Prokiho školka 2015

Naše chilli papričky v roce 2015
Uživatelský avatar
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2156
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Prokiho školka 2015

Příspěvekod lobo » 10 led 2015 19:55

To je jasná věc. Ještě mám z minulý sezony zavařený nezralý Jolokie ale i když jsou nezralý a zelený tak pálí pekelně to je tak jedna dvě papričky a stačí :firy:
Z této nadcházející sezony budu mít dost plodů z odrůd pro normální smrtelníky tak ty půjdou na zavářku hlavně :tiphat:

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Prokiho školka 2015

Příspěvekod Colostomizer » 10 led 2015 20:03

Rád vidím, že se nákaza úspěšně šíří :) A jsem zvědav na výsledek se startérem z jogurtu. Já jsem vždycky používal pouze startér z kvašené zeleniny ze samovýroby ... Aspoň mě to donutilo být kuchyňsky aktivním :D

Tož držím palce a napiš, jak jsi byl spokojen. Jdu si na Tvou počest taky dát jednu skleničku kvašených jalapenos. Mám toho ještě plnou lednici :D

p.s.: A vydrží fakt dost dlouho a nekazí se. Nejstarší mám ze začátku července ...


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
proki73
Moderátor
Příspěvky: 909
Registrován: 03 dub 2013 22:00
Reputace: 36
Obrázky: 0

Re: Prokiho školka 2015

Příspěvekod proki73 » 11 led 2015 12:33

Colostomizer píše:Rád vidím, že se nákaza úspěšně šíří :) A jsem zvědav na výsledek se startérem z jogurtu. Já jsem vždycky používal pouze startér z kvašené zeleniny ze samovýroby ... Aspoň mě to donutilo být kuchyňsky aktivním :D

Tož držím palce a napiš, jak jsi byl spokojen. Jdu si na Tvou počest taky dát jednu skleničku kvašených jalapenos. Mám toho ještě plnou lednici :D

p.s.: A vydrží fakt dost dlouho a nekazí se. Nejstarší mám ze začátku července ...
taky jsem zvědav na to kvašení z jogurtu dal jsem tam cca 2dl syrovátky tak se uvidí dám vědět hned jak to bude hotové a už se těším na další slezinu ať v Ostravě nebo v Praze :)

-- 11 led 2015 13:33 --
Colostomizer píše:Rád vidím, že se nákaza úspěšně šíří :) A jsem zvědav na výsledek se startérem z jogurtu. Já jsem vždycky používal pouze startér z kvašené zeleniny ze samovýroby ... Aspoň mě to donutilo být kuchyňsky aktivním :D

Tož držím palce a napiš, jak jsi byl spokojen. Jdu si na Tvou počest taky dát jednu skleničku kvašených jalapenos. Mám toho ještě plnou lednici :D

p.s.: A vydrží fakt dost dlouho a nekazí se. Nejstarší mám ze začátku července ...
taky jsem zvědav na to kvašení z jogurtu dal jsem tam cca 2dl syrovátky tak se uvidí dám vědět hned jak to bude hotové a už se těším na další slezinu ať v Ostravě nebo v Praze :)

Uživatelský avatar
proki73
Moderátor
Příspěvky: 909
Registrován: 03 dub 2013 22:00
Reputace: 36
Obrázky: 0

Re: Prokiho školka 2015

Příspěvekod proki73 » 21 led 2015 21:03

menší edit do školky se dostavili nové odrudy
Mini red sladké
Mini yellow sladké
Mini orange sladké
Squash Jamaican Yellow 1 ch
Jamaican Hot Red 1 ch
Fire flame 1 a
sladká paprika rubínová
a kapie ala kaufland
už to začíná přerůstat přes hlavu :D
a to nejsem ani v polovině rostlin které letos budou (počítám i jinou zeleninu)
a jak dopadlo kvašení ------- prostě super jogurt zabral a papričky jsou lepší než jsem čekal :D moc děkuji Colostomizerovi za receptík
a o víkendu už se bude vysévat ostatní saláty kedlubny a ředkvičky :D
a jak jste na tom vy?

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Prokiho školka 2015

Příspěvekod Colostomizer » 21 led 2015 21:19

Rádo se stalo :tiphat:

Tvůj seznam se stává impozantním :) Ať Ti to roste!


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Soaker
Stálý člen
Příspěvky: 207
Registrován: 16 pro 2014 19:00
Reputace: 7
Obrázky: 0
Bydliště: Zvolen, Slovensko

Re: Prokiho školka 2015

Příspěvekod Soaker » 22 led 2015 08:28

moze sa na to kvasenie pouzit voda z domacej kvasenej kapusty? ved tam priamo prebieha mliecne kvasenie, tak asi ano.

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Prokiho školka 2015

Příspěvekod Colostomizer » 22 led 2015 08:50

Soaker píše:moze sa na to kvasenie pouzit voda z domacej kvasenej kapusty? ved tam priamo prebieha mliecne kvasenie, tak asi ano.
vnitrni-galerie-pestovani-chilli/tady-j ... 42-64.html" onclick="window.open(this.href);return false;

;)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Soaker
Stálý člen
Příspěvky: 207
Registrován: 16 pro 2014 19:00
Reputace: 7
Obrázky: 0
Bydliště: Zvolen, Slovensko

Re: Prokiho školka 2015

Příspěvekod Soaker » 22 led 2015 17:18

diky, cital som to, len som si nebol isty, ci kvasena kapusta (zeli) obsahuje správné bakterie ako, "čerstva tekutina z vlastnoručně vyrobeného pickles (to je v podstatě rychle kvašené zelí ve směsi s jinou zeleninou)". Myslel som, ze tam boli rychle kvašené okurky


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti