Ahoj všem.
Včera jsem byl na zahradě, kytky mají vody dost , ale počasí zrání moc nepřeje. Poslední jsem otrhal minulý pátek před cestou do Práglu, kde jsem rozdal dva balíčky se "vzorky". Ale od té doby nic.
Ale bude teď asi chvilku hezky, tak snad se to pohne. Jinak jsem strčil "hubu" do semínek, protože jsem si připravil co budu posílat. No a u té příležitosti jsem si tak říkal co bych mohl další sezónu vysadit. No a jsem v ...toho je tolik co bych chtěl a nemám kam to dát. A to zase přemýšlím o nějakých novinkách
No nic, tak to tady stejně máte skoro všichni. Nějaké foto ze včerejška.
Sladká kulatá
Bolivian Bumpy
Jolokia Salmon
Palermo
Grilánek
Rocoto CAP 1696
Paprikosudy
Dorset Naga - z té jsem sebral asi 10plodů, ale taková pecka, jako měl loni chris to nebude
No tak ať to ještě chvilku vydrží a roste.
Pedro 2020 - rok kovové Krysy
- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Příspěvky: 1465
- Registrován: 09 kvě 2018 17:58
- Reputace: 1963
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kypr, Oroklini
Re: Pedro 2020 - rok kovové Krysy
Ještě ať to počasí vydrží do půlky měsíce a máme vyhráno. To Rocoto ti taky jede parádně.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“
Re: Pedro 2020 - rok kovové Krysy
Díky kamaráde.Quentin_Bull_89 píše: ↑05 říj 2020 17:27Ještě ať to počasí vydrží do půlky měsíce a máme vyhráno. To Rocoto ti taky jede parádně.
Jinak dne jsem udělal přesun paprik do skleníku po okurkách. hodně se toho vybarvilo, ale taky hodně kytek fakt dostalo nálož od počasí.
No nic, fotky řeknou víc.
Bolivian Bumpy už taky chytá barvu
Kandidát na dělnici roku je Jami Peach Ghost
Jolokia Salmon - což určitě nění, ale kytka hezká a plody taky
Dorset Naga
Paprika z Mexika
Venezuelan Tiger
One Dollar Liberia
Jolokia Orange
Fatalii Orange - stále s otazníkem. Ale papriky hezký a po rozkrojení je to pecka. Ochutnávku asi nechám na jiné
Holky ve skleníku
Dnešní sběr
Tak ať to roste....
- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Příspěvky: 1465
- Registrován: 09 kvě 2018 17:58
- Reputace: 1963
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kypr, Oroklini
Re: Pedro 2020 - rok kovové Krysy
Sklizeň suprová. Já pořád doufám, že co nám počasí ze startu vzalo, to nám na konci sezóny vrátí.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Pedro 2020 - rok kovové Krysy
Nakažen tvým optimismem jsem se kouknul ted na 14 denní předpověd.......no pokud se jim dá trochu věřit, tak do mrazů mají noční teploty daleko, ale k těm třeba slabým dvaceti taky už nedojdou. Ale ty kytky mají zakodovaný, že na podzim je třeba dozrát...... no néééé????Quentin_Bull_89 píše: ↑06 říj 2020 17:41Sklizeň suprová. Já pořád doufám, že co nám počasí ze startu vzalo, to nám na konci sezóny vrátí.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Pedro 2020 - rok kovové Krysy
Dnes ráno, s občerstvenou myslí vydatným spánkem, mi nedá se nevrátit k tvému skleníku. Fascinuje mě, že ti tak dlouho slouží. Vzpomínám si na doby kdy jsem vařil v kuchyni a sbíral jsem flaše pro jednoho kamaráda. Byl jsem pak u toho i při stavbě a při ,,kolaudační"pijatyce. A je to opravdu tuze dávno, nevím přesně, ale možná takových 35 let, někde v koutku paměti se mi s touto dobou spojuje i narození mé nejstarší dcery. Možná by se dal zmáknout i dnes, byl by to cool počin vzhledem k recyklačnímu hnutí, navíc by to šlo proti trendu, aby věci rychle dosloužily a kupovaly se nové. Zkombinovat to s moderní technologií samočinně se otvírajících ventilačních oken, byla by to bomba.
Naposledy upravil 1 dne Erben61; celkem upraveno 7x.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Re: Pedro 2020 - rok kovové Krysy
Ahoj kamaráde. Je to opravdu již spousta let, kdy proběhla stavba tohoto díla. A další pravdou je, že moje mamka dělala šéfovou hotelu v našem městečku a flašky z kuchyně jsme sbírali a sbírali. A pak jsem pomáhal zedníkovi při stavbě, ale to jsem byl ještě ušák na základce. Je to je opravdu víc jak 30let zpátka. A co se týká funkčnosti, tak je super. Ty flašky udrží stabilní teplotu dlouho.Erben61 píše: ↑07 říj 2020 09:07Dnes ráno, s občerstvenou myslí vydatným spánkem, mi nedá se nevrátit k tvému skleníku. Fascinuje mě, že ti tak dlouho slouží. Vzpomínám si na doby kdy jsem vařil v kuchyni a sbíral jsem flaše pro jednoho kamaráda. Byl jsem pak u toho i při stavbě a při ,,kolaudační"pijatyce. A je to opravdu tuze dávno, nevím přesně, ale možná takových 35 let, někde v koutku paměti se mi s touto dobou spojuje i narození mé nejstarší dcery. Možná by se dal zmáknout i dnes, byl by to byl cool počin vzhledem k recyklačnímu hnutí, navíc by to šlo proti trendu, aby věci rychle dosloužily a kupovaly se nové. Zkombinovat to s moderní technologií samočinně se otvírajících ventilačních oken, byla by to bomba.
Druhý skleník co mamka na zahradě má, je z vyřazených (vyměněných) panelákových oken. Tam ale každý rok jede rajčatová jungle.
Dnešní doba by opravdu nahrála výstavbě podobného díla...jen se dnes spousta materiálu na vaření vozí v palstových kýblech, tak by to trvalo déle. Ale technologie jsou dál než před léty a tak by se dala spousta věcí vyřešit lépe, než u tohoto veterána. No ale nechť mamce ještě pár let slouží ke spokojenosti a já mám kam dát na jaře kytky a pak na podzim si prodloužit sezónu.
Re: Pedro 2020 - rok kovové Krysy
Ahoj všem.
Tak jsem dnes srabácky přesunul do skleníku porajčatech zbytek kytek. Předpověď je nic moc.
Všem kdo mi nadělili genetiku moc díky. A jen podotknu, že jsem se seznamem, který jsem si pomalu začal dávat dohromady, v ha*zlu. Ach jo...tolik hezkých a nových odrůd.
Jinak spousta Aji dozrála, přihodil jsem něco z balíčků a vznikla lehce pikantní pasta (dělám jí každý rok). Ideál do polévky. Jen rozmixováno s 20%soli...nekazí se, nekvasí. Zachová si chuť paprik a není to "rozblemcaný" jako z mrazáku. Dělal jsem loni i čistě z habaněro odrůd a ta byla hóóódně luxusní.
Výsledek je tady
A dnes jen jedna modelka...Etna Peperocino
Tak ať to ještě chvíli roste.
Tak jsem dnes srabácky přesunul do skleníku porajčatech zbytek kytek. Předpověď je nic moc.
Všem kdo mi nadělili genetiku moc díky. A jen podotknu, že jsem se seznamem, který jsem si pomalu začal dávat dohromady, v ha*zlu. Ach jo...tolik hezkých a nových odrůd.
Jinak spousta Aji dozrála, přihodil jsem něco z balíčků a vznikla lehce pikantní pasta (dělám jí každý rok). Ideál do polévky. Jen rozmixováno s 20%soli...nekazí se, nekvasí. Zachová si chuť paprik a není to "rozblemcaný" jako z mrazáku. Dělal jsem loni i čistě z habaněro odrůd a ta byla hóóódně luxusní.
Výsledek je tady
A dnes jen jedna modelka...Etna Peperocino
Tak ať to ještě chvíli roste.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host