Erben 61 - 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod BlueShark » 03 říj 2016 21:06

Well done. už se těším :-)

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Kendy » 03 říj 2016 22:04

Mě právě fermentuje. Pátý den.

Hned po namixování teda měla strašně silnou paprikovou vůni. Může být i tím, že jsem tak dal jako sladkou vložku i nějaké anaheimy.

Vůně se ale postupně zjemňuje. Jsem zvědavej..

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Erben61 » 04 říj 2016 03:52

Po návratu ze srazu jsem si natrhal trochu paprik, asi už se pomalu blíží konec, mám ještě hafo Zeleniny, to už budu vyzrálý plody paběrkovat.
34990
34991
34993

V nejblžších dnech budu vařit omajdy a na srirachu taky dojde. V tuto chvíli mám asi 10 kytek v indooru takže.........žádná bída o chilli do Vánoc. :thumbup: :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Zrzek » 04 říj 2016 12:29

Do výroby Srirachy jsem se pustil dneska, jen jsem to udělal hodně prasácky, protože nebylo v mých silách okoštovat všechny papriky co jsem dostal darem ze srazu, tak šli všechny i s tím, že aspoň polovina měla okolo 500.000 SHU+ Jsem zvědavý, tá vůně mě bude ještě pár dní budit ze sna. Díky za recept a odkaz

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Kendy » 04 říj 2016 13:01

Vzhledem k tomu, že to ničím "neředíš", jsou to jenom papriky bez rajčat, jablek, nebo něčeho podobného, tak ti z toho nejspíš vyleze tekutý oheň.

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod OMO » 04 říj 2016 14:20

Zrzek píše:Do výroby Srirachy jsem se pustil dneska, jen jsem to udělal hodně prasácky, protože nebylo v mých silách okoštovat všechny papriky co jsem dostal darem ze srazu, tak šli všechny i s tím, že aspoň polovina měla okolo 500.000 SHU+ Jsem zvědavý, tá vůně mě bude ještě pár dní budit ze sna. Díky za recept a odkaz
Asi bych tam fouknul 2-3 kapie na rozředění a chuť, jinak z toho bude pěkný palič :firy:
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Zrzek » 04 říj 2016 14:48

OMO píše:
Zrzek píše:Do výroby Srirachy jsem se pustil dneska, jen jsem to udělal hodně prasácky, protože nebylo v mých silách okoštovat všechny papriky co jsem dostal darem ze srazu, tak šli všechny i s tím, že aspoň polovina měla okolo 500.000 SHU+ Jsem zvědavý, tá vůně mě bude ještě pár dní budit ze sna. Díky za recept a odkaz
Asi bych tam fouknul 2-3 kapie na rozředění a chuť, jinak z toho bude pěkný palič :firy:
Pozdě :-) Ale tak jsem to asi chtěl, snad i ta chuť se vydaří.

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Erben61 » 05 říj 2016 06:54

:firychil: Já bych se nebál to tam přidat, to v klídku spolkne, než to začne kvasit.Naopak, možná tím zachráníš poživatelnost, protože sríracha jen z půlmilionovek musí bejt hóóódně brutální záležitost. :firychil: :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů