytka
O tom, jestli se to vyplatí nebo ne je věc subjektivní. Já nepatřím a asi nikdy nebudu patřit mezi Vás, ostřílené borce, kteří si dávají jednu milionovku za druhou. Jo, taky jsem si dal půlku Morugy, od té doby jsem těch milionovek taky ochutnal dost, ale nikdy nebyly celé. Ochutnal jsem je proto, že mi je borci odtud poslali a já chtěl vědět, jak to chutná. Vypreparoval jsem semínka, jestli je někdo bude chtít. Zbytek šel vždycky do omáček, protože za syrova jsem nebyl schopný všechno tohle zkonzumovat. Sám jsem tu nedávno psal, příští rok přesedlávám o stupeň níže. Nenašel jsem se v tom, abych pojídal milionovky.

Já nepěstuji věci, protože se vyplatí. Já pěstuji protože mi to baví.


Jo a jinak pro zajímavost ta Aji Charapita je nejdražší paprička na světě. Dají ti za ní i 25 000 dolarů/kilo v těch ***** restauracích oceněných Michelinskými hvězdami. Takže "vyplatit" se mohou takové divošky taky, i když je potřeba skoro plantáž.. ;) A tohle je to, co mi na tom baví. Zjišťovat si ty podrobnosti, zajímavost, zkoumat ty papričky. Ne, že bych opovrhoval nad vyšlechtěnými druhy, ale ta pravá "historie" tomu chybí.

Doufám, že jsem ti alespoň trošku odpověděl. :-)
jj nemylsel jsem to nijak špatně rostlinka je to pěkná . Spíš mně zajímalo jak je to chutově a kolik se toho sklidit než přijdeš o nervy tím trháním do pusi borůvky mám rád ale trhat je na to nemám nervy. Milionovky jsou na druhou stranu ale super věc no uznej :D do čeho jí dáš toho je najednou doma hodně :D

Uživatelský avatar
matoha
Stálý člen
Příspěvky: 1321
Registrován: 21 čer 2016 17:16
Reputace: 564
Obrázky: 0
Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)

Re: Holu 2016

Příspěvekod matoha » 13 říj 2016 20:42

nejaké to trhanie raz dávno, keď dobre pamätám tak to bol colostomizer a išlo o kvety, nazval autizmom :-D ale to sa vyskytne aj pri plodoch napr. filius blue tak si myslím že to tak hrozné nebude pokiaľ to človek berie ako zábavu.veď ako s jahodami.jedna do úst dve do vedierka atď :) plantáže s tabascom tiež niekto oberá a tých to určite ani nebaví a keď sa pozrú do diaľky na dennú normu čo majú stihnúť tak im z toho musí dobre prepínať
2019 2018
2017 2016
ak mi niekto chce napísať poprosím radšej klasickú správu lebo čet cez mobil nevidím a cez pc tu skoro nechodím.ď ;)
:rollbaby:

Holu
Moderátor
Příspěvky: 1224
Registrován: 02 led 2015 15:59
Reputace: 1027
Obrázky: 0

Re: Holu 2016

Příspěvekod Holu » 13 říj 2016 20:44

matoha píše:to s tými 25tis.dolármi za kilo som zľahka zaregistroval aj ja ale nechce sa mi tomu veriť.je to fakt pravda?tu na domácom webe sa dajú kúpiť semienka za pár drobných a vypestovať z toho kilo či dve v skleníku nebude veľký problém :-)
Jo, co já vím, tak je to pravda. Zaregistroval jsem to taky náhodou. Ono jestli jsem jedl někdy lepší papričku, tak to byl maximálně ten zmutovanej bishop, co mám. To silné ovocné aroma tohoto druhu je nepřekonatelné, proto se používá pro saláty a omáčky s tropickým nádechem v těch nejlepších restauracích. Fakt doporučuji někdy tuhle papričku zkusit.

Vasjis píše:jj nemylsel jsem to nijak špatně rostlinka je to pěkná . Spíš mně zajímalo jak je to chutově a kolik se toho sklidit než přijdeš o nervy tím trháním do pusi borůvky mám rád ale trhat je na to nemám nervy. Milionovky jsou na druhou stranu ale super věc no uznej :D do čeho jí dáš toho je najednou doma hodně :D
Já to taky nemyslel zle ten příspěvek a pochopil jsem, co se snažíš říct. :-) Jak je to chuťově jsem trošku popsal výše v tomhle příspěvku.

Já jsem blbě vyčíhl podmínky pro tenhle druh. Proto nemám skoro nic. Příští rok to hodlám napravit a sklidit víc, než jen pár plodů ..

Ale jo, i ty milionovky mají něco do sebe. Jen se radši budu tláskat divoškami s příznivějším palem. :-)

Holu
Moderátor
Příspěvky: 1224
Registrován: 02 led 2015 15:59
Reputace: 1027
Obrázky: 0

Re: Holu 2016

Příspěvekod Holu » 15 říj 2016 17:51

Tak dneska jsem to všechno ukončil. Otrhal, co se dalo, vše je ještě ale zelené.

Fotka toho, co jsem přinesl domů.
35190

Jak jsem psal, Capsicum Lanceolatum se velmi hodí na bonsai, tohle je můj první pokus, tak uvidíme, jak si povedu.
35191

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Holu 2016

Příspěvekod Tea Racer » 15 říj 2016 18:44

Parádní, já už mam venku jeden ostrihany kvetník s 2 plody... zbytek doma.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů