No jasne, i s kvetinacem a kytkou do mikrovlnky to by bylo bezva.
Kdyz se ti tam dostanou Smutnice az dodatecne, tak pak uz jedine mospilan pravidelne a nebo zasypat.
Smutnice (Sciara) - paprika
Re: Smutnice (Sciara) - paprika
Jasně že jo, né teda s kytkou do mikrovlnky, ale to že se může stát že od někud přiletí, i když...
Ale většiná problémistů jsou substráty a kvanta smutnic úplně zbytečně.
I ty jsi loni psal, jestli si dobře pamatuju, že to vypékat nebudeš a já nevěděl proč, když je to maličkost za pár minut a x měsíců klid doma.
Vím jak mi loni napadly některé kytky tak že se neodrazily a začaly až za 3 měsíce po jiných se rozvíjet.
Dle mého prostě zbytečnost.
Ale většiná problémistů jsou substráty a kvanta smutnic úplně zbytečně.
I ty jsi loni psal, jestli si dobře pamatuju, že to vypékat nebudeš a já nevěděl proč, když je to maličkost za pár minut a x měsíců klid doma.
Vím jak mi loni napadly některé kytky tak že se neodrazily a začaly až za 3 měsíce po jiných se rozvíjet.
Dle mého prostě zbytečnost.
Re: Smutnice (Sciara) - paprika
Ahoj jaky je presne ten postup s tou mikrovlnkou ? Je rozdil mezi troubou a mikrovlnkou ? Nekde se tu psalo o vypekani v troube, dekuji pekne za odpovedBlueShark píše:A není fakt lepší ten substrát dát na 4 min do mikrovlnky vlhký a mít klid?MartinS píše:Zasypani na zimu pomohlo jen castecne. Jeste sem tam nejaka stejne lita. I kdyz jsem zasypal horejsek i spodek do misek...
Nekudy se ty mrsky stejne procpou. Rozhodne je jich ale minimum, nez kdyz jsem mel kvetinace bez toho pisku.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Smutnice (Sciara) - paprika
Maličkost, maličkost ... jenom loni jsem spotřeboval skoro 100 litrů substrátu, to abych si pořídil kremační pecBlueShark píše:Jasně že jo, né teda s kytkou do mikrovlnky, ale to že se může stát že od někud přiletí, i když...
Ale většiná problémistů jsou substráty a kvanta smutnic úplně zbytečně.
I ty jsi loni psal, jestli si dobře pamatuju, že to vypékat nebudeš a já nevěděl proč, když je to maličkost za pár minut a x měsíců klid doma.
Vím jak mi loni napadly některé kytky tak že se neodrazily a začaly až za 3 měsíce po jiných se rozvíjet.
Dle mého prostě zbytečnost.
Škoda, že tady zrovna není Pedro, aby Ti zopakoval, že nestavíš jaderný reaktor, ale pěstuješ kytky
Re: Smutnice (Sciara) - paprika
Colo, Ty jsi spotřeboval skoro 100l substrátu na předpěst v malých nádobkách? Kde se bavíme max o 0,3l?Colostomizer píše:Maličkost, maličkost ... jenom loni jsem spotřeboval skoro 100 litrů substrátu, to abych si pořídil kremační pecBlueShark píše:Jasně že jo, né teda s kytkou do mikrovlnky, ale to že se může stát že od někud přiletí, i když...
Ale většiná problémistů jsou substráty a kvanta smutnic úplně zbytečně.
I ty jsi loni psal, jestli si dobře pamatuju, že to vypékat nebudeš a já nevěděl proč, když je to maličkost za pár minut a x měsíců klid doma.
Vím jak mi loni napadly některé kytky tak že se neodrazily a začaly až za 3 měsíce po jiných se rozvíjet.
Dle mého prostě zbytečnost.
Škoda, že tady zrovna není Pedro, aby Ti zopakoval, že nestavíš jaderný reaktor, ale pěstuješ kytky
To by vycházelo na 300 sazenic a ještě 2x víc u těch čerstvě narozených.
To snad néeeéééé
Já reaguji na pečení v mikrovlnce pro adolecenty, rostlinky max do 3 měsíců, kdy se schopí, zakoření atd...
Pak ať na ně nalítne třeba celá luftwaffe smutnic
Jinak ještě odpověď jak, já vezmu misku od masa, co jí nevadí mikrovlnka
Proleju vodou ještě trochu, protože jak všichni dobře víme, rozkmitají se molekuly vody, dám to na 4min, vařící to vyndám a až vychladne, krmím tím satbovače a jiné. POZOR jen na to, když substrát vyschne nebo skoro vyschne a ještě ho dáme do mikrovlnky, tak už hodně těžko do něj vstřebáme vodu, téměr nemožne, TOTAL WATER RESISTANT
Re: Smutnice (Sciara) - paprika
Jinak já bych smutnice neřešil, to poletování a dráždění dvou britských kocourů pominu.
Ale to že mi třeba od Gandalfa jamajské žluté vůbec nevyšlo, bylo zaprdlé a pár dalších a smutnice se rojily, říkám si proč, 4 dávky v mikrovlnce a ani muška, zatím... ťuk ťuk
Ale to že mi třeba od Gandalfa jamajské žluté vůbec nevyšlo, bylo zaprdlé a pár dalších a smutnice se rojily, říkám si proč, 4 dávky v mikrovlnce a ani muška, zatím... ťuk ťuk
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Smutnice (Sciara) - paprika
Aj, tak to pak jo, to byla moje celková spotřeba. Kaji se až do sklepaBlueShark píše:Colo, Ty jsi spotřeboval skoro 100l substrátu na předpěst v malých nádobkách? Kde se bavíme max o 0,3l?
To by vycházelo na 300 sazenic a ještě 2x víc u těch čerstvě narozených.
To snad néeeéééé
Já reaguji na pečení v mikrovlnce pro adolecenty, rostlinky max do 3 měsíců, kdy se schopí, zakoření atd...
Pak ať na ně nalítne třeba celá luftwaffe smutnic
Čtyři dávky, říkáš? Toto brutální řešení je nehumánní, neevropské, zpátečnické a veskrze xenofobní. Smutnice jsou přínosem a obohacením pro Tvůj příbytekBlueShark píše: ... 4 dávky v mikrovlnce a ani muška, zatím... ťuk ťuk
Re: Smutnice (Sciara) - paprika
Pochop Bluesharku ze i kdyz bude substrat propeceny, das pak kytku ven, stejne se ti Smutnice do nej dostanou. Coz mohou i doma.
Kazdopadne kdyz pak vracim domu kytky na prezimovani, tak jedine jak tomu pomoci je zasypat to piskem, pripadne dravi roztoci nebo chemie. Pomuze to hodne, ne uplne.
Kazdopadne kdyz pak vracim domu kytky na prezimovani, tak jedine jak tomu pomoci je zasypat to piskem, pripadne dravi roztoci nebo chemie. Pomuze to hodne, ne uplne.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 38 hostů