Erben 61 - 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
mikki
Stálý člen
Příspěvky: 170
Registrován: 24 srp 2015 17:40
Reputace: 54
Obrázky: 0
Bydliště: Beroun

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod mikki » 14 říj 2016 11:27

Tak jsem taky udělal srirachu podle nuselský kuchty, dal jsem 450g kapie a 150g Haba maya red a pal je tak akorát, kvasil jsem asi deset dní, je o něco řidší než originál, příště zkusím přidat trochu škrobu a jinou pálivku. Jo a je luxusní.

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Erben61 » 15 říj 2016 23:41

:thumbup: PROJEKT DŽEM CITRUSY, ŠÍPEK, SCOTCH BONNET. :thumbup:

35192
35193

Koncentrát ze šípků, jsem si připravil den předem a celková chuť tohohle výrobku je tak koncentrovaná, že Vám uvázne v chuťových pohárcích.
:bashead: :bashead: :bashead: :thumbup: Zdarec.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Erben61 » 17 říj 2016 00:15

Ahoj, ačkoliv chilli venku má po sezoně, kompletně sklizeno, v indooru jakoby mi neubývalo. Dnes jsem zpracoval poslední zbytky úrody zvenku, něco došlo, něco mělo snahu a něco ještě zelených plodů jsem svařil, tentokrát bez ovocného podílu, když nepočítám pár jablek jakože na zjemnění a nastavení hmoty. Ani s kořením jsem to nepřeháněl, takže vznikl docela syrový, ale díky množství zelených Habaner zajímavý produkt.

LAST NOTCH Habanero Green Sauce

35199

Zdravím a....... :angry1: :angry1: :angry1: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod BlueShark » 18 říj 2016 11:56

Jaká byla SRIRACHA kámo? Mě jede ve sklenici teprve 4. den, ale voní neskutečně.
Sice nebude nijak moc pálivá, to ta další, dal jsem do sklenice jen jednu DORSET NAGU (NAGANERO od OMA), uvidíme...
Při ochutnání nic brutus, což nechápu, ale při olíznutí dužiny papričky jsem málem umřel :-)

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Erben61 » 18 říj 2016 18:21

BlueShark píše:Jaká byla SRIRACHA kámo? Mě jede ve sklenici teprve 4. den, ale voní neskutečně.
Sice nebude nijak moc pálivá, to ta další, dal jsem do sklenice jen jednu DORSET NAGU (NAGANERO od OMA), uvidíme...
Při ochutnání nic brutus, což nechápu, ale při olíznutí dužiny papričky jsem málem umřel :-)

Sriracha je naprosto luxusní záležitost, musím se přiznat, že jsem jednu sklenku sežral naprosto brutálním způsobem, potíral si s tím sajrajtem chleba s máslem, pokapával žervé, přidával do hořčice. Mám stále ještě spousty chilli, takže koupím pár červených sladkých a ještě jednou naložím. Zajímavé by však mohlo být taky tohle: CHILLI PASTA CHIU CHOW najde se to i s řadou dalších receptů na
http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2016/ ... hilli.html
:firychil: Pecka pro otrlé :firychil: Zdarec
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod BlueShark » 18 říj 2016 21:38

Podle vůně, dost připomínající srirachu kupovanou, ale mnohem libovějśí, to tak urćitě bude. Už se nemohu dočkat...

Uživatelský avatar
mab
Stálý člen
Příspěvky: 320
Registrován: 05 črc 2016 17:13
Reputace: 401
Obrázky: 0
Bydliště: Vyškov

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod mab » 19 říj 2016 10:27

Taky u mě jedna sriracha vzniká.
Použit byl převážně vysokovoltový mix papriček kolem meaga a výš a vždy když zamíchám a olíznu lžíci (párátko nestačí) tak se rozpoutá příjemné peklo.
Komerční jsem nikdy nejedl, tak jsem zvědavej na výslednou chuť.

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Erben61 » 22 říj 2016 13:22

Ahoj, v krátkosti fotoreport z mého včerejšího konání. Sezona ještě nekončí.................... :megalol:

Dva největší opozdilci se zase naopak překvapivě zaklimatizovali ve vrátnici....
35295
35296
Na obrázku 2. stojí za povšimnutí i žluté kukačky od Jalapeňa SH a Thajky.
Naložil jsem další Srirachu.....protože je božíííí
35297
A na cestu do Budějic za rodinou jsem si odsypal drobet chilli, které jsem včera pomlel, docela makačka, jak u toho nechcípnout.
35298
Tak zdarec :firychil: :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů