drcení papriček

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Wiking
Stálý člen
Příspěvky: 182
Registrován: 25 led 2011 19:49
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Brno, Drazdany

Re: drcení papriček

Příspěvekod Wiking » 19 led 2014 11:32

Jeste podotknu jednu malickost, ktera je ale VELMI DULEZITA!
Taky pouzivam ten tristivy mlynek.
Je ale pomerne velky rozdil v jemnosti pomleteho chilli, kdyz to co se bude mlet na nekolik hodin polozite na topeni. Je tam kolem +-50°C.. Klidne na celou noc. To chilli pak bude extremne dobre vysuseno a zbaveno vzdusne vlhkosti.
Da se mlet i chilli normalne ususene, ale tohle je o poznani vlhci a pomlete je pak mnohem hrubsi.
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]

franta599
Stálý člen
Příspěvky: 134
Registrován: 29 led 2013 00:08
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod franta599 » 19 led 2014 11:36

Děkuju za rady :) budou se hodit :thanx:

:tiphat:

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: drcení papriček

Příspěvekod gandalf » 19 led 2014 13:01

Wiking má pravdu. Já ty sušené lusky taky ještě před mletím dousouším. Ale hrubší zrnka mi nevadí /je to asi věc zvyku/. Spíše bych toho nemel najednou kvanta, protože na ta zrníčka negativně působí vzdušný kyslík a pod. Chilli melu postupně tak, aby bylo čerstvé.

Uživatelský avatar
regulus
Stálý člen
Příspěvky: 272
Registrován: 09 úno 2012 18:24
Reputace: 264
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod regulus » 19 led 2014 22:33

Tříštivý mlýnek na kávu je pro jemné i hrubé (vločky paprik) mletí nenahraditelný.

Ne vždy je dobré papriku silně rozemlít.
Záleží na druhu přípravy jídla. Někdy raději použiju hmoždíř a roztluču suchou papriku s ostatním kořením.
Jindy stačí chilli rozlámat a někdy je lepší sušenou papriku vložit do jídla celou.

dango
Nový člen
Příspěvky: 33
Registrován: 23 zář 2013 16:00
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod dango » 21 led 2014 15:06

to je pravda ohladom suchosti....

mne pri izbovej teplote papricky po tyzdni boli schopne byt iba v "gumovom" stave; preto som ich potom malym ohrievacom ofukoval a dosusili sa perfektne

náhlík
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: 01 zář 2015 16:20
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod náhlík » 06 úno 2016 11:13

pokud by bylo možno zaslat recept na pastu aj mě, byl bych velice vděčný. díky ;)

rak102
Stálý člen
Příspěvky: 282
Registrován: 12 kvě 2015 21:24
Reputace: 178
Obrázky: 0
Bydliště: Kostelany nad Moravou

Re: drcení papriček

Příspěvekod rak102 » 06 úno 2016 13:26

Doporucuji met zvlast kafomlejnek jenom na chilli.Ja mlel Habanera v kafomlejnku,jenom sem to vysypal a odbehl pryc.Nez jsem se vratil,manzelka namlela trosku kafe a uvarila si se svagrovou.No to bylo divadlo.Manzelka uz je zvykla,ale svagrova mela oci vyvalene jak slymak a nadavala jak spacek.Pekne sem to potom schytal od drahej polovicky.


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů