podľa mňa áno.len to asi nie je o kvantite a veľkosti ale o skúsenostiach a vášni.
keď sa niekedy dostanem do našej botanickej záhrady opýtam sa či tam vôbec niečo také ako divoké chilli majú.
Holu 2016
Re: Holu 2016
O tom, jestli se to vyplatí nebo ne je věc subjektivní. Já nepatřím a asi nikdy nebudu patřit mezi Vás, ostřílené borce, kteří si dávají jednu milionovku za druhou. Jo, taky jsem si dal půlku Morugy, od té doby jsem těch milionovek taky ochutnal dost, ale nikdy nebyly celé. Ochutnal jsem je proto, že mi je borci odtud poslali a já chtěl vědět, jak to chutná. Vypreparoval jsem semínka, jestli je někdo bude chtít. Zbytek šel vždycky do omáček, protože za syrova jsem nebyl schopný všechno tohle zkonzumovat. Sám jsem tu nedávno psal, příští rok přesedlávám o stupeň níže. Nenašel jsem se v tom, abych pojídal milionovky.Vasjis píše:Vyplatí se to vůbec pěstovat ? nebo je to o nervy asi to má plodů dost ale mikro a pal asi kolem 50tis nebo 100nevím ale jinak pěkná kytka
Já nepěstuji věci, protože se vyplatí. Já pěstuji protože mi to baví.
Jo a jinak pro zajímavost ta Aji Charapita je nejdražší paprička na světě. Dají ti za ní i 25 000 dolarů/kilo v těch ***** restauracích oceněných Michelinskými hvězdami. Takže "vyplatit" se mohou takové divošky taky, i když je potřeba skoro plantáž.. A tohle je to, co mi na tom baví. Zjišťovat si ty podrobnosti, zajímavost, zkoumat ty papričky. Ne, že bych opovrhoval nad vyšlechtěnými druhy, ale ta pravá "historie" tomu chybí.
Doufám, že jsem ti alespoň trošku odpověděl.
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Holu 2016
to s tými 25tis.dolármi za kilo som zľahka zaregistroval aj ja ale nechce sa mi tomu veriť.je to fakt pravda?tu na domácom webe sa dajú kúpiť semienka za pár drobných a vypestovať z toho kilo či dve v skleníku nebude veľký problém
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Holu 2016
jj nemylsel jsem to nijak špatně rostlinka je to pěkná . Spíš mně zajímalo jak je to chutově a kolik se toho sklidit než přijdeš o nervy tím trháním do pusi borůvky mám rád ale trhat je na to nemám nervy. Milionovky jsou na druhou stranu ale super věc no uznej do čeho jí dáš toho je najednou doma hodněHolu píše:O tom, jestli se to vyplatí nebo ne je věc subjektivní. Já nepatřím a asi nikdy nebudu patřit mezi Vás, ostřílené borce, kteří si dávají jednu milionovku za druhou. Jo, taky jsem si dal půlku Morugy, od té doby jsem těch milionovek taky ochutnal dost, ale nikdy nebyly celé. Ochutnal jsem je proto, že mi je borci odtud poslali a já chtěl vědět, jak to chutná. Vypreparoval jsem semínka, jestli je někdo bude chtít. Zbytek šel vždycky do omáček, protože za syrova jsem nebyl schopný všechno tohle zkonzumovat. Sám jsem tu nedávno psal, příští rok přesedlávám o stupeň níže. Nenašel jsem se v tom, abych pojídal milionovky.Vasjis píše:Vyplatí se to vůbec pěstovat ? nebo je to o nervy asi to má plodů dost ale mikro a pal asi kolem 50tis nebo 100nevím ale jinak pěkná kytka
Já nepěstuji věci, protože se vyplatí. Já pěstuji protože mi to baví.
Jo a jinak pro zajímavost ta Aji Charapita je nejdražší paprička na světě. Dají ti za ní i 25 000 dolarů/kilo v těch ***** restauracích oceněných Michelinskými hvězdami. Takže "vyplatit" se mohou takové divošky taky, i když je potřeba skoro plantáž.. A tohle je to, co mi na tom baví. Zjišťovat si ty podrobnosti, zajímavost, zkoumat ty papričky. Ne, že bych opovrhoval nad vyšlechtěnými druhy, ale ta pravá "historie" tomu chybí.
Doufám, že jsem ti alespoň trošku odpověděl.
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Holu 2016
nejaké to trhanie raz dávno, keď dobre pamätám tak to bol colostomizer a išlo o kvety, nazval autizmom ale to sa vyskytne aj pri plodoch napr. filius blue tak si myslím že to tak hrozné nebude pokiaľ to človek berie ako zábavu.veď ako s jahodami.jedna do úst dve do vedierka atď plantáže s tabascom tiež niekto oberá a tých to určite ani nebaví a keď sa pozrú do diaľky na dennú normu čo majú stihnúť tak im z toho musí dobre prepínať
Re: Holu 2016
Jo, co já vím, tak je to pravda. Zaregistroval jsem to taky náhodou. Ono jestli jsem jedl někdy lepší papričku, tak to byl maximálně ten zmutovanej bishop, co mám. To silné ovocné aroma tohoto druhu je nepřekonatelné, proto se používá pro saláty a omáčky s tropickým nádechem v těch nejlepších restauracích. Fakt doporučuji někdy tuhle papričku zkusit.matoha píše:to s tými 25tis.dolármi za kilo som zľahka zaregistroval aj ja ale nechce sa mi tomu veriť.je to fakt pravda?tu na domácom webe sa dajú kúpiť semienka za pár drobných a vypestovať z toho kilo či dve v skleníku nebude veľký problém
Já to taky nemyslel zle ten příspěvek a pochopil jsem, co se snažíš říct. Jak je to chuťově jsem trošku popsal výše v tomhle příspěvku.Vasjis píše:jj nemylsel jsem to nijak špatně rostlinka je to pěkná . Spíš mně zajímalo jak je to chutově a kolik se toho sklidit než přijdeš o nervy tím trháním do pusi borůvky mám rád ale trhat je na to nemám nervy. Milionovky jsou na druhou stranu ale super věc no uznej do čeho jí dáš toho je najednou doma hodně
Já jsem blbě vyčíhl podmínky pro tenhle druh. Proto nemám skoro nic. Příští rok to hodlám napravit a sklidit víc, než jen pár plodů ..
Ale jo, i ty milionovky mají něco do sebe. Jen se radši budu tláskat divoškami s příznivějším palem.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9098
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Holu 2016
Parádní, já už mam venku jeden ostrihany kvetník s 2 plody... zbytek doma.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů