Palivy okno:)
Re: Palivy okno:)
Ja vim no. me to taky podle tech tvaru ty papriky nak nesedi.... seminka jsem objednaval odsud : http://www.chilli-seminka.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; a tam nic jinyho co by Naze bylo podobny nenabizi.... tezko rict..ale kazdopadne to pali jak cert...
-
Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 41
- Obrázky: 0
-
Kontaktovat uživatele:
naga bhut jolokia?
Jaffata píše:Ja vim no. me to taky podle tech tvaru ty papriky nak nesedi.... seminka jsem objednaval odsud : http://www.chilli-seminka.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; a tam nic jinyho co by Naze bylo podobny nenabizi.... tezko rict..ale kazdopadne to pali jak cert...
Bohužel semínka z těchto webů jsou nejisté kvality a nejistých genů. Zejména z toho důvodu, že jde s největší pravděpodobností o kupovaná semínka ze zahraničí po "pytlech" a to z různých koutů světa, indie, španělsko, kde rostliny dostávají vše co potřebují. To způsobuje rostlinám nemalý šok, při zasazení v našich krutých podmínkách... chladné podnebí bez nedostatku slunce. Proto je důležité si vlastní semena schraňovat nebo koukat po schopech, které nabízejí semínka pěstovaných paprik v domácích podmínkách.
Zarážející, že většina obchodů nabízejících semínka nabízí odrůdu, která nikdy neexistovala. "Naga (Bhut) Jolokia" je totiž absolutní nesmysl. Z toho by šlo odvodit jediné, jedná se o mix několika druhů Jolokií a Nagy.
Ještě bych zmínil, že se občas může stát, že z genetiky jako je např. Naga Morich, která ma jasný tvar, může vyrůst (zmutovat) i v něco podobného jako je Fatali Red. Nebo již zmiňovaná na FB Nagabon (Scotch Bonnet x Bih Jolokia), vyrostla nám jedna paprička, která je stejná tvarem jako Scotch Bonnet, akorát má všechny vlastnosti (chuť, vůni, pálivost) po Bih Jolokii - příští rok budu určitě pěstovat znovu, přijde mi to jako pěkná raritka 
Omlouvám se za polo OT v tématu
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
-
gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2235
-
Kontaktovat uživatele:
Já bych si dovolil ještě podotknout, že u těch kříženců po nějaké době dochází k rozpadu na původní a prapůvodní jedince. To znamená, že z části semen vlastně vyroste něco jiného, než co jsme si objednali. Holt genetika je mrcha, co má dlouhou paměť.
-
Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
-
Kontaktovat uživatele:
gandalf píše:Já bych si dovolil ještě podotknout, že u těch kříženců po nějaké době dochází k rozpadu na původní a prapůvodní jedince. To znamená, že z části semen vlastně vyroste něco jiného, než co jsme si objednali. Holt genetika je mrcha, co má dlouhou paměť.
S tím nelze nesouhlasit. Zkusím vytáhnout jeden kamarádův článek o genetice a zařadit ho do příslušné kategorie.
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
-
gandalf
- Stálý člen
-
Kontaktovat uživatele:
Ahoj, měl bych takový nápad. Co bys řekl tomu, kdybych udělal nějakou fotoreportáž z toho meristémového množení rostlin. Sice meristémy toho mého chilli nebudou asi ještě vidět, ale kamarád má jistě rozděláno nějaké množení orchidejí - je to stejné /postup/. Určitě by to zvedlo obecné povědomí o moderních možnostech, nebo spíše způsobech množení rostlin, v tomto případě "in vitro".
-
gandalf
- Stálý člen
-
Kontaktovat uživatele:
Jo, nějaký povídání k tomu bude, i když toto množení o genetice moc není. Ale něco vymyslíme. Včera jsem kamaráda navštívil v laboratoři a domluvil to na příští týden. Naštěstí tam měl na praxi studentky, tak mně nezaměstnal
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host
Ja vim no. me to taky podle tech tvaru ty papriky nak nesedi.... seminka jsem objednaval odsud : http://www.chilli-seminka.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; a tam nic jinyho co by Naze bylo podobny nenabizi.... tezko rict..ale kazdopadne to pali jak cert...
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Kontaktovat uživatele:
naga bhut jolokia?
Bohužel semínka z těchto webů jsou nejisté kvality a nejistých genů. Zejména z toho důvodu, že jde s největší pravděpodobností o kupovaná semínka ze zahraničí po "pytlech" a to z různých koutů světa, indie, španělsko, kde rostliny dostávají vše co potřebují. To způsobuje rostlinám nemalý šok, při zasazení v našich krutých podmínkách... chladné podnebí bez nedostatku slunce. Proto je důležité si vlastní semena schraňovat nebo koukat po schopech, které nabízejí semínka pěstovaných paprik v domácích podmínkách.Jaffata píše:Ja vim no. me to taky podle tech tvaru ty papriky nak nesedi.... seminka jsem objednaval odsud : http://www.chilli-seminka.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; a tam nic jinyho co by Naze bylo podobny nenabizi.... tezko rict..ale kazdopadne to pali jak cert...
Zarážející, že většina obchodů nabízejících semínka nabízí odrůdu, která nikdy neexistovala. "Naga (Bhut) Jolokia" je totiž absolutní nesmysl. Z toho by šlo odvodit jediné, jedná se o mix několika druhů Jolokií a Nagy.
Ještě bych zmínil, že se občas může stát, že z genetiky jako je např. Naga Morich, která ma jasný tvar, může vyrůst (zmutovat) i v něco podobného jako je Fatali Red. Nebo již zmiňovaná na FB Nagabon (Scotch Bonnet x Bih Jolokia), vyrostla nám jedna paprička, která je stejná tvarem jako Scotch Bonnet, akorát má všechny vlastnosti (chuť, vůni, pálivost) po Bih Jolokii - příští rok budu určitě pěstovat znovu, přijde mi to jako pěkná raritka

Omlouvám se za polo OT v tématu

- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Já bych si dovolil ještě podotknout, že u těch kříženců po nějaké době dochází k rozpadu na původní a prapůvodní jedince. To znamená, že z části semen vlastně vyroste něco jiného, než co jsme si objednali. Holt genetika je mrcha, co má dlouhou paměť.
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Kontaktovat uživatele:
S tím nelze nesouhlasit. Zkusím vytáhnout jeden kamarádův článek o genetice a zařadit ho do příslušné kategorie.gandalf píše:Já bych si dovolil ještě podotknout, že u těch kříženců po nějaké době dochází k rozpadu na původní a prapůvodní jedince. To znamená, že z části semen vlastně vyroste něco jiného, než co jsme si objednali. Holt genetika je mrcha, co má dlouhou paměť.
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, měl bych takový nápad. Co bys řekl tomu, kdybych udělal nějakou fotoreportáž z toho meristémového množení rostlin. Sice meristémy toho mého chilli nebudou asi ještě vidět, ale kamarád má jistě rozděláno nějaké množení orchidejí - je to stejné /postup/. Určitě by to zvedlo obecné povědomí o moderních možnostech, nebo spíše způsobech množení rostlin, v tomto případě "in vitro".
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo, nějaký povídání k tomu bude, i když toto množení o genetice moc není. Ale něco vymyslíme. Včera jsem kamaráda navštívil v laboratoři a domluvil to na příští týden. Naštěstí tam měl na praxi studentky, tak mně nezaměstnal