Balkon 2015

Naše chilli papričky v roce 2015
Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Vasjis » 25 zář 2015 19:14

Takže až uslyším takové duté ráný o betonový panel tak zkousl celou morugu :D a snaží si rozbít hlavu o zeď jo :thumbup: to zní jako plán :jalapeno:

Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Vasjis » 25 zář 2015 21:00

Jinak mé včerejší snažení mezitím jsem v pauzách ještě mlel sušené chilli ale to jsem nestihl nafotit za světla takže příště

27268

27269

27273

27271

27274

27275

27276

jinak recept je v domácí omáčky :) :thanx:

Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Vasjis » 28 zář 2015 19:23

Ahoj tak jak jinak využít státní svátek než prací s papričkama :angry1:

Sklidil sem většinu papriček co dozráli a čekám už jen na hrstku šťastlivců co to ještě stihnou dozrát :thumbup:
pár fotek sklizně jinak je to dohromady 1,2 kg

Tady je vše co jsme letos měl bud už u sebe na balkoně nebo u našich chybí tam jen rawit a bischop scown ( nezralé :dunno: )

Ještě 200 g jen TSM :jalapeno:

27325

27326

27327

A pak jsem se konečně pustil do od semínkování nádherných papriček co mi dorazili malinko jsem to i koštnul a mazec 7 pot douglah mně asi dostal úplně nejvíc a pak sem byl překvapený jak pálilo cheiro roxa to jsem fakt nečekal :firychil:

Operační sál

27324

A zajímavost TSM black a 7 pot douglah měli uvnitř dvojče :) u kapií jsem to už viděl u chilli nikoliv

27322

27323

Jinak už skoro nevím co bych ještě vymyslel suším dělám omáčky dal jsem si zamrazit. Zelené si zavařím jako okurky napadá vás ještě něco co bych s nimi měl udělat ?

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2204
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4517
Obrázky: 0

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Pedro » 28 zář 2015 19:46

Dělal jsem ještě chilli pastu. Chilli + 20% váhy soli + troška octa. Vše rozmixovat. Pak sterilizovat 20 minut. Vypadá to docela dobře.

Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Vasjis » 28 zář 2015 19:47

A jakou to má konzistenci ? nebo nějaké foto ? a není to moc slaný ?

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2204
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4517
Obrázky: 0

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Pedro » 28 zář 2015 20:08

27328
Slaný ani ne. Já vyšel z nějaké kupované chilli pasty, kde bylo, že to je chilli s 20% soli a byl tam psaný ocet, tak jsem to tak také udělal. Je to prostě jako dochucovadlo. Už taky nevím co z chilli dělat :-)

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Colostomizer » 28 zář 2015 20:14

Alternativně se dá dělat ještě toto:

ostatni-chilli-recepty/chilli-papricky- ... t3483.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Není třeba zavařovat, jenom nutno skladovat v lednici. Ideální na vaření ... Zbytek z té loňské focené várky ještě mám a je to pořád OK. A koukám, že příští víkend to oslaví roční narozeniny. Důvod otevřít lahev vína se vždycky najde :D


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Balkon 2015

Příspěvekod Vasjis » 28 zář 2015 20:25

to vydrží vážně celý rok ? jen chilli a sůl ?


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů