Tak jsem si to vzal k srdci a něco jsem sklidil. ale trochu jsem to podcenil - nakonec toho byla taška. Sesypal jsem to jen na focení
gandalf 2012
- Chilli.tk
- Stálý člen
- Příspěvky: 226
- Registrován: 08 kvě 2011 22:35
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: gandalf 2012
Ahoj, super - Jalapeňo Poppers budou?
A ty pennis peppery máš odkud?
Stopkou by to hovořilo o Aji, ale stylem spíš na ty PP.
Užívej!!
Chilli.tk
A ty pennis peppery máš odkud?
Stopkou by to hovořilo o Aji, ale stylem spíš na ty PP.
Užívej!!
Chilli.tk
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2130
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2439
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: gandalf 2012
Ta Jalapeňa /údajně "giant"/ nebyla žádný zázrak, co do velikosti. Na keřích bylo kolem 15-20 plodů, ale spíše drobnější. Ale chuťově výborné, masité a šťavnaté. Jedl jsem je průběžně syrové, nebo jsem je pekl na kameni k masu. Ty penisy na obrázku jsou vlastně ze závěru sklizně, kdy se na jejich charaktristickém tvaru /nebo netvaru/ zřejmě podepsaly výkyvy počasí. Asi jsem je koupil na ebay. Ale jinak jsou celkem dobrý. Rozdával jsem je jako zajímavost
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2130
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2439
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: gandalf 2012
Dnes jsem sklidil poslední zbytky chilli /3/4 igelitky/. Vše jsem rozmixoval, rozvařil, zavařil a mám základ do omáček v zimním období /bez přísad/. Je to neskutečná síla. Je tam Habanero, Fatali, Jolokie, Savina, 7Pod Jonah, Naga PC1, Jamajské žluté a červené ......
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: gandalf 2012
Tak prece jsi jen udelal ty omacky, mas to lepsi nez se s tim mordit v susickach Ta Jamaican Red nebyla tak dobra jako haba, takze ji sadit nebudu, ale zato ten 7Pod (Scorpion ani tolik ne) mel neco do sebe, myslim, ze mene chutna Jolokie s vetsim rizem palivosti, takze zasadim
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2130
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2439
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: gandalf 2012
Já bych to Jamajské červené nezavrhoval. Usušené má nádhernou barvu /světle červenou/ a oproti čerstvému nádherně ovocně voní. Sice není tak masité jako Haba, ale má něco do sebe. Je to výnosný druh chilli.
Nějaký druh omajdy vařím skoro každý týden. Včera to byla omáčka s červeným rybízem, minulý týden brusinková. Testuju to na známých a příbuzných Kdybys bydlel blíž, tak bych s tím taky obtěžoval. Ale mám dojem, že pořád nemůžu trefit tu ostrost /podle mně by mohla být vyšší/. Nástup palu jsem vychytal, nejprve jsou ovocné chuti, pal nastupuje později a končí vzadu na měkkém patře. ale nemám /bohužel/ s čím srovnávat. To nepočítám "vražednou" mopslíkovu omajdu - výbornou, ale jiného typu. Ten koncentrát, co jsem dnes spáchal je (prý) pro smrtelníka nepoživatelný.
Nějaký druh omajdy vařím skoro každý týden. Včera to byla omáčka s červeným rybízem, minulý týden brusinková. Testuju to na známých a příbuzných Kdybys bydlel blíž, tak bych s tím taky obtěžoval. Ale mám dojem, že pořád nemůžu trefit tu ostrost /podle mně by mohla být vyšší/. Nástup palu jsem vychytal, nejprve jsou ovocné chuti, pal nastupuje později a končí vzadu na měkkém patře. ale nemám /bohužel/ s čím srovnávat. To nepočítám "vražednou" mopslíkovu omajdu - výbornou, ale jiného typu. Ten koncentrát, co jsem dnes spáchal je (prý) pro smrtelníka nepoživatelný.
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: gandalf 2012
No ja mam uz moc rostlin na byt, takze uz si fakt vybiram jen tak do 10ti rostlin nejake chutovky a pro me to Jamaican Red nevyhraly, voni hezky, barva a tvar taky dobre, ale chutove me az tak nevynikaly, ale jsem rad, ze jsem je mohl kostnout, takze diky A s tema omackama se taky kazdemu netrefis do chuti, nekdo to rad takove a takove, ale az si to vychytas pro sebe, tak mas klid, ta pro nesmrtelne je z ceho ? (Tipuju na ty 7pody a Scorpiony + neco ovocnejsiho)
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Re: gandalf 2012
Souhlasím, Jamajské je velmi výnosné.
Také se dobře suší a udí.
Aby mi doma jedli výrobky z paprik z vyšší pálivostí než 50 000, snižuji pal dvěma způsoby.
Jeden z nich je krátké restování na oleji. Sníží pálivost asi na polovinu a paprikám dá nasládlejší příchuť (podobnou grilování).
Pokud snižuji pálivost více, na chvilku povařím papriky ve vodě s trochou mléka. Vřelou vodu vyleju.
Uvedu do varu novou vodu s trochou mléka a opět papriky povařím.
Cyklus se dá provádět několikrát a pokaždé se pálivost paprik sníží. Zkusmo se dá koštováním zjistit únosná míra palu( testováním pověřte členy rodiny ).
Pozor, capsaicin se uvolňuje párou do okolí a žadný odsavač par nepomůže (kýchání, slzení, kašlání pro paprikového alchymistu i troufalé návštěvníky).
Výsledkem je regulované snížení palu paprik při dobrém zachování chuťových a aromatických vlastností plodů.
Zpracování paprik na omáčky, kečupy, harisy a další dobroty následuje.
Také se dobře suší a udí.
Aby mi doma jedli výrobky z paprik z vyšší pálivostí než 50 000, snižuji pal dvěma způsoby.
Jeden z nich je krátké restování na oleji. Sníží pálivost asi na polovinu a paprikám dá nasládlejší příchuť (podobnou grilování).
Pokud snižuji pálivost více, na chvilku povařím papriky ve vodě s trochou mléka. Vřelou vodu vyleju.
Uvedu do varu novou vodu s trochou mléka a opět papriky povařím.
Cyklus se dá provádět několikrát a pokaždé se pálivost paprik sníží. Zkusmo se dá koštováním zjistit únosná míra palu( testováním pověřte členy rodiny ).
Pozor, capsaicin se uvolňuje párou do okolí a žadný odsavač par nepomůže (kýchání, slzení, kašlání pro paprikového alchymistu i troufalé návštěvníky).
Výsledkem je regulované snížení palu paprik při dobrém zachování chuťových a aromatických vlastností plodů.
Zpracování paprik na omáčky, kečupy, harisy a další dobroty následuje.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů