Vazelína se nevstřebá, takže hřeje na vrchu kůže. Kokosák, vosk, bambucké... to vše nese látku hluboko, tak to na první dojem nehřeje.
Také delám z kokosáku a bambuckého, pokud chce urychlit proces, usušené chilli rozmixuj na prach a pak zahřívej, po opakování filtruj přes platýnko a uvidíš jak hřeje!
Chilli mast
-
- Nový člen
- Příspěvky: 22
- Registrován: 22 bře 2018 06:52
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
Re: Chilli mast
To jsem zkoušel přidal jsem ještě dalších 16g sušených chilli vloček a lžíci chilli prášku. Směs už je tak hustá, že má konzistenci medu. Pokud se namazané místo nedrží v teple, třeba pod peřinou, tak si můžu o nějakém přehřátí nechat jen zdát. Za mě vyhozené peníze, úroda a čas.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9082
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
To je divné, mně to funguje. Ale mám raději výrobu tinktur, je to rychlejší a vstřebábá se to rychleji a intenzivněji a je to méne pracné.
Jak jsem psal výše, uvedom si, že v oleji se to narozdíl od vazeliny, vstreba do hloubky a do vetší plochy stejná koncentrace. Vazelina se dostane jen na povrch, proto to jakoby více pocitově hreje, ale jen na kůži na melé plose, ale ne v hloubce, kde to potrebujes. Jestli Ti jde jen o hrejivý pocit a ne o účinek si musiš rozhodnout sám. Určitě není vina chilli ani kokosáku...
Jak jsem psal výše, uvedom si, že v oleji se to narozdíl od vazeliny, vstreba do hloubky a do vetší plochy stejná koncentrace. Vazelina se dostane jen na povrch, proto to jakoby více pocitově hreje, ale jen na kůži na melé plose, ale ne v hloubce, kde to potrebujes. Jestli Ti jde jen o hrejivý pocit a ne o účinek si musiš rozhodnout sám. Určitě není vina chilli ani kokosáku...
- Johny4481
- Stálý člen
- Příspěvky: 251
- Registrován: 21 srp 2020 15:04
- Reputace: 715
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavětín nad Metují
Re: Chilli mast
Souhlasím s Tea Racerem
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
-
- Nováček
- Příspěvky: 1
- Registrován: 28 úno 2021 23:34
- Reputace: 5
- Obrázky: 0
- Bydliště: Svitavy
Re: Chilli mast
Zdravím sem tu v Chilli foru nováček,ale pojídání chilli a experimentování s nimi se věnuju s plným nasazením!!!Chtěl bych se pochlubit s výrobou a zkušenostmi s tinkturou a mastí.Prodělal sem úraz zad a dlouho se trápil bolestmi v kříží vystřelujících do kyčle.Prášky moc nezabírali a nemohli se brát pořád a masti z lékárny se taky moc neosvědčili,tak sem hledal přírodní alternativy a začal vyrábět tinktury a masti z chilli a bylin.Po 2 letech zkoušení sem dospěl k závěru,že nejlepší je kombinace chilli,kostivalu,kopřivy,konopí a kurkumy.Na výrobu tiknktury jako základ jedině alpu lesanu ze 70% alkoholu a na mast buď bílou lékařskou vazelínu,kokosový olej nebo bambucké máslo.Chilli papričky používám jedině od Habanera výše(myšleno stupně pálivosti).Dnes sem dodělal mast z bílé lékařské vazelíny a Naga bhut jolokia a kořenu kurkumy a přidal tam i CBD extrakt z konopí a chilli tinkturu.
Recept:1kilo vazelíny sem ve vodní lázni rozpustil ve vodní lázni a hlídal abych nepřekročil teplotu 80°.Hodil sem tam 10 sušených jolokií,10 gramů nastrouhé kurkumy a prohříval 1 hodinu.Potom odstavil,nechal vychladnout a nechal pracovat jeden týden v temnu a chladu.Dnes sem znovu rozehřál a prohříval 1 hodinu a po odstavení přimíchal tinktury a extrakt CBD.Přecedil přes punčochu a naplnil kelímky a nechal ztuhnout.Potom zkoušel a namazal na lýtku.Po 20 minutách začlo hřát a pálilo to 3 hodiny.
Zde máte výsledek
Recept:1kilo vazelíny sem ve vodní lázni rozpustil ve vodní lázni a hlídal abych nepřekročil teplotu 80°.Hodil sem tam 10 sušených jolokií,10 gramů nastrouhé kurkumy a prohříval 1 hodinu.Potom odstavil,nechal vychladnout a nechal pracovat jeden týden v temnu a chladu.Dnes sem znovu rozehřál a prohříval 1 hodinu a po odstavení přimíchal tinktury a extrakt CBD.Přecedil přes punčochu a naplnil kelímky a nechal ztuhnout.Potom zkoušel a namazal na lýtku.Po 20 minutách začlo hřát a pálilo to 3 hodiny.
Zde máte výsledek
Re: Chilli mast
ahoj,
nevím jestli jsi ještě aktivní, ale zkusím se zeptat:
nemám sušené papričky, ale mám jen hotový prášek z MORUNGY-10 g. Do jakého množství vazelíny by se tohle množství mohlo použít?
A kromě vazelíny, přidává se ještě něco? Psal jsi o kurkumě, nebo i Alpě.
Nikdy jsem nezkoušela vyrobit mast, používám jen kapsaicinové náplasti z lékárny, ale dostala jsem tu mletou papričku a tak mě napadlo zkusit
si to vyrobit.
Děkuji za odpověď. Marika
nevím jestli jsi ještě aktivní, ale zkusím se zeptat:
nemám sušené papričky, ale mám jen hotový prášek z MORUNGY-10 g. Do jakého množství vazelíny by se tohle množství mohlo použít?
A kromě vazelíny, přidává se ještě něco? Psal jsi o kurkumě, nebo i Alpě.
Nikdy jsem nezkoušela vyrobit mast, používám jen kapsaicinové náplasti z lékárny, ale dostala jsem tu mletou papričku a tak mě napadlo zkusit
si to vyrobit.
Děkuji za odpověď. Marika
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9082
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Jak jsme psali, vazelína je z ropy, nevstřebá se, lepší je nějaký přírodní tuk, kokosový olej, sádlo, nebo tinktura z lihu, alpy, vodky.
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2128
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2432
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Živočišné tuky neee - to po čase žlukne.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů