Balkon 2015

Naše chilli papričky v roce 2015
Uživatelský avatar
Zrzek
Stálý člen
Příspěvky: 1041
Registrován: 19 říj 2014 22:11
Reputace: 821
Obrázky: 0
Bydliště: Přerov 212m.n.m

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Zrzek » 28 zář 2015 20:33

Myslím, že sůl je jako konzervant. Chilli sůl :-)

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Colostomizer » 29 zář 2015 00:07

Jasně, sůl a cukr jsou nejlepší přírodní konzervanty :)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Colostomizer » 29 zář 2015 09:13

A zde je důkaz :)

ostatni-chilli-recepty/chilli-papricky- ... tml#p33666" onclick="window.open(this.href);return false;


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Vasjis » 29 zář 2015 15:38

Tak to je pecka a kolik té soli máš to nějak propočtené ? treba na 250 g chilli 30g soli nebo tak nějak ?

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Colostomizer » 29 zář 2015 15:50

Všechno od oka ... prostě aby papriky byly solí obalené. Soli je potřeba dát docela dost, jinak to začne kvasit. Jak říkám, na přikusování k jídlu to rozhodně není, ale na vaření ... paráda :) Jen je třeba si uvědomit, že to zároveň i solí.

gallery/image.php?album_id=14&image_id=20262" onclick="window.open(this.href);return false;


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Vasjis » 29 zář 2015 15:52

takže efekt vlastně stejně jak když zamrazím akorát slanější

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Colostomizer » 29 zář 2015 17:13

Rámcově máš samozřejmě pravdu, jsou tam ale drobné rozdíly:

1) Dobře to vypadá, můžeš se na to chodit dívat a kochat se.
2) Je to tradiční metoda konzervace. Kdo má chladný sklep, může to tam ekologicky uložit. Není třebe elektrického proudu.
3) Lépe se to dávkuje.
4) Je to originálnější ;)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Vasjis » 29 zář 2015 18:42

Tak samozřejme a chodit se na to koukat tos me dostal :D asi jsme tu vsichni stejni blazni doufam ze mi bodou stacit fotky a kdyz bude abstak tak bud zachrani mrazak nebo nejake omajdy jinak posledni moznost do makra na cerstve co skoro nepali


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů