Pepinuv první rok

Naše pěstitelské snažení v roce 2021
vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 781
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2386
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Pepinuv první rok

Příspěvekod vsezved » 25 říj 2021 20:58

Chunan chválím, máš to supeer. Teť jen nechat pokvasi a bude hotovo. Právě mám na stole jednu z "posledních" letošních sklizní a přemýšlím, jakou Chunan potřebuji, zda červenou, nebo oranžovou, zda jemnější, nebo ostřejší. Volba paprik je dost důležitá na výsledku, ale velký vliv na výslednou chuť má i druh vína, zda rýžové, nebo červené. Právě držím v ruce sklenku bílého a to jsem ještě nezkoušel, tak snad mi jej nebude líto dát do jídla. Každopádné do jídla patří jen kvalitní víno a já bych do "huby" nic špatnýho nedal.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2204
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4517
Obrázky: 0

Re: Pepinuv první rok

Příspěvekod Pedro » 25 říj 2021 22:17

vsezved píše:
25 říj 2021 20:58
Chunan chválím, máš to supeer. Teť jen nechat pokvasi a bude hotovo. Právě mám na stole jednu z "posledních" letošních sklizní a přemýšlím, jakou Chunan potřebuji, zda červenou, nebo oranžovou, zda jemnější, nebo ostřejší. Volba paprik je dost důležitá na výsledku, ale velký vliv na výslednou chuť má i druh vína, zda rýžové, nebo červené. Právě držím v ruce sklenku bílého a to jsem ještě nezkoušel, tak snad mi jej nebude líto dát do jídla. Každopádné do jídla patří jen kvalitní víno a já bych do "huby" nic špatnýho nedal.
Tak mlsoun Ty jsi, kolego! Ale hezké zamyšlení nad sklenkou bílého (mimochodem takové Italské risoto je super, tam se 2-3 deci hodí). Já tu pocucávám červené a na světě je prostě hezky. :tiphat:
Jinak já chunan nemusím. Prostě do domácí asie ano, ale jinak mě nezaujala. Nu což...100 lidí 100 chutí.

Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1367
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3321
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Pepinuv první rok

Příspěvekod Baron z Žop » 26 říj 2021 09:29

:tiphat: Pedro neví že asijský pink ponk je radost pohledět! :thumbup:

Pepino
Stálý člen
Příspěvky: 124
Registrován: 07 úno 2021 19:34
Reputace: 220
Obrázky: 0
Bydliště: Střední Čechy

Re: Pepinuv první rok

Příspěvekod Pepino » 26 říj 2021 13:26

Hezké zamyšlení.... Ale víno jsem tu bohužel neměl a vodku taky ne... No radši tu nebudu veřejně prezentovat co jsem do toho nalil :D Nicméně to chodím každou chvíli kontrolovat a zatím se nic neděje :D Bál jsem se plnit sklenice až nahoru, aby to nevyteklo, jako nám kdysi přeteklo domácí zelí :D

Začínám se těšit na příští sezonu... Chlapi jak postupujete, když kytky které chcete udržet při životě i přes zimu, přesouváte z venku do pokoje? Přesazujete a omýváte i kořeny, nebo jen z venku dát na týden/dva na schody aby kytka vlivem velké změny teplot nedostala šok a pak jen bez přesazení i s kýblem někam pod okno? :D

Pepino
Stálý člen
Příspěvky: 124
Registrován: 07 úno 2021 19:34
Reputace: 220
Obrázky: 0
Bydliště: Střední Čechy

Re: Pepinuv první rok

Příspěvekod Pepino » 27 říj 2021 18:39

Chlapi jak se ta chunanka ma v prubehu kvaseni chovat? Nikde nevidim ani bublinku a ze by se nejak menilo mnozstvi obsahu se taky rict neda.

Zeli bylo teda o dost divocejsi. Bublalo, pretejkalo, bylo ho vic a pak zas min :D

Pepino
Stálý člen
Příspěvky: 124
Registrován: 07 úno 2021 19:34
Reputace: 220
Obrázky: 0
Bydliště: Střední Čechy

Re: Pepinuv první rok

Příspěvekod Pepino » 31 říj 2021 21:40

Tak zda se ze je chunanka jedla i kdyz jsem ji trosku zapomel v pokojove teplote 6 dnu misto 3-4. A ted se priznejte jak ji jite nejradsi :D mam chut si to dat jen tak na chleba :D

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 781
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2386
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Pepinuv první rok

Příspěvekod vsezved » 02 lis 2021 05:53

Ja si dávám Chunanku na chleba s máslem, nebo třeba na topinky.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5417
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9086
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Pepinuv první rok

Příspěvekod Tea Racer » 02 lis 2021 10:29

Pepino píše:
27 říj 2021 18:39
Chlapi jak se ta chunanka ma v prubehu kvaseni chovat? Nikde nevidim ani bublinku a ze by se nejak menilo mnozstvi obsahu se taky rict neda.

Zeli bylo teda o dost divocejsi. Bublalo, pretejkalo, bylo ho vic a pak zas min :D
Ono to až tak nekvasí moc, sem tam bublinka. Koukám, máš ty papričky hodně najemno, to dost omezuje kvašení. Co tam hlavně kvasí je to jemné a papričky nahrubo. Aspon co jsem s tím experimentoval. Nejlépe to kvasilo s kvalitním červeným vínem.

Jinak já ji jím prakticky ke všemu, na chleba, do tatarky, někdy do polévky, ale hlavně k sýrům. Mám ji jinak ve sklepě, kde je v létě klidně 20 °C, jinak kolem 10 °C, čím starší, tím lepší. Po 5 letech je to parádní a chutě prolnuté.
Zrovna dojídám verzi receptu s kumqatem (druh citrusu), vynikající, mám poslední lahvičku ve sklepě...


Zpět na „Co jsme pěstovali v roce 2021“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti